Belföld

Semjén Zsolt áldása, Molnár Guszti válása, Szabó Zsófi izzadása, Villám Géza rezsitanítása

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 13. 19:38

Nehéz helyzetbe hozza az infláció a nyugdíjasokat, de még az Operaház igazgatóját is. Kósa Lajoson kifogott az egyszerűsített vagyonnyilatkozat, Orbán Viktor színes ingben tűnt fel, majd bajba került Horvátországban, Frohner Fecó pedig alsónadrág nélkül érkezett a Reggeli stúdiójába. A hét videói.

Rendszeres üzemanyaghiányt tapasztaltak a múlt hét végén az autósok több balatoni benzinkúton, de Budapesten és a nagyvárosokban is nehezen lehetett tankolni. A készlethiány egyik oka, hogy karbantartás miatt leállt a Mol százhalombattai finomítója, a 480 forintos hatósági ár miatt pedig nem éri meg külföldről behozni az üzemanyagot. A Mol mindenkit arra kért, hogy csak annyit tankoljon, amennyire szüksége van, a pánikvásárlással az autósok csak rontanak a helyzeten.


A héten 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Ryanair, amiért áthárította utasaira az extraprofitadót. A légitársaság fellebbez, és ha kell, uniós bírósághoz is fordulnak a – szerintük – uniós törvénybe ütköző extraprofitadó miatt.


Orbán Viktor közben nyaralni ment, vélhetően nem Ryanairrel, Hadházy Ákos egyenesen azt állította, hogy a miniszterelnök a Honvédség luxusrepülőgépével utazott Horvátországba, de Havasi Bertalan sajtófőnök szerint ez nem igaz. A megválasztott képviselő úgy értelmezte: Orbánnak akkor hatalmas pechje van, hogy véletlenül megint pont oda ment a honvédségi repülő, ahol ő nyaral. A kormányfőről egyébként a Splithez közeli Brac szigetén készült fotó meglehetősen laza öltözetben, majd arról szóltak a hírek, hogy a miniszterelnök segítségre szorult, miután motorcsónakázás közben megállt a hajó motorja. Ide kattintva ön is bebarangolhatja Orbán nyaralásának helyszínét.


A kormány közben utasította az állami erdőgazdaságokat, folytassák a kitermelést, hogy legyen elég tűzifa. Szakértők szerint azonban kidobott pénz az idén kivágott fával fűteni, mert ilyen fából többet kell eltüzelni, ráadásul olyan nagy a nedvességtartalma, hogy nem ad elég meleget, és még környezetszennyező is.


Nagyon számolja költségeit az Operaház is. Ókovács Szilveszter az RTL Híradónak arról beszélt: ebben az évben másfél milliárddal kevesebbel tudnak gazdálkodni. Ennek egy jó része a veszélyhelyzet miatti kormányzati megvonás, de a megemelkedett energiaárakat is ki kell gazdálkodniuk, és a gyenge forintárfolyam is növeli a költségeket.


Szabó Gál András, akit sokan inkább Villám Gézaként ismernek már sok helyen megfordult a világban, és mindenhol azt látta, hogy „az emberek nem fűtenek ilyen idióta módon, mint Magyarországon” – erről a világjáró üzletember a Fókusznak beszélt, mondván: ahelyett, hogy az erdőket kivágnánk, el kellene magyarázni az embereknek, hogy télen nem kell alsógatyában ülni a 25 fokos lakásban.


Az infláció sok nyugdíjast is kilátástalan helyzetbe hoz. Az RTL Híradó riportjából kiderült: van, aki azon gondolkodik, hogy a gyógyszerből melyiket váltsa ki, és melyik csekket fizesse be, egy 70 éves asszony pedig azt mondta, ha kell, elmegy utcát seperni, hogy pénzt keressen.


A Híradóban a héten beszámoltunk arról is, hogy Semjén Zsolt pápai áldással dicsekedett a közösségi oldalán. Ilyet állítólag 18-20 euróért bárki vásárolhat az Apostoli Alamizsnahivataltól, közszereplőknek viszont nem állítják ki. Ám a Híradó kérdésére kiderült: a pápai áldást Erdő Péter bíborostól kapta a miniszterelnök-helyettes, akinek olasz titkára hozta el Rómából. Arra azonban nem válaszoltak, hogy a Vatikánban tudtak-e arról, hogy az ajándék egy politikusé lesz.


Kósa Lajoson meg közben kifogott az új vagyonnyilatkozati rendszer. Az új űrlapon már csak ikszelni kellene, ám a Fidesz országgyűlési képviselője – bevallása alapján – belezavarodhatott, hogy ingyen vagy több mint egymillió forintért volt eddig országgyűlési képviselő. 


A napokban kiderült, hogy az MVM pontosan hogyan számolja el a gázfogyasztást a rezsiemelés után. A feltöltőkártyás villanyóráknál átállnak az éves elszámolásra, azaz az éves keret erejéig hatósági áron lehet feltölteni a villanyórákat. A havonta diktáló fogyasztóknál pedig csak az úgynevezett fogyasztási jelleggörbét veszik figyelembe a gázszámla kiállításakor, a korábbi hónapokban megspórolt mennyiséget nem.


Szó volt arról is, hogy kell-e félnünk Magyarországon attól, hogy felrobban a tűz alá vett zaporizzsjai atomerőmű. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű korábbi kormánybiztosa, a BME Nukleáris Technikai Intézetének tanára a Reggeliben megnyugtatott mindenkit, hogy csernobili típusú baleset nem tud történni az ukrán atomerőműben, de az óriási stressz alatt lévő ukrán üzemeltetők nem biztos, hogy jól tudnak kezelni egy esetleges üzemzavart.


Biciklis mentőegységekkel tehermentesítenék a fővárost és a nagyvárosokat, erről az Országos Mentőszolgálat tájékoztatott a héten. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége szerint viszont amíg a mentősök kevesen vannak, túlterheltek és rosszul keresnek, nem azon kellene gondolkodni, hogy milyen új mentőeszközt vessenek be. Mindenesetre mémek már keringenek az interneten a biciklis mentőkről, de még nem tudni, mikor vetik be őket.


De evezzünk könnyedebb vizekre. Sokakat érdekelt a Reggeli hétfői adása, amelyben Szabó Zsófit és Peller Annát alaposan megizzasztotta az amerikai női kéziválogatott erőnléti edzője. Hogy a műsorvezetők hogyan álltak helyt, itt visszanézheti:


Emlékezetes volt Frohner Fecó szereplése is a Reggeliben, a stúdióba alsónadrág nélkül, papucsban érkezett a hajak mestere, miután korábban azt ígérte, hogy fecskében fog főzni a Reggeliben.



Terjedelmes interjút adott a héten a Fókusznak Friderikusz Sándor. Mesélt az áprilisban elindított YouTube-csatornájáról és podcastjéről, elmondta, hogy most élvezi a legjobban a munkát, de nagy szüksége is van erre az örömre, mert az elmúlt évek nehézségei rá is hatással vannak. Elárulta azt is, miért lett nagy rajongója a TikToknak.


Szerdán elkezdődött a Sziget Fesztivál, az RTL stábja egészen közelről követi az eseményeket. Az első napon Dua Lipa elvitte a show-t elképesztő koncertjével, Kocsis Paulina pedig  elmesélte, milyen érzés volt fellépni a fesztiválon.


Követtük a Molnár Gusztáv és Fazekas Vivien szakításának fejleményeit is. Vivien a napokban kitálalt a történtekről, és elmondta, mi volt az a pont a kapcsolatukban, ami elindította a szakításig vezető folyamatot. A Fókusznak arról beszélt, hogy úgy érzi, ő akarta jobban férje gyógyulását, a Reggeliben meg azt is elárulta, hogy amíg az alkoholproblémákkal küzdő színész a rehabilitációs központban volt, ő vette át a férfi közösségimédia-felületeinek a kezelését, és közben megdöbbentő dolgokat látott az üzenetei között.


Nádai Anikóéknál viszont óriási az öröm, a büszke apuka, Hajmásy Péter a Reggeliben mesélte el, hogyan telt Alex kisfia mellett élete eddigi legszebb pár hete.


A végére pedig egy látványos lopást tartogattunk: videón, ahogy a biztonsági kapu mellett tolta ki a dugig töltött bevásárlókocsit egy tolvaj.

 

#Belföld#szabó zsófi#rezsi#áremelkedés#infláció#fazekas vivien#sziget fesztivál#friderikusz sándor#frohner fecó#semjén zsolt#orbán viktor#lopás#áldás#molnár gusztáv

Címlapról ajánljuk