A 2000 magyarországi benzinkút közül már 1400-ban volt legalább egyszer készlethiányOrszágszerte egyre több helyen, már nemcsak a Balatonnál, hanem Budapesten és nagyvárosokban is azzal szembesülnek az autósok, hogy nem tudnak tankolni, vagy legalábbis nem akkor és nem annyit, amennyire szükségük lenne.
Híradó

A 2000 magyarországi benzinkút közül már 1400-ban volt legalább egyszer készlethiány

Barsi FanniBarsi Fanni

2022. augusztus 8. 20:15

Országszerte egyre több helyen, már nemcsak a Balatonnál, hanem Budapesten és nagyvárosokban is azzal szembesülnek az autósok, hogy nem tudnak tankolni, vagy legalábbis nem akkor és nem annyit, amennyire szükségük lenne.

A holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter szerint a készlethiány okai összetettek. Hosszú hónapokra leállt a Mol százhalombattai finomítója, a 480 forintos hatósági ár mellett a kereskedőknek pedig nem éri meg Magyarországra hozni a külföldi üzemanyagot. Ráadásul nyáron amúgy is megnő a kereslet az üzemanyagok iránt az utazások és a mezőgazdasági munkák miatt. Elmondása szerint 

a következő két hét, augusztus 20-ával bezárólag még kritikus lehet az átlagosnál magasabb kereslet miatt.

Tapasztalatai szerint az országban működő 2000 benzinkút közül körülbelül 1400-ban már legalább egyszer volt átmeneti készlethiány az elmúlt fél évben.

Kicsit fellélegezhetnek azok, aki nem a 480 forintos hatósági áron vásárolnak üzemanyagot, szerdától ugyanis jelentősen csökkennek a piaci árak. A benzin literenként 20 forinttal, a gázolaj 15-tel lesz olcsóbb, így átlagosan egy liter 95-ös 672 forintba, egy liter dízel pedig 723 forintba kerül majd.

#Híradó#Belföld#benzin#üzemanyag#hiány#magyarország#hatósági ár#Gazdaság#benzinkutak#top hírek

Címlapról ajánljuk