X-Faktor

Emlékszik még, Tóth Andi mivel vette le a zsűrit a lábáról, és hányan énekeltek Robbie Williams-dalt? – íme az X-Faktor eddig győzteseinek első produkciói

rtl.hurtl.hu

2022. október 29. 8:06

Mikor lett először női győztese a tehetségkutatónak? Ki volt a legfiatalabb nyertes a műsor történetében? Elevenítse fel velünk a tehetségkutató legjobbjainak első produkcióját, amit a Válogatón adtak elő a mentoroknak! 

Vastag Csaba

2010-ben indult a tehetségkutató első évada, aminek egyik Válogatóján egy 28 éves veszprémi egyetemi hallgató keltette fel a mentorok és a közönség érdeklődését. Vastag Csaba, akit öccse kísért el a meghallgatásra, Robbie Williams Let Me Entertain You című dalát adta elő. A srác csípőmozgásával és karakteres hangjával azonnal elbűvölte Keresztes Ildikót, akinek még egy puszit is nyomott az arcára produkciója végén. Amikor arról kérdezték Csabát, hogy mi volt élete legszebb pillanata, csak annyit mondott:

Remélem, még csak most jön

– és milyen igaza lett, hiszen a Fináléban aztán az ő neve hangzott el, így ő lett a magyar X-Faktor első győztese.

Kocsis Tibor

A 2011-es évad Válogatóján az akkor 30 éves sorsolási menedzser Robbie Williams I Will Talk and Hollywood Will Listen című dalával állt a mentorok elé. A szerény srác produkcióját óriási taps fogadta, ekkor azonban még fogalma sem volt róla, hogy ő lehet a széria legjobbja.

Az X-Faktornak már most sok szép pillanatot köszönhetek, amiket felsorolni is nehéz lenne

– mondta a Mentorház után az énekes, aki egészen az Élő show-k végéig menetelt, és végül fel is állt a képzeletbeli dobogó legtetejére.

Oláh Gergő

A 2012-es évad győztese, Oláh Gergő az X-Faktor Válogatóján egy Stevie Wonder dallal tűnt fel. A Part-Time Lovert előadó, akkor 24 éves srácot hallgatva az egész stúdió állva tapsolt. Geszti Péter egykori mentoráltja a műsor későbbi adásában debütált Törj ki a csendből című dalával, ami óriási sláger lett.

Danics Dóra

A 2013-as évadban megtört a férfi győztesek szériája. Az első női nyertes, Danics Dóra az X-Faktor előtt már hét éve járta az országot akusztikus bandájával, az igazi áttörést mégis a műsor hozta el számára. A válogatón Rebecca Ferguson Glitter & Gold című dalát előadó, akkor 27 éves énekesnő Geszti Péter 25 év felettiek csapatába került a Mentorházban, ahonnan már nem volt megállás a Fináléig.

Tóth Andi

2015-ben újabb rekord született: a tehetségkutató eddigi legfiatalabb győztese avatták az 5. évad végén Tóth Andi személyében. De ne szaladjunk ennyire előre. A mindössze 15 esztendős lány a Válogatón a Hooligans Legyen valami című dalát adta elő Dirty Heels feliratú felsőjében. Andi kész rocksztárként mozgott a színpadon, pedig akkoriban még csak két éve járt énektanárnőhöz.

Opitz Barbi

A 2016-os évad egyik legkülönlegesebb karaktere Opitz Barbi volt, aki a Válogatón földig érő fehér ruhában jelent meg, és először hatalmas szőke hajkoronájával hívta fel magára a figyelmet, majd a hangjával varázsolta el a mentorokat. Az akkor 16 éves lány Sia Chandelier című dalát adta elő először az X-Faktor színpadán.

Azért jelentkeztem az X-Faktorba, mert országszerte elismert, híres énekesnővé szeretnék válni. Úgy gondolom, az X-Faktor nagy lehetőséget ad erre

– mondta hat évvel ezelőtt Barbi, aki megnyerte a tehetségkutatót, és megvalósította álmait.

Ricco&Claudia

Farkas Klaudia és Šárközi Richard Pozsonyból érkeztek az X-Faktorba, és már a Válogatón lenyűgözték a mentorokat varázslatos hangjukkal. A 2017-es évad győztes párosa Sam Smith Writing's On The Wall című dalával debütált a tehetségkutató színpadán, produkciójukat hallgatva Gáspár Lacit először kirázta a hideg, majd könnyek szöktek a szemébe. A mentorok végül állva tapsoltak Ricco&Claudia első szereplése után.

USNK

2018-ban Filep Kund és Laskay Nimród, a USNK rap duó tagjai Kolozsvárról érkeztek az X-Faktorba. Intro című saját dalukat hallva még Gáspár Laci is megirigyelte raptudásukat. Így kommentálta a Válogatón előadott produkciójukat:

Na ez a rap!

A USNK ByeAlex mentoráltjaként a 8. évad Fináléjáig menetelt, ahol sikeresen bezsebelte az első helyet, így az X-Faktor történetében először rapperek győzedelmeskedtek.

Ruszó Tibi 

2019-ben egy 15 éves tanuló kiváló éneklésével hívta fel magára a mentorok figyelmét, akiket megdöbbentett, hogy mennyire hasonlít a srác hangja Kökény Attiláéra. Ruszó Tibi az énekes Rád gondolok című dalát adta elő a Válogatón. A fiatal fiú – akit produkciója közben többször megtréfált a fején lévő napszemüveg – később elárulta, hogy nagy rajongója Kökény Attilának, és egy álma vált valóra, amikor az egyik Élő show alkalmával kedvencével állhatott színpadra

Azért jelentkeztem az X-Faktorba, mert szeretném megmutatni a tehetségemet

– mondta a verseny elején ByeAlex mentoráltja, akinek ez sikerült is, hiszen ő lett a 9. évad győztese.

Ruszó Tibi a Válogatón előadott dalát később a Fináléban is elénekelte, amit ide kattintva tudsz meghallgatni.

Alee

A 16 éves Balázs Alex EyEy című saját dalával és ikonikus zöld-fekete hajával állt először az X-Faktor színpadára. A rapper produkciója közben tombolt a közönség, főleg amikor begyorsult a szöveg, és Alee nyelve csak úgy pörgött.

Azért jelentkeztem az X-Faktorba, mert itt el tudom érni, hogy azzal foglalkozhassak, ami az életemet jelenti számomra, ami a zene

– mondta 2021-ben ByeAlex mentoráltja, aki a 10. évad legjobbjának bizonyult.

 

Ha szívesen meghallgatná, hogyan adták elő győztes dalukat a Fináléban az X-Faktor eddigi nyertesei, kattintson ide. Ha pedig kíváncsi az idei évad felhozatalára, kövesse minden szombaton 20:15-től az X-Faktor Élő show-ját az RTL-en!

#X-Faktor#nyertes#válogató#vastag csaba#kocsis tibor#oláh gergő#danics dóra#tóth andi#opitz barbi#ricco&claudia#usnk#ruszó tibi#alee#ma#Videó

Címlapról ajánljuk