X-Faktor

X-Faktor: Emlékszel még a korábbi évadok győzteseire?

rtl.hurtl.hu

2021. december 21. 18:26

Véget ért a tehetségkutató 10. évada, ennek apropóján összegyűjtöttük az elmúlt évtized győzteseit.

Néhány napja a 10. tehetség is megnyerte az X-Faktor műsorát, ezért itt az idő, hogy felidézzük, az elmúlt években kiknek sikerült megnyerniük a főnyereményt és az azzal járó dicsőséget.

2010 – Vastag Csaba

Az első hazai X-Faktort Vastag Csaba nyerte meg 2010 decemberében. Nagy Feró mentoráltja a Válogatón még az asztalra is felugrott, hogy elrabolja Keresztes Ildikó szívét és a továbbjutást jelentő igenjét. A verseny során megannyi emlékezetes produkcióval lépett a színpadra, azonban az X-Faktor történetének egyik legmeghatóbb fordulata is az ő nevéhez fűződik: testvérével, Vastag Tamással egy párbajon kellett megküzdenie a továbbjutásért. A mindent eldöntő Fináléban végül Takács Nikolasszal vívta meg utolsó harcát. A Győztes dala Bereczki Zoltán Hangokba zárva című szerzeménye volt:

 

2011 – Kocsis Tibor

A következő évadban Malek Miklós mentoráltja, Kocsis Tibor diadalmaskodott Muri Enikővel szemben, aki bár második helyen végzett, azóta is jelen van a színházi és zenei világban. Újra átélnéd Tibó nagy pillanatát? Akkor nosztalgiázz velünk és hallgasd meg a győztes dalát:

 

2012 – Oláh Gergő

2012 sokaknak a világ végét jelentette, de valakinek a győzelem éve volt. Soron következő győztesünk ugyanis Oláh Gergő, Geszti Péter egykori mentoráltja, az azóta ötszörös apukává vált énekes itt debütált a Törj ki a csendből című dalával, ami azonnal slágerré vált.

Az évad azonban még ezen kívül is tartogatott feledhetetlen pillanatokat. Zámbó Krisztián ugyan nem győztesként távozott a műsorból, de ebben a szériában tett szert országos ismertségre. Továbbá ekkor tűnt fel először az akkor még csak 18 éves erdélyi diáklány, Csobot Adél, aki 2021-ben már az X-Faktor mentori székébe is beülhetett.

 

2013 – Danics Dóra

A következő évad győztese is Geszti Péter oldalán menetelt az első helyig. A jelentkezés előtt az énekesnő már hét éve akusztikus bandájával járta az országot, de az igazi áttörést mégis az X-Faktor hozta el számára. Története azonban nemcsak ezért érdekes: Danics Dóra amellett, hogy párbaj nélkül énekelte be magát a Fináléba, ő volt az első női győztese is a hazai X-Faktornak.

 

2014 – Tóth Andi

Az ötödik évadban folytatódott a lányok sikerszériája, ugyanis a 2014-es X-Faktor aranyérmese az akkor még csak 15 éves Tóth Andi lett. A győztes dalát mentora, Szikora Róbert karjaiban adta elő.

 

2016 – Opitz Barbi

A következő énekes is a női győztesek sorát gyarapította, ugyanis a tehetségkutató 6. évadát Opitz Barbi nyerte. A lány már gyerekkora óta zenével szeretett volna foglalkozni, és a műsor előtt volt is pár fellépése. Az átütő siker azonban az X-Faktorig váratott magára. A tehetségkutatót végül Tóth Gabi száranyai alatt nyerte meg. Nem tűnt el a televízió képernyőről azóta sem: szerepelt például az Álarcos énekes 1. évadában is, ahol az Oroszlán álarca mögé bújva igyekezett megtéveszteni a show nyomozóit, és a nézőket.

 

2017 – Ricco & Claudia

A tehetségkutató következő győztese(i) Ricco & Claudia voltak. Farkas Klaudia és Šárközi Richard 2014-ben a cseh és a szlovák közös X-Faktorban egészen a második helyig jutottak, majd 2017-ben hazánkban még nagyobb rajongótáborra leltek, akiknek a szavazataival megnyerték az évadot. A formáció egyébként az X-Faktor történelmének első olyan győztese volt Magyarországon, akik a Csapatok kategóriájából került ki.

 

2018 – USNK

Filep Kund és Laskay Nimród - ismertebb nevükön a USNK - ByeAlex segítségével bontogatták szárnyaikat. A műsor alatt számos szerzeményük jelent meg és a győztes daluk is a saját, Posztolj című slágerük volt. A 2018-as évad ráadásul azért is volt igazán különleges, mert egészen idáig sosem állt két zenekar a műsor Fináléjában.

 

2019 – Ruszó Tibi

A mélyszegénységből érkező fiú számára sosem volt idegen a mindennapos küzdelem. Megható története mellett tehetsége miatt is a szívükbe zárták a nézők. ByeAlex mentoráltja a pénznyereményének egy részét már el is költötte: a családja segítése mellett, egy házat is vett a 12 millió forintos fődíjból.

 

2021 – ALEE

És elérkeztünk az X-Faktor jubileumi évadához, amit toronymagasan a fiatal rapper, ALEE nyert meg. Ruszó Tibihez hasonlóan ő is szegény körülmények közül érkezett és nem is volt kérdés számára, hogy a főnyeremény egy részét családja segítésére fogja költeni. A győztes dala nem volt más, mint a műsor során debütált Nincsen gond című slágere.

 

A lista egyelőre véget ért, de jövőre folytatódik Magyarország tehetségeinek felkutatása! Ha szeretnéd a saját neved is a listán látni, akkor ne habozz, ide kattintva jelentkezz az X-Faktor 2022-es évadába!

 

#X-Faktor#győztesek#10 év#vastag csaba#kocsis tibor#opitz barbi#danics dóra#usnk#alee#oláh gergő#tóth andi#ricco&claudia#ruszó tibi

Címlapról ajánljuk