X-Faktor

Megvan az X-Faktor 10. jubileumi évadának győztese!

rtl.hurtl.hu

2021. december 19. 9:46

A versenyzőknek öt héten át tartó kemény küzdelemben kellett bizonyítaniuk, hogy ők a legjobbak. Végül ByeAlex mentoráltja szerezte meg a végső győzelmet.

Az X-Faktor 10. évadának döntőjében már nem a biztos továbbjutást jelentő székek, hanem a végső győzelem megszerzése volt a cél. A döntősök: Ferenczi Kamilla, Kocsis Paulina és ALEE négy produkcióval készültek, ám volt, aki nem adta elő az összes dalát.  A nézők már a produkciók közben szavazhattak az RTL 24 applikációján keresztül és sms-ben arról, kiket szeretnének látni a döntő második felében. Amikor a versenyzők előadták mindkét produkciójukat, leállították a szavazást és kiderült, hogy ki lett az X-Faktor 2021 harmadik helyezettje. A versenyben maradt két versenyző pedig még két dallal bizonyíthatott. Végül a nézők szavazatai alapján meglett az X-Faktor 10. jubileumi évadának győztese. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük végig, mi történt a fináléban!

Az X-Faktor 2021 döntőjében 729,129 érvényes szavazat érkezett. És ha már a számokról beszélünk: a 12 versenyző dalai folyamatosan a toplisták élén állnak már hetek óta. Ráadásul nemcsak a műsor büszkélkedhet magas rajongói számával, de az énekesek is rengeteg követőt szereztek közösségi oldalaikon, mire elérkezett a jubileumi évad fináléja, ami Ferenczi Kamilla produkciójával vette kezdetét. A mentorok egybehangzóan elismertek a lány előadását, sőt szerintük eddig ez volt a legjobb.

Így kell kezdeni egy finálét!  
 

ALEE újabb saját dallal készült a fináléra, amivel sikerült felidéznie Puskás Peti fiatal éveit, vagyis ha meghallgatjuk a fiatal rapper vadonatúj slágergyanús szerzeményét, nemcsak a munkásságát ismerhetjük meg jobban, hanem talán a mentor múltját is. 

A fiú után Paulina is saját dallal állt az X-Faktor színpadára. Hogy hogyan készült a Napsütős tavasz című szerzemény, azt mentora, Gáspár Laci mesélte el a közönségnek, miközben felkonferálta a tehetséges énekesnőt:

Ő nem csak nagyszerű énekes és dalszerző, hanem nagyon kedves ember is. Annyira kedves, hogy amikor egyik barátja mélyponton volt, akkor írt neki egy dalt, hogy lelket öntsön belé. Ez a dal arról szól, hogy higgyünk magunkban!  
 

A dal után ByeAlex kezdte az értékelést. A mentor nagyon találóan fogalmazott, amikor azt mondta, hogy szerinte Paulina a következő nemzedék zenei prófétája.

A következő fordulóban újra mind a három finalista színpadra állt, de ezúttal mindenki saját dallal. Kamilla kezdte ismét a sort, akinek legelső saját dalát nem más szerezte, mint Molnár Ferenc Caramel.

 

 

Kamilla után ALEE és Paulina is előadta újabb saját produkcióját. Ezt követően pedig végre az is kiderült, hogy a TOP12 versenyző közül ki nyerte meg azt a rendkívüli lehetőséget, hogy az X-Faktor után a Sziget fesztivál színpadán is megmutassa tehetségét közönségének.

Végül eljött az idő, hogy Miller Dávid, a show műsorvezetője lezárja a szavazás első fordulóját. A nézők döntése alapján Ferenczi Kamilla állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

De a show-nak folytatódnia kellett, méghozzá nem is akárhogy. A versenyzők mentoraikkal álltak újra színpadra. ALEE ByeAlexszel és zenekarával adta elő a Hullik című dalt, Paulina pedig Gáspár Lacival énekelte el egyik legnépszerűbb, Sosem vagy egyedül című slágerét.

A performanszok sorát azokkal a produkciókkal zárták az énekesek, amiket először hallhattunk tőlük a válogatókon, azóta pedig a toplisták élén szerepelnek. Így biztos, hogy nemcsak a stúdióban énekelte velük a közönség ezeket a slágerré vált dalokat, hanem a nézők is a tévék képernyői előtt.  

 

ByeAlex a verseny végén azt mondta, szerinte mindegy, ki lesz a jubileumi évad első helyezettje, ők már mind a ketten nyertesek. Csobot Adél is hasonlóan gondolkozott, viszont ő egyértelmű kijelentést tett Paulinának:

Nekem te vagy az X-Faktor győztese!  
 

A szavazás végül lezárult, és a megszokott hosszas feszült pillanatokat Miller Dávid hangja törte meg, amikor kihirdette az eredményt:

A 2021-es X-Faktor győztese: ALEE!

Így a fiatal rapper győztes dalával zárult a műsor jubileumi évada.

#X-Faktor#byealex#gáspár laci#alee#ferenczi kamilla#kocsis paulina#finálé#döntő#jubileum#2021#puskás peti

Címlapról ajánljuk