Sztárbox

Jön a Sztárbox első elődöntője, ezt érdemes tudni a vasárnapi meccsekről

rtl.hurtl.hu

2023. november 26. 8:58

Szikrázó összecsapásokat hoztak a Sztárbox negyeddöntői, de ahogy Kovács Kokó István fogalmazott: most jön a lényeg! A vasárnapi elődöntőben Berki Mazsi Janicsák Vecával, Brasch Bence Szegedi Fecsóval, Istenes Bence pedig Rácz Jenővel küzd meg a döntőbe jutásért. Lássuk, mire számíthatunk.

Brasch Bence vs. Szegedi Fecsó

Olvasónk várakozásai alapján ebben a párosításban a legegyértelműbb a papírforma. A héten ugyanis kitettünk egy szavazást arról, hogy kik lesznek a Sztárbox végső győztesei, férfi nehézsúlyban pedig toronymagasan, a szavazatok 60 százalékával vezet Brasch Bence cikkünk írásakor, míg ellenfele, Szegedi Fecsó mindössze 8 százalékkal szerénykedik az utolsó helyen. Tény, hogy Brasch Bence rendkívül meggyőző bunyóval ütötte ki a bokszmúlttal is felvértezett KKevint negyeddöntőben. Szegedi Fecsó tudásáról ellenben nem igazán alakulhatott ki pontos kép a nézőkben, a felkészülést elbliccelő Curtis ugyanis jobb híján kamikaze taktikát választva gyakorlatilag rázuhant az üzletemberre, majd amikor kisvártatva elfogyott a szuflája, Fecsó a padlóra küldte, ahonnan már nem kívánt fölkelni.

Brasch Bence maximalizmusa az első meccs óta, sem lankad, a színész heti nyolcszor edz, Szegedi pedig csakis kézműves ételeket fogyaszt a jobb teljesítmény érdekében, és akár előnyt is jelenthet számára, hogy nagyjából titokban tudta tartani a képességeit. Mindazonáltal, mint azt az rtl.hu-nak elmondta, ő is úgy látja, hogy a számok alapján nem áll jól a szénája, hiszen Bence 10 évvel fiatalabb, 10 kilóval masszívabb és magasabb is nála, arról nem beszélve, hogy régebb óta bokszol, de mint hozzáfűzte: „innen szép nyerni”.

Az alábbi videóban a Sztárbox szakmai supervisora, Kovács Koko István elmondja, mit gondol a két részvevőről, és mit vár az összecsapásuktól.

 

Berki Mazsi vs. Janicsák Veca

„Ez most kicsit a rehabmacák csatája lesz” – harangozta be az első női elődöntőt a Reggeliben Janicsák Veca, akinek mindössze egy hete volt regenerálódni a Szabados Ági elleni találkózója után, ahol négy meneten keresztül úgy záporoztak a pofonok, mint talán egyik másik mérkőzésen sem.


Az énekesnőnek ráadásul kiújult a térdsérülése, amivel az egész felkészülés alatt bajlódott, a másik oldalon viszont az első meccsén Megyeri Csillát legyőző Berki Mazsi sincs a topon, ő lázas betegen készült a megméretésre, de a 38,6 fokos testhőmérséklet sem akadályozhatta meg, hogy lemenjen a az edzőterembe.

Kokó természetesen e meccs esélyeinek latolgatására is vállalkozott, szerinte az akaraterő lehet a döntő faktor az anyatigrisek csatáján, ahol ha mindketten hozzák azt, amit a negyeddöntőben, akkor nagyon jó meccset fogunk látni.

 

Istenes Bence vs. Rácz Jenő

Jöjjön akkor a várva várt párosítás, Istenes Bence és Rácz Jenő meccse, amely sokak szerint előre hozott döntőnek is beillik férfi középsúlyban. Eleve az RTL két húzónevéről van szó, akik már a versenyzők névsorának augusztusi kihirdetésekor megtalálták egymást.  „Kíváncsi vagyok, hogy a puhos kis testével hogyan bírja az ütéseket” – üzente a műsorvezető a sztárséfnek, majd az ifjabb Schobert Norbert elleni győzelmi után nyilvános kihívást is intézett hozzá a ringből.

Csakhogy a „puhos kis test” az elmúlt hónapokban igencsak kipattant, a fanatikusan készülő Rácz Jenő 16 kilót adott le, és hogy a boksztudása is jelentősen pallérozta közben, az fényesen kiderült a Sztárbox eddig legdrámaibb meccsén múlt vasárnap, ahol úgy kiütötte Kabát Pétert, hogy az exfocista ájultan terült el a ringben, néhány percig a frászt hozva fél Magyarországra.

Istenes szerint azonban az, hogy Rácz Jenő mennyire kemény, majd az ő meccsükön fog kiderülni, mondta az rtl.hu-nak adott interjúban. Alighanem igaza van, hiszen ő is bizonyított már a negyeddöntőben, ahol kemény ellenfelet győzött le, a Norbi elleni meccse az egyik legjobb volt eddig a Sztárboxban, erről tanúskodnak olvasóink szavazatai is, akik szerint éppen Rácz és Istenes első összecsapása vitte eddig prímet. Sőt, mint extra videónkból kiderült, a műsorvezető még egy többszörös világbajnokkal is kesztyűzött a felkészülése során.


Jenőnek mindenestre kevesebb ideje volt a regenerálódása, és meglehet érzelmileg is megviselték az elmúlt hét eseményei, hiszen ahogy fogalmazott az rtl.hu-nak, mindkettőjük számára óriási trauma volt a Kabát elleni KO, míg felesége szerint valósággal sokkos állapotba került a ringben, amikor látta, hogy mi történt a barátjával.

Ezt követően pedig újabb fokozatba kapcsolt a lélektani hadviselés Istenessel szemben, amelynek egy pontján a műsorvezető bocsánatot is kért egy figyelmetlenül közzétett poszt miatt, miután kemény kritikát kapott a séftől. Istenes viszont azt is többször elmondta, hogy Rácz Jenő kezdte az üzengetést, tudomása szerint ugyanis a séf telekürtölte az RTL-t azzal, hogy szeretné őt megverni.

Ennek ellenére elmondta azt is, az indulatokat nem szabad bevinni a ringbe, ott higgadtnak kell maradni. Rácz Jenő is megfontoltan nyilatkozott a Reggeliben, azt mondta, nem kiütni akarja Istenest, hanem megnyerni a meccset, Kabát Petitől pedig azt kérte, hogy ő jelentkezzen, amikor úgy érzi, hogy lelkileg készen áll a beszélgetésre.


És hogy mit vár Kovács István a vasárnapi rangadótól? Kiderül az alábbi videóból. Annyit talán borítékolhatunk, hogy a vasárnapi gálát még sokáig emlegetni fogjuk.

 

#Sztárbox#boksz#istenes bence#előzetes#rácz jenő#elődöntő#brasch bence#szegedi fecsó#janicsák veca#Berki Mazsi#kovács kokó istván

Címlapról ajánljuk