Sztárbox

Szegedi Fecsó: A statisztikát nézve nem áll túl jól a szénám

Szeifert-László MónikaSzeifert-László Mónika

2023. november 23. 8:54

Szegedi Fecsó mérnökemberként kevésbé van hozzászokva a reflektorfényhez, mint a többi versenyző a Sztárboxban, de arra rájött az első meccse alatt, hogy jól tud összpontosítani stresszhelyzetben, amire szüksége is volt Curtis ellen. A középdöntőben Brasch Bence lesz az ellenfele. Szerinte a számok nem mellette szólnak, hiszen Bence 10 évvel fiatalabb és 10 kilóval masszívabb nála. Mindenre felkészült, ezért a biztonság kedvéért azt is elárulta párjának, hol tartja a széf kulcsát.  

Szegedi Fecsó a Sztárbox harmadik negyeddöntőjében kiütéssel nyert Curtis ellen, a hétvégén viszont már Brasch Bencével nézhet szembe a szorítóban. Fecsó az első mérkőzés előtt úgy érezte, nagy rajta a teher, szerinte ugyanis nem lett volna igazságos a sorstól, ha ő veszít, miközben hat hónapig keményen edzett, Curtis pedig eközben, ahogyan fogalmazott, csak pörköltet evett. A ringben aztán kiderült, hogy jobban meg tudja őrizni a nyugalmát versenyhelyzetben, mint gondolta.

Én azt hittem, jobban fogok izgulni, amikor Curtisszel ringbe szálltunk. Nem akartam egyetlen szerencsés ütéssel győzni. Ez nagyon rossz érzés lett volna nekem. Próbálok ilyenkor 2-3 dologra fókuszálni, többre úgysem tudok, mert nagyon beszűkül a tudat a szorítóban. De a fókuszálás jól megy, tudok összpontosítani stresszes szituációban 

– árulta el Szegedi Fecsó az rtl.hu-nak.  


A második meccsen Fecsó szeretne felszabadultabban bokszolni, kemény bunyót akar rágörcsölés nélkül. Brasch Bencét jó ellenfélnek tartja, mert technikás és rengeteg munkát fektet a felkészülésbe.  

Aki technikásabban bokszol, azzal jobb bokszolni. Curtis ütött mindent, amit ért. Én egy bokszra jobban hasonlító mérkőzésre számítok vasárnap, és nem egy ilyen kergetőzésre, mint ami Curtisszel volt. Arra számítok, hogy sokkal több technikai tudást lehet felvonultatni. Fél év alatt kőkeményen edzettem, remélem, hogy ez ki fog belőlem jönni. Azon fog múlni, hogy fejben ki van ott jobban 

– mondta Fecsó.

Fecsó hozzátette, Brasch Bencével szemben az eltökéltsége és a vehemenciája segítheti a ringben, amit ha szabadjára enged, akkor „kő kövön nem marad”. Ugyanakkor azt is tudja, hogy az ellenfelének számos előnye van, ami nehézséget okozhat neki a mérkőzés alatt.  

Én mérnök vagyok, a számokban hiszek és a statisztikában, azok pedig ellenem beszélnek. Bence 10 évvel fiatalabb, 10 kilóval masszívabb, magasabb is nálam, régebb óta bokszol. A statisztikát nézve nem áll túl jól a szénám. Azt szokták mondani, innen szép nyerni! 

– árulta el Fecsó.  

Fecsó az első meccs végén születendő gyermekének ajánlotta a győzelmét, akit tavaszra várnak a szerelmével. Párja, Bea azonban cseppet sem aggódik Fecsóért, bízik benne és nem fél a sérülésektől.  „Azért azt el kellett mondanom neki, hogy hol tartjuk a széf kulcsát, biztos, ami biztos!” – tette hozzá viccelődve Fecsó.  

Brasch Bence és Szegedi Fecsó vasárnap este lép ringbe a Sztárbox első elődöntőjében, amit 19 óratól látható az RTL-en!.

#Sztárbox#rtl#szegedi fecsó#brasch bence#elődöntő#boksz#interjú

Címlapról ajánljuk