Reggeli

Ezekkel a fűszerekkel oldhatjuk a stresszt, javíthatjuk a keringésünket, de még a prosztataproblémákat is orvosolhatjuk

rtl.hurtl.hu

2023. október 26. 10:47

A fűszereket alapvetően az ételek fertőtlenítésére és tartósítására tervezték használni –mondja Dr. Balaicza Erika, gasztroenterológus. Annyira értékesnek számított korábban, hogy akár aranyra, ezüstre is elcserélték. A legtöbb fűszernek van gyulladáscsökkentő, és emésztésserkentő, fertőtlentíő hatása. Hogy melyiket, mire használhatjuk kiderül a videóból.

A legtöbb magyar háztartásban van paprika és bors. A piros fűszerpaprika értágító, keringésjavító és fertőtlenítő hatású. A borsban a piperinnek van keringésaktiváló, gyulladáscsökkentő hatása. Ezek arra szolgálnak, hogy előkészítsék az emésztést, mire leér az étel – magyarázza Dr. Balaicza Erika, gasztroenterológus.

A kurkuma az egyik legintenzívebb gyulladáscsökkentő. A szakember prosztataproblémákra is javasolja. De hólyaghurutra, máj-, epe- és a bélrendszer gyulladásos folyamataira is jótékony hatással van. Fontos megemlíteni, hogy a daganatos betegségek kiegészítő kezeléseként is használják.

Az olasz konyha két alappillére az oregánó és a bazsalikom. Mindkét fűszer gomba-, vírus- és baktériumölő. Mindkettő értágító, ha teaként fogyasztjuk őket segítenek csillapítani a köhögést. Ezek mellett támogatják a mellékvesét, és kevesen tudják, de javítják a stressz toleranciát.

Hogy miért érdemes az édességekhez fahéjat tenni, kiderül a videóból.

#Reggeli#Videó#egészség#táplálkozás#gasztronómia#fűszer#fahéj#paprika#bors

Címlapról ajánljuk