6:54
ReggeliReggeli
Ezért van mostanában sokkal több gluténérzékeny, mint évekkel korábban
2023. szeptember 7. 8:37
Hasmenés, szorulás, puffadás, kiütések – széles spektrumon mozognak a gluténérzékenység tünetei. Latmann Eszter táplálkozás tanácsadó arra hívta fel a figyelmet a Reggeliben, hogy manapság sokkal több búzát eszünk, mint korábban, és az ételek gluténtartalma is sokkal magasabb, mint akár 5-10 évvel ezelőtt. A szakértő szerint azonban sokszor nem is a glutén, sokkal inkább a búzafehérje a bűnös. A genotípus, az hogy valakinek az ősei mennyi és milyen minőségű búzát fogyasztottak meghatározza, hogy mi hogyan bírjuk, ahogyan az is meghatározó, hogy az ember ötéves koráig milyen élelmiszerrel találkozik – hangsúlyozta Latmann Eszter.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem