Kuszkusz reggelire: így készül az édes változat, amit mindenki imád
2025. július 21. 6:19
Ha azt hitted, hogy a kuszkusz csak sósan jó, akkor most jön a meglepetés: ez a változat édes, gyümölcsös, illatos és... egyszerűen fantasztikus! Egy villámgyors reggeli, amitől még a hétfő is jobban indul – ráadásul egészséges és elképesztően finom.
Édes kuszkusz – a reggeli, amire eddig nem gondoltál
A közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga, a kuszkusz, nálunk leggyakrabban sós köretként vagy saláta formájában bukkan fel. De mi lenne, ha most kicsit más szemmel néznénk rá? Egy édes, fahéjas, bogyós gyümölcsökkel teli változat tökéletes választás lehet egy különleges reggelihez vagy akár tízóraira is.
15 perc alatt kész – és garantáltan mosolyt csal az arcodra
A recept elképesztően egyszerű: tejben vagy növényi italban megpárolt kuszkuszt fahéjas cukorral ízesítünk, majd friss bogyós gyümölcsökkel gazdagítjuk. A végeredmény? Egy színes, illatos, selymes állagú tálka boldogság.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 300 ml tej vagy növényi ital (zab-, mandula-, szója- stb.)
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 100 g kuszkusz
- 200 g friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs (áfonya, málna, ribizli, szeder – amit szeretsz)
Elkészítése:
- Forrósítsd fel a tejet vagy növényi italt egy kis lábasban, de ügyelj rá, hogy ne forrjon túl. Add hozzá a cukrot és a fahéjat, keverd el.
- Amikor már gőzölög, szórd bele a kuszkuszt, keverd át, majd húzd le a tűzről.
- Fedd le és hagyd állni 5 percig, amíg a kuszkusz felszívja a folyadékot és megpuhul.
- Végül keverd hozzá a gyümölcsöket, és már kész is az édes, meleg reggeli finomság!
- Tipp a tálaláshoz: Szórd meg szeletelt mandulával, kakaóbab törettel, granolával vagy még több friss gyümölccsel. Egy kanál méz vagy juharszirup is csodát tesz vele!
Kuszkusz útközben
Nem vagy reggelizős típus? Semmi gond! Töltsd a kész kuszkuszt egy befőttesüvegbe vagy zárható dobozba, és vidd magaddal a munkába vagy tanuláshoz. Hidegen is isteni – sőt, akár előző este is elkészítheted.
Unod a zabkását? Próbáld ki ezt a quinoa reggelit – és soha nem nézel vissza
Fotó: Getty Images