A Konyhafőnök

Karfiolkuszkusz brokkolihabbal és buggyantott tojással

rtl.hurtl.hu

2016. november 3. 19:25

Az első feladatban Dávid volt a konyhafőnök, azonban hirtelen nem tudta, mit is készítsenek a zöldségekből. Ráadásul az utolsó öt percben még végtelen küzdelmet is folytatott a szifonnal.


Alapanyagok:

karfiol, lime, olívaolaj, újhagyma, cukkini, bazsalikom, só, bors, tojás, ecet
 

Recept:

Karfiol kuszkusz: vegyünk egy nagy karfiolt, kis konyhai robotgépben daráljuk finomra (kuszkusz méretűre) a karfiol torzsa nélküli részét. Ízesítjük limelével, olívaolajjal, aprított újhagymával és cukkinivel, bazsalikommal és sóval, borssal.

Buggyantott tojás: forrásban lévő vízbe teszünk sót és ecetet, majd 3 perc alatt megbuggyantjuk a tojást, úgy hogy a sárgája még folyós legyen. Leszűrjük szűrőkanállal és egy papírral leitatjuk róla a vizet. Tálalásnál majd sóval, borssal ízesítjük.

Brokkolihab: a brokkolit termomixerben összekrémesítjük kéksajttal.
 

#A Konyhafőnök#zöld csapat#középdöntő#karfiol#brokkoli#virág#recept#1. feladat

Címlapról ajánljuk