Életmód

Osváth Zsolt: Nem utálom Orbán Viktort, de kormányváltás nélkül itthon nem lehet gyerekem

rtl.hurtl.hu

2021. december 28. 16:06

A pandémia kegyeltjének vallja magát Osváth Zsolt, aki ugyan megtalálta a számítását az unikornisos éttermével, mégis külföldre költözne, ha hatalmon maradna a Fidesz. Nagyon szeretne ugyanis gyereket, de melegként Magyarországon nincs esélye, hogy örökbe fogadjon. Év végi sorozatunkban 2021-ről, illetve terveikről, félelmeikről és várakozásaikról kérdezzük interjúalanyainkat.

Mi volt 2021 legjobb és legrosszabb hozadéka az ön számára?

A legjobb az volt, hogy megnyitottam az éttermemet. Én a pandémia kegyeltje vagyok, ha lehet ezt mondani. A járvány nagyon belendítette a YouTube-csatornámat, az étterem nyitását is úgy időzítettem, hogy egybeessen a lezárások feloldásával, azonnal beindult, egy veszteséges napunk sem volt. Júliusban nyitottunk, ez Európa első unikornis tematikájú étterme, ahol nemcsak minden csilivili, cuki és rózsaszín, de a minőségre is nagy hangsúlyt fektetünk. Szintén emlékezetes pillanat ebből az évből, hogy október 23-án én vezethettem a közös ellenzéki rendezvényt az Andrássy úton. Korábban forgattam az összes ellenzéki miniszterelnök-jelölttel, innen ismertek engem, és úgy gondolták, hogy én leszek a legjobb választás erre a feladatra. Ez volt az első ilyen jellegű fellépésem, én imádtam. Nincsenek főnökeim, pontosabban a nézők a főnökeim, ők pedig pontosan tudják, hogy inkább balos érzelmű vagyok, kormányváltást szeretnék, a magam módján tolom az ellenzék szekerét, a szponzorok többsége pedig már azelőtt elállt a közéleti megnyilvánulásaim láttán, hogy ezt elvállaltam volna, így nem volt vesztenivalóm. Azt éreztem, hogy nekem ott van helyem.

Mi az, amit leginkább vár, és amitől a legjobban tart 2022-ben?

A kormányváltást várom a legjobban, és leginkább attól tartok, hogy ez esetleg nem történik meg. Nem azért, mert utálom Orbán Viktort, hanem mert gyereket szeretnék homoszexuálisként örökbe fogadni. És ez a kormány ezt most gyakorlatilag megtiltotta, miniszteri engedély kell hozzá. Ez a kormány nem annyira bírja a melegeket. Nekem ez a legfőbb indokom a kormányváltásra, vállalom, hogy önzésből kezdtem el így gondolkodni. Hosszú idő óta először gondolom úgy, hogy sikerülhet az ellenzéki győzelem. Az előválasztás sikere, mozgósító ereje optimistává tett. Azóta nagyon elhiszem, hogy sikerülhet, és teszek is érte.

Ha mégsem jön össze, akkor az itthoni vállalkozásaink vezetésére megkeressük a legalkalmasabb embereket, és egy adott ponton külföldre költözünk, hogy ott alapítsunk családot.

Akár Ausztria is szóba jöhet, közelebb van Budapestről, mint Vásárosnamény, mégis Nyugaton vagyunk, azonos jogokkal rendelkezünk, mint heteroszexuális embertársaink.

Ön szerint mi lesz a szakmája legnagyobb kihívása 2022-ben?

A digitális tartalomgyártásban mindig a megújulás a legnagyobb kihívás, hogy tudok-e új, érdekes műsorokat készíteni. A vendéglátásban pedig a covidhelyzet alakulása, ezen áll vagy bukik minden. És itt nem én vagyok a lényeg, mert nekem van más bevételi forrásom, de rengeteg kollégámnak az étteremben ettől függ a megélhetése. Én egyébként arra számítok, hogy a választásokig nem lesz lezárás, utána viszont bármi jöhet, kötelező oltás, lezárás, bármi.

Mi az, amiről ma még keveset beszélünk, mégis jelentős hatással lehet akár a világ sorsára a közeljövőben?

Szerintem az internetes bűncselekmények ilyenek. Amióta az online világban is élek, rengeteg visszaélést látok, de erről keveset beszélünk. Nem vesszük eléggé komolyan ennek a hatását. Én rendszeresen teszek rendőrségi feljelentést online visszaélések ügyében, különösen pedofília-, gyerekbántalmazás-, drogos és prostitúciós esetekben. A legutóbbi feljelentésem egy olyan ügyben született, amelyben egy interneten keringő videóban két fiatal férfi egy 10-12 éves kislányt bír rá vetkőzésre internetes csetelés közben. Ez az ügy már az ORFK Kiberbűnözési Főosztályán van. Remélem, egyre többen észreveszik azt a folyamatot is, hogy már ugyanolyan gyakori a bankkártyaadatokkal való visszaélés, mint a biciklilopás.

Hogyan látja Magyarország következő 10 évét?

Sok múlik az áprilisi választáson.

Amennyiben összejön a kormányváltás, szerintem akkor is csak 4 éve lesz az ellenzéknek, és utána visszajön a Fidesz újabb 12 évre.

Csak 4 évet fog kapni az ellenzék, a Fidesz pedig mindent meg fog tenni, hogy visszatérjen a hatalomba.

Mit szeretne megvalósítani jövőre a saját életében?

Elkezdtünk előkészíteni újabb éttermeket, szeretnénk vidéki és külföldi városokban is megjelenni az unikornis tematikával. Gyereket is szeretnék, de ez, mint mondtam, nagyban a kormányváltástól is függ.

Ha szabadon utazhatna az időben, melyik korba menne, és miért épp oda?

#Életmód#osváth zsolt#interjú#év végi interjúk#örökbe fogadás#kormányváltás#melegjogok

Címlapról ajánljuk