Kultúra

Kocsis Tibor: Végre megnyílhattam az emberek előtt

rtl.hurtl.hu

2021. december 23. 14:01

Coming outját nevezte az idei év, de talán egész élete legfontosabb lépésének Kocsis Tibor, akit terveiről, félelmeiről és reményeiről is kérdeztünk az rtl.hu év végi interjúsorozatában.

Mi volt 2021 legjobb és legrosszabb hozadéka az ön számára?

2021 mérföldkő volt az életemben, hiszen nemcsak az X-Faktoros győzelmem 10. évfordulóját, hanem a 40. születésnapomat is ünnepeltem. A legnagyobb hozadéka mégis valami egészen személyes volt, mert egy régóta tervezett kérdésben hoztam meg egy fontos döntést akkor, amikor beszélni kezdtem a párkapcsolatomról a nyilvánosság előtt. Ennek a hozadéka pedig igazi szabadság: úgy érzem, ez volt életem egyik legfontosabb lépése, és igazán megnyílhattam a közönségem és az emberek előtt. Sok erőt és szeretetet kaptam, és ez elkísér a 2022-es évre is.

Mi az, amit leginkább vár, és amitől a legjobban tart 2022-ben?

A hírekben csak a vírusról és annak legújabb variánsairól hallunk, ami mérhetetlenül nagy károkat okoz mindenütt, és az én munkámat is rendkívül negatívan érinti. Megoldást várok erre, mert azt látom, az emberek tényleg fegyelmezetten és türelmesen várják azt, hogy végre magunk mögött hagyhassuk a Covidot. És éppen ettől tartok a legjobban, hogy ez egy hosszú történet, és nem kapunk rá végleges megoldást jövőre.

Ön szerint mi lesz a szakmája legnagyobb kihívása 2022-ben?

Ha valamit megtanultam, az mindenképpen az, hogy ne aggódjak a jelen és a jövő miatt, hanem próbáljak a lehetőségekhez mérten élni és túlélni. A zenészeknek nem lesz könnyű jövőre sem, ezért igazi kihívás az lesz, hogy alkalmazkodni tudjunk a vírushelyzethez.

Mi az, amiről ma még keveset beszélünk, mégis jelentős hatással lehet akár világ sorsára a közeljövőben?

Szerintem pont az a baj, hogy mindenről sokat beszélünk, ami befolyásolja a világunk sorsát, de nagyon keveset teszünk azért, hogy megoldások szülessenek. Számos konferenciát rendeznek és riasztóbbnál riasztóbb előrejelzésekkel állnak elő például a klímaváltozással kapcsolatban, de vajon tudunk tenni azért, hogy legalább kicsit is lelassítsuk a folyamatokat? Információs társadalomban élünk, mindenről ezernyi videó és írásos anyag van, de néha kevesebb elemzés és több akció kellene.

Hogyan látja Magyarország következő tíz évét?

Szeretném, ha ez az ország egy sokkal vidámabb és felszabadultabb hely lenne. Több humorral, elfogadással, jókedvvel és tenni akarással, kevesebb gyűlölködéssel és hangulatkeltéssel. Nagyon szeretem a 25-30 év alatti fiatalok gondolkodásmódját, mert mintha azt látnám, bennük van minden reménysége ennek az országnak. Ami jó jel, mert ők 10 év múlva 35 évesek lesznek, és több helyen komolyan beleszólhatnak majd a dolgok folyásába. Én optimista vagyok, mert imádom Magyarországot, és soha nem szeretnék innen elmenni.

Mit szeretne megvalósítani jövőre a saját életében?

Ez az év elég mozgalmas volt, de 2022-re is tervezek új dalokat, és remélhetőleg szakmai sikereket! Szeretnék költözni, legalább 1-2 helyre elutazni és minél többet találkozni a közönségemmel is. És ha nagyobb helyen élünk majd, egy kutyát és még egy macskát is!

Ha szabadon utazhatna az időben, melyik korba menne, és miért éppen oda?

A jövő sokkal izgalmasabb, mint a múlt, szóval biztosan 150-200 évet előre ugornék az időben. De ha a múltat nézzük, szívesen megnézném, hogy milyen volt az élet a 70-es években, amikor a szüleim fiatalok voltak. De ugye vissza lehet jönni? Mert a mostani életem azért hiányozna!

#Kultúra#kocsis tibor#interjú#év végi interjúk#coming out

Címlapról ajánljuk