Életmód

Pandává, oroszlánná, zebrává varázsolja kedvenceinket a kutyakozmetikus, aki 480 milliót keres évente

rtl.hurtl.hu

2024. április 24. 13:49

Gabriel Feitosa 12 évesen kezdte kutyakozmetikusi karrierjét Sao Paulo utcáin, ahol egy kis zsebpénzért füröszötte az állatokat. Most 31 éves, és vállalkozásával csaknem 480 millió forintot keres évente.

Miután kinőtte aão Paulo utcáit, kutyakiállításokon kezdett el dolgozni, utána pedig Kaliforniába költözött, hogy megnyissa saját üzletét, a Gabriel Feitosa Pet Boutique nevű kutyakozmetikát, ahol extrám átalakításokat végez az ebeken.

Az extrém kutyakozmetikus elmondta, hogy ugyanúgy kezdte, mint bárki más: hagyományos fazonokkal, és csak később tört elő belőle kreatív énje, hogy egyre extravagánsabb megjelenéseket alkosson. Feitosa szerint egyes fajtáknál, amelyek szőre jobban hasonlít a hajra, az elkészült alkotások akár nyolc hónapig is kitartanak.

Amióta 2021-ben szerepelt a Pooch Perfect című kutyakozmetikus valóságshow-ban, a vállalkozása megállíthatatlan. Az Egyesült Államok minden pontjáról érkeznek vendégei, hogy pandává, oroszlánná, zebrává alakíttassák, vagy épp szivárványszínűre festessék a kutyájukat. A kozmetikus az inspirációt az őt körülvevő világból nyeri, legyen az akár egy játék, egy tetoválás vagy egy utcai tábla. Ám néha a kliensek saját ötletekkel érkeznek; volt olyan kutyás, aki unikornissá szerette volna átalakítani kedvencét.

A kistestű kutyákat 800 dollárért, csaknem 300 ezer forintért vállalja, a nagytestűekért pedig akár 1200 dollárt, vagyis körülbelül 450 ezer forintot kér el, és csaknem 3-4 órát tölt el egy-egy kutyával az extrém kutyakozmetika jegyében.

Az interneten rengeteg követője van, sokan csodálják munkáit, de vannak olyanok is, akik szerint a férfi munkája inkább állatkínzás.

#Életmód#kutya#kutyakozmetikus#brazília#extrém#állat#házikedvenc#sao paulo

Címlapról ajánljuk