CinemaKlub

7 érdekesség, amit tuti nem szúrtál ki a Doctor Strange-moziban!

rtl.hurtl.hu

2016. november 8. 13:57

Ha láttad az új Marvel-filmet, talán te is észrevettél néhány furcsa dolgot, ami most végre értelmet nyerhet, ha viszont nem tűnt fel, most tuti megjegyzed őket! Neked is rémlik Marvel Kapitány?

1. Látvány

A Doctor Strange-képregényt az 1960-as években alkotta meg a ma 89 éves Steve Ditko, aki egyébként közreműködött a film képeinek megalkotásában is. De vajon amellett- hogy az évtized nyilvánvalóan rányomta bélyegét az alkotás vizuális világára - észre vettünk-e más valamit is, ami ismerős lehet számunkra?

Nos, eláruljuk már az eredeti alkotó is rengeteg mintát vett át Salvador Dali festőtől, így nem meglepő, ha a művész stílusjegyeit véltük felfedezni bizonyos képkockában!

2. Az asztráltestek harca

Ebben a jelenetben Christine Palmer (Rachel McAdams) próbálja megmenteni Strange (Benedict Cumberbatch) életét, miután megsebesült, amíg a varázsló asztrálteste Kaecilius (Mads Mikkelsen) egyik szolgájának asztráltestével harcol.

A küzdelem különlegese kivitelezése mellett, az is érdekesség, hogy Palmer karaktere is csatlakozik a későbbiekben a szuperhősök csapatához Night Nurse-ként.

3. Lehetséges páciensek

A legfontosabb részlet, ami felett valószínűleg mindenki elsiklott az az, amikor a doki autóbalesetét megelőzően, telefonbeszélgetést folytat az egyik kollégájával, aki különböző eseteket ajánl neki, hogy segítsen rajtuk.

Első beteg: egy tengerészgyalogos ezredes, aki egy kísérleti fegyver által gerincsérülést szenved és lebénul.

Ez nektek nem úgy hangzik, mint James “Rhodey” Rhodes, aki az Amerika kapitány: Polgárháború című filmben járt így?

Más feltételezések szerint inkább a Vasember 2-ből ismert Justin Hammer-ről lehet szó, aki Tony Stark-kal versenyzett a tökéletes fegyver előállításában és, aki szintén hasonló sérüléseket szenvedett.

A második beteg inkább a jövőben lehet számunkra fontos!

A nő, akinek skizofréniája akkor szünt meg mikor belécsapott egy villám, nem más, mint Marvel Kapitány, akit az Oscar-díjas Brie Larson fog alakítani.

4. Újabb képregény karakter

Brother Voodoo, a Doctor Strange-képregények egyik, olyan szereplője, aki ezúttal csak kisebb szerepben volt látható. Annyira, hogy mi az Ősi mágus egyik őrzőjeként láthattuk, akinek neve Daniel Drumm volt. Az eredeti történet szerint a férfi miután újjá élesztik, azután veszi fel a Brother Voodoo nevet, így valószínűleg a jövőben még számíthatunk a megjelenésére.

5. Egyetlen tényleges fegyver sem szerepel a moziban!

Már csak emiatt is igen érdekes szuperhősökkel teletűzdelt akciófilmről beszélünk, hiszen Strange és az ellensége is misztikus pengéket varázsolnak elő, illetve különböző harcművészeteket gyakorolnak a győzelem érdekében, nem pedig lőfegyverrel harcolnak egymás ellen.

6. Benedict Cumberbatch második szerepe

Megesik, hogy egy gonosztevőt ugyanannyira megkedvel az ember, mint mondjuk egy hőst, aki a világ megmentésén fáradozik, gondoljunk csak Loki-ra. Sőt, előfordult már, hogy szuperhősök és barátok fordulnak egymás ellen, ahogyan az Amerika kapitány: Polgárháborúban is történt.

Azonban arra még egyetlen egyszer sem volt példa, hogy a főhősünket játszó színész alakítsa a fő ellenséget is. A Doctor Strange ebben is különbözik az eddigi Marvel-filmektől!

Ugyanis Dormammut is Cumberbatch formálta meg!

7. Végtelen kövek

Minden Marvel rajongó tudja, hogy ezek a drágakövek varázserővel rendelkeznek, valamint, hogy egyesülniük kell majd a - Bosszúállók első részének főgonoszához, Thanos-hoz tartozó - védőkesztyűben.

Nos, Agamottó szeme - melyet Doctor Strange visel és használ a moziban - is egy olyan talizmán melyben egy végtelen kő található. Ezzel is kapcsolatot teremtve a doki és a bosszúállók között!

 

Forrás: digitalspy.com, ew.com
Képek: tumblr.com

 

#CinemaKlub#doctor strange#érdekességek#benedict cumberbatch#marvel#brie larson#marvel kapitány#amerika kapitány: polgárháború#vasember 2#tony stark#bosszúállók#infinity war

Címlapról ajánljuk