Műsorújság
RTL Most

Ezt a 6 infót biztosan tudnod kell a Marvel legújabb hőséről!

Az Amerikai kapitány: Polgárháború sikere után, most újabb képregény adaptációt mutatnak be a készítők, melynek hőse Doctor Strange és akinek történetével kapcsolatban jobb, ha egy-két dolgot tisztázunk.

Az egyik legkülönlegesebb és legerősebb hős a Marvel univerzumában eredetileg idegsebész volt, akit a filmben Benedict Cumberbatch alakít majd, és akinek az egyik leggazdagabb és legérdekesebb háttértörténete van a képregényhősök közül.

1. Dr. Stephen Strange

A fantasztikus sebész sajnos nem olyan remek ember, mint amilyen csodás orvos, majd egy szörnyű autóbalesetben sajnos úgy megsérül, hogy kezei hasznavehetetlenek lesznek munkája során, ezért a doki úgy dönt, jobb emberré válik és Tibetbe megy, hogy megtalálja önmagát, közben pedig a misztikumokat is felfedezi. Ennek köszönhetően egy teljesen új univerzumot ismerhetünk meg mi is, és olyan gazemberekkel találhatjuk magunkat szemben, amilyenekkel eddig még nem találkoztunk a képregény mozik során.

2. Baron Mordo

Minden hősnek szüksége van egy ellenségre, aki esetünkben Baron Mordo, akit Chiwetel Ejiofor megformálásában láthatunk majd. Mordo egy nagyon erős harcos, aki ősi misztikumok és varázserők ismerője és aki, amíg Strange ismerkedik saját erejével, a doktor bizalmasa, végül azonban halálos ellenségekké válnak.

3. The Ancient One

A legtöbb kíváncsiság talán a főszereplő mellett erre a karakterre esik, ugyanis többen kritizálták, hogy a megosztó Tilda Swinton játssza el a különleges hőst. A The Ancient One az egyik legerősebb tudója és gyakorlója az ősi misztikumoknak, arról nem is beszélve, hogy több mint ötszáz évvel idősebb Stephen Strange-nél. A képregényekben egy himalájai, ázsiai férfiként van ábrázolva, aki a hegyekben él és edz és ő az, aki bevezeti Doctor Strange-t a varázslatok világába. Akárhogy is, ennek a karakternek és megformálójának, Swintonnak feltehetően nagy szerepe lesz a moziban.

4. Wong

A képregények során sok emlékezetes segéd tűnik fel, mint például Robin, vagy Doctor Strange szövetségese, Wong. Bár sok esetben érte az a vád az alkotókat, hogy Wong karaktere inkább szolga, mint barát, ez pedig további kulturális és társadalmi problémákat vet fel.

5. Scott Derrickson

A Doctor Strange rendezője viszonylag ismeretlen lehet számunkra, pedig olyan horror filmek fűződnek a nevéhez, mint a Sinister, az Ördögűzés Emily Rose üdvéért és a Keanu Reeves főszereplésével készült sci-fi, az Amikor megállt a föld.

6. Mads Mikkelsen

A legnagyobb rejtély talán Mads Mikkelsen gonoszát övezi. Hiszen úgy hírlik, nem Baron Mordo az egyetlen, aki felveszi a harcot Strange-dzsel, azt azonban, hogy Mikkelsen pontosan kit alakít és hogy az ő személyében újabb ősi ellenséget ismerhetünk-e meg, még nem erősítették meg.

A Doctor Strange november 3-án kerül a hazai mozikba!

Forrás: movieweb.com
Képek: tumblr.com

Legnézettebb videók