Kedvencünk ma ünnepli a születésnapját, így alkalmából összeszedtünk néhány érdekességet nektek, amit biztosan nem tudtatok eddig a Star Trek, valamint a Doctor Strange csillagáról!

Benedict Cumberbatch  10 születésnapi titka

1. Buddhista

Bár, a színész nem sokat beszél magánéletéről, de azt nyíltan vállalja, hogy a buddhista tanításokban hisz. Sőt egy évig még egy tibeti iskolában is tanított, mielőtt színészkedésre adta volna a fejét!

2. Dadogás

Cumberbatch hihetetlen gyorsan képes beszélni, szinte már hadar és igaz remek színész, de néhány interjújának köszönhetően kiderült már róla, hogy dadog!

3. Motoros naplója

Benedict Cumberbatch  10 születésnapi titka

Szenvedélyesen imádja a motorokat, és kiváló sofőr hírében áll.

4. Olimpikon

2012-ben a londoni nyári Olimpián őt hallhattuk konferálni a nyitó ünnepségen!

5. Barátság

Benedict Cumberbatch  10 születésnapi titka

Egyik legjobb barátja Tom Hiddleston, akivel Steven Spielberg Hadak útján című filmjében, dolgozhatott először együtt!

6. Igazi túlélő

Egy emberrablási kísérletet úszott meg a színész, amikor 2005-ben Dél-Afrikában forgatott, két barátjával fegyveres rablók támadták meg őket! A támadók a pénzüket és a holmijaikat követelték, majd Benedict Cumberbatch-et a csomagtartóba gyömöszölték és elhajtottak vele, mielőtt szabadon engedve kidobták volna az autóból!

8. Heterochromia iridis

Benedict Cumberbatch  10 születésnapi titka

Ez egy olyan különös mutáció, aminek jellemzője a különböző színű írisz ugyanazon szem esetében, vagy előfordulhatnak eltérő színű szemek is! Cumberbatch-nél úgy tűnik mintha, attól függően változna a szeme színe, ahogyan a fény éri.

7. Családfa

A sztár egyik felmenője Abraham Cumberbatch, rabszolgatartó volt a 18. században! Különböző ültetvényeket birtokolt Barbados-on és hírhedt volt arról, hogy földjein különös kegyetlenséggel hajtja rabszolgáit a halálba. Éppen ezért a Doctor Strange sztárjának édesanyja azt javasolta fiának, színészi karrierje során inkább ne használja családnevét!

9. Clint Eastwood

Benedict Cumberbatch  10 születésnapi titka

Állítólag, amikor a legendát bemutatták neki három percig szóhoz sem jutott!

10. Házasságkötő

Ti is elképzeltétek mi lenne, ha a brit színész adna titeket össze szerelmetekkel? Nos, egy szerencsés párnak már volt ebben része, nem is akárhol! Cumberbatch Ibizán adta össze két kedves barátját, Seth Cummings-ot és Rob Rinder!

Forrás: sherlockshome.net, fame10.com
Képek: tumblr.com