KERESÉS search-close

tenger

92 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tenger"

Óriási a hőség Európában, a melegrekordok is megdőlhetnek

Akár 45 fokos forróság is lehet Franciaországban a napokban, de Európa nagy részét érinteni fogja a hőség. Megteltek a strandok, vagy sokan jobb híján a szökőkutakban hűtik magukat. Még az Északi-tenger partján is annyi helyenként a strandoló, mintha Floridában lennénk. Az előrejelzések szerint sokfelé megdőlnek a napokban a melegrekordok is.

CÁPATÁMADÁSOK: Az ember jellemzően nincs a cápák étlapján

Felvételt készítettek egy, a part közelében úszkáló cápáról Makarska közelében, múlt pénteken. A videóból nehéz megállapítani, de valószínűleg egy makócápát kaphattak lencsevégre. Az állat gyaníthatóan a bőségesebb táplálék reményében merészkedett ilyen közel a szárazföldhöz.

Akár két métert is emelkedhet a tengerek vízszintje

Akár két métert is emelkedhet a tengerek vízszintje az évszázad végéig - állítja az Amerikai Tudományos Akadémia egyik friss tanulmánya.

 

Kutyát találtak a tengerben, 220 kilóméterre a szárazföldtől

Nem mindennapi látvány! A szárazföldtől 220 kilométerre, a Thai-öböl közepén egy olajfúró torony lábába kapaszkodva találtak egy barna kutyát. Hogy hogyan kerülhetett oda, senki nem tudja. Szerencsére tengeri kalandja szerencsésen végződött, a torony munkásai, azonnal a kutya segítségére siettek.

Kimentették őket a tengerből, eltérítették a hajót

A máltai haditengerészetnek kellett visszafoglalnia egy török olajszállító hajót, amelyet a tengerből kimentett menekültek térítettek el eredeti úticéljától. Miután ugyanis a legénység felengedte őket a fedélzetre, tiltakoztak az ellen, hogy visszavigyék őket Líbiába.

Ti hallottatok már a

A villalakók rendesen kivesézték a szintfelmérő részleteit, és bizony ismét megcsillogtatták műveltségüket.

 

Istenes Bence elképesztő magasságból vetette a mélybe magát!

Oda sem bírunk nézni, annyira elképesztően veszélyes Istenes Bence mutatványa! Te meg merted volna csinálni?

Hozzávágott egy polipot a fóka

Ha nem látnánk ezt a videót, el sem hinnénk, hogy mi történt egy új-zélandi fiatalemberrel. Kajakozás közben egy fóka odaúszott és hozzávágott egy polipot…

 

„Tele van a tenger halakkal, mondjuk én ezt a piacon fogtam!”

Survivor - A túlélők viadala szeptember 24-től minden hétköznap 19 órakor az RTL Klubon!

Idilli környezet Balin, ja nem


szerző:
2018.09.11. 17:58
Idilli környezet Balin, ja nem

Ezeket a sokkoló felvételeket nemrég mutattuk be, egy búvár készítette Bali mellett. Ahogy alámerült a tengerbe, akármerre fordult csak szemétbe ütközött. Szatyrok, palackok, poharak, vödrök – elképesztő mennyiségű műanyag halmozódott fel a vízben, amit a Java szigetek felől sodort az áramlat Bali partjai felé.

Sokkoló tengeri felvételek

Ahogy alámerült a tengerbe egy búvár Bali mellett, akármerre fordult, csak szemétbe ütközött. A videóján jól látszik, hogy a víz egy sűrű rétegben, halak és különböző tengeri állatok helyett, csak műanyag hulladékból áll…

Igazi földi paradicsomban nyaraltak az ÉNB sztárjai

Montenegróban, a festői szépségű Herceg Noviban élvezték az Adriai tengert az Éjjel-Nappal Budapest című sorozat sztárjai, Lali, Gábor, Bécy és Tamás.

Ámulatba ejtő felvételek két bálnáról

Ámulatba ejtő felvételeket készítettek két szürke bálnáról az Egyesült Államok béli Kalifornia partjainál. Az északra vándorló állatokról drónnal készítettek felvételeket, amin jól látszik, hogy az óriási állatok milyen közel úsznak a parthoz.

Kovács Dóri és Szabados Ági Máltán búvárkodtak

Körülbelül 30 kilós oxigénpalackkal a hátukon merültek a tenger mélyére a lányok. Nézd meg a videót, és megtudod, mi várt rájuk odalent!

Ez történt a Costa Concordia utolsó óráján - videó!

Öt évvel ezelőtt a Fókusz megszerezte azt az eddig sehol be nem mutatott videót, melyet egy menekülő orosz turista készített a Costa Concodia fedélzetén. A megrázó képsorokon az egyetlen magyar áldozat látható, ahogy az utasoknak segít.

Ferit néhány méter választotta el egy cápától!

Feri a szikláról szúrta ki a part közelében úszkáló cápát, majd a vízbe vetette magát, hogy puszta kezével fogja ki a félelmetes állatot.

Varázslatos élővilág tárult Iliászék elé a tenger mélyén

Mivel Anita nyerte a Holtak Szigetén a legutóbbi zsákmányszerzést, így búvárkodni mehetett. A lány Iliászt választotta maga mellé kísérőnek, így ketten élhették át a tenger mélye által nyújtott felejthetetlen élményt.

Benedek egy alient talált a tenger mélyén?

Benedek ismét horgászni indult, ám ezúttal egy olyan állattal tért vissza, amitől mindenkinek tátva maradt a szája. Vajon mi lehetett ez?

Így ütötte el az időt Istenes Bence a forgatási szünetekben!

Istenes Bence a tengerparton röplabdázott, amikor ideje engedte és épp nem a forgatást pihente ki. Less be egy kicsit a kulisszák mögé extra videónkkal!

Úszópárbaj: Lilla vs. Anita


szerző:
2017.09.13. 20:05
Úszópárbaj: Lilla vs. Anita

Lilla visszatérése után párbajra hívta Anitát, aki örömmel mondott igent a felkérésre. A korábban szövetségben álló lányok egy védettségi amulettért küzdöttek, de Lilla számára ez a verseny sokkal többről szólt.

Vajon sikerül elkapnia saját magát Istenes Bencének?

A játékosoknak a mai zsákmányszerzésen el kell majd kapniuk egymást. Istenes Bence úgy gondolta, hogy ez számára sem jelenthet problémát, így hát üldözőbe vette saját magát!

Istenes Bence a mélybe vetette magát, és ez vár a szigetlakókra is!

A Survivor műsorvezetője és fotósa felmásztak a mai védettségi játék egyik elemére, ami Istenes Bence szerint minimum tíz méter magas – a valóságban csak négy méteres –, majd halált megvető bátorsággal a mélybe vetették magukat.

Kimaradt jelenet: Gergely a Survivorben tanult meg horgászni

Benedek megosztotta tapasztalatait Gergellyel, aki életében először fogott pecabotot a kezében. Hogyan kell felcsalizni a horgot, majd hogyan kell bedobni azt a vízbe? A szavak helyett beszéljen inkább a videóban bemutatott próbálkozás!

Konyhafőnök: Ti már főztetek polipot?

A híres főzőműsor első évadának is megvoltak a nehézségei, ugyanis az egyik adásban egy polippal találták szembe magukat a versenyzők. Szerencsére a séf megmutatta, hogyan is kell előkészteni ezt a nyolckarú állatot.

Fej fej melletti küzdelem döntött a védettségről

A második védettségi játék célja az volt, hogy a szigetlakók a partra vontassák az ágyút, majd elsüssék azt. Ám ehhez számos feladatot kellett megoldaniuk, néha egymással párhuzamosan. Az Ibon azonban előnnyel indult neki a játéknak, ők már előző nap megkapták a játék leírását. Vajon most sikerült elnyerniük a totemet?

ÉNB Lali hajóskapitánynak áll?

Montenegróban, a festői Herceg Noviban pihentek az Éjjel-Nappal Budapest című sorozat sztárjai. Lali, Gábor és Joe Alexával és Tamarával élvezték a nyaralóhely és a tenger szépségét. 

Húsevő lények rágták meg a lábát

Ismeretlen húsevő állatok rágták meg egy tinédzser lábát az ausztráliai Melbourne-ben. A fiú focizás után sétált a tengerbe, hogy felfrissüljön. Miután kijött a vízből, észrevette, hogy vérzik, lábfejét és bokáját pedig apró lények lepték el. Egyelőre csak találgatnak a szakemberek, hogy milyen élőlény támadt rá. Figyelem, a következő téma egyeseket érzékenyen érinthet!

Belepirulsz! Vadítóan szexi képeket osztott meg magáról a gyönyörű modell!

Az elmúlt hónapokban Bódi Sylvit leginkább a szörfdeszkáján és a hullámok között kapták lencsevégre. Most viszont „kimerészkedett” a szárazföldre, amit meg is örökített egy profi fotós, szerencsére! És nem is akárhogyan...

Játék-tojások jöttek a tengerből

Idén korán jött a húsvéti meglepetés a Keleti-Fríz-szigetekre: több ezer apró játékot tartalmazó színes kapszulát vetett partra az Északi-tenger. A játékhalom valószínűleg egy konténerből szabadult ki, amely egy szerdai heves viharban a vízbe esett egy dán teherhajóról...

ÖKOKATASZTRÓFA: Tömegesen halhatnak ki a tengeri állatok

Tömegesen halhatnak ki a tengeri állatok, akár már a mi életünkben is – ezt állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport. Egy kis tengeralattjárón merültek le Bermuda közelében a tengerfenékre és azt látták, a korallok szinte teljesen elpusztultak a szennyezés és a víz felmelegedése miatt. Ha ezek az élőhelyek elpusztulnak, akkor az itt élő többi állatra, majd a belőlük táplálkozó szárazföldi fajokra is éhhalál vár. A kutatók szerint hamarosan olyan mértékű fajpusztulás jöhet, mint korábbi földtörténeti korokban, amikor az élőlények nagy rész e kipusztult.

Eltűnt a háborgó tengerben egy magyar fiú

Eltűnt a tengerben egy 17 éves magyar fiú Máltán. Testvérével indult úszni, de csak a fiatalabb fiú tért vissza. A helyi lapoknak nyilatkozó szemtanúk szerint katasztrofális volt az idő, ezért ragadhatta magával a háborgó tenger a fiút. A szülők még aznap este bejelentést tettek fiuk eltűnéséről, a hatóságok pedig azonnal a keresésére indultak, egyelőre sikertelenül.

Nyári Dia szexi képekkel lepte meg rajongóit

A színésznő fantasztikus formában van és ezt nem is fél megmutatni! Végre számára is eljött a pihenés ideje. De lássuk, hogyan telnek a szabadsággal töltött napok!

Miért nyaral egyedül Dj doTi?


szerző:
2016.06.17. 08:00
Miért nyaral egyedül Dj doTi?

Végre eljött a nyaralás időszaka, a legtöbb sztár is ilyenkor fújja ki a fáradt gőzt. Van, aki szeretteivel, van, aki egyedül szeret relaxálni. Kovács Dóri például egymagában utazott el az Aranypartra, és most azt is megtudhatjátok, miért!

Fókusz 2016-06-01


szerző:
2016.06.01. 18:55
Dóri és Cintia megszökött a Farmról

A fodrászkodás után ismét kényeztetést kaptak a lányok. Dóri Cintiát csábította magával a tengerre, ahol nem csak a szabadságot ízlelgethették...

Élménybeszámoló és panaszáradat


szerző:
2016.05.12. 19:55
Élménybeszámoló és panaszáradat

A tényleges Heti Gazda visszatért, így a jogok is visszaszálltak rá Attiláról. Ennek az otthon maradt farmerek valószínűleg szívből örültek a történtek után. A lányok tengeri kalandjukról áradoztak, majd a fiúk beavatták őket azokba a részletekbe, amikből ma kimaradtak.

Elnyelte a tenger a biciklis hidat

Ketten meghaltak és többen eltűntek, amikor a tengerbe omlott egy biciklis híd Rio de Janeiróban. A több mint 50 méteres útszakaszt a tengerből kicsapó magas hullámok döntötték le, amelyekre nem készültek fel az építmény tervezői. A hiányosságot valószínűleg az okozta, hogy az olimpiára épített hidat rohamtempóban húzták fel, hogy kész legyen a nyári kezdésre.

Állatmentés a jégtáblák között

Drámai, de végül sikeres állatmentő akció az orosz Távol-Keleten. Kardszárnyú delfinek kerültek csapdába az áprilisban is jégtáblákkal teli tengerben. A helyiek úgy gondolták, hogy segíteniük kell.

Fókusz 2016-01-19


szerző:
2016.01.19. 18:55
Egy hajón nőtt fel a Földközi-tengeren

Veronika szakmáját tekintve pszichológus, aki közel 20 hónapja hajóstoppal kerüli meg a Földet. Első hallásra mindez vakmerőnek tűnhet, de ő nem hagyja, hogy félelmek vezéreljék: látni szeretné a világot. A lány jelenleg Panamában van.

Hajóstoppal járja be a világot

Veronika szakmáját tekintve pszichológus, aki közel 20 hónapja hajóstoppal kerüli meg a Földet. Első hallásra mindez vakmerőnek tűnhet, de ő nem hagyja, hogy félelmek vezéreljék: látni szeretné a világot. A lány jelenleg Panamában van.

Nézze meg ezt az öt élőlényt, és már nem fogja olyan menőnek gondolni a tengerparti nyaralást!

A tengerben fürdeni nagyon csábító. Egészen addig, amíg bele nem gondolunk abba, hogy mi úszkál alattunk. Persze talán jobb is, ha csak ritkán fantáziálunk erről. Ha megnézi az alábbi képeket, érteni fogja, miért. 

Kőbánya tengerré változott!


szerző:
2015.07.09. 10:41

Eltemették az áldozatokat


szerző:
2015.04.23. 18:22
Eltemették az áldozatokat

Meg kell állítani az illegális emberkereskedőket és hajóikat, csak így lehet kezelni az Európába irányuló menekülthullámot. Ezt mondja az ausztrál miniszterelnök, akinek országa néhány évvel ezelőtt nagyon szigorú bevándorlási szabályokat vezetett be. Tony Abott véleményével azonban Európában - humanitárius okokból - sokan nem értenek egyet. Emberjogi aktivisták Berlinben a menekültkérdés gyors megoldását sürgették. Eközben Líbia partjainál két gumicsónakból 220 embert kellett kimenteni.

Ilyet 18 évig még biztos nem lát!

Az évszázad árapálya - így hívják azt a természeti jelenséget, amely csak nagyon ritkán fordul elő Franciaországban. Ilyenkor a tenger betör egy öbölbe, ahol 14 méternél is jobban megemelkedik a vízszint. Volt, aki hat órát autózott azért, hogy lássa az árapályt.

LÉGI FELVÉTEL: Az évszázad árapálya

A lenyűgöző jelenség csak nagyon ritkán fordul elő Franciaországban. A tenger betör egy öbölbe, ahol 14 méternél is jobban megemelkedik a vízszint.

Nathan Fillion csúnyán leitatta Ryan Reynolds-ot

A két színész már évek óta jó barátságot ápol, most azonban fény derült egy piszkos kis titokra a múltból. A Castle sztárja ugyanis jól kiszúrt a fiatal színésszel.

Ha unja a hideget, ruccanjon ki velünk Floridába!

A filmekből ismerős fehér homokos tengerpart, a farokuszonyát elveszített delfin, a krokodilok paradicsoma, meg Hemingway macskái is önálló látványosságok persze, de van ennél izgalmasabb dolog is. D.Tóth András megmutatja, mit érdemes megnézni, ha a napsütéses Floridában járunk!

Kevésen múlott, hogy túlélték


szerző:
2015.01.24. 18:45
Kevésen múlott, hogy túlélték

Megdöbbentő felvételt tett közzé a brit parti őrség egy süllyedő halászhajó legénységének mentéséről. A képeket látva nem túlzás azt mondani: kevésen múlott, hogy a háborgó tengeren bajba jutott emberek életben maradtak.

Méder Áron újabb nagy kalandba vetette magát!

A világ egyik legveszélyesebb vitorlásversenye, a Mini Transat és egy megszállott vitorlázó, aki már egyedül megkerülte Földet: ő Méder Áron, akit Spanyolországban, Sada-ban értünk el a rajt előtt.

Fókusz 12-10-29


szerző:
2012.10.29. 20:50
Fókusz 12-10-29

Fókusz: Hamis felhangok? - Vannak, akik Zámbó Krisztiánban, mások pedig Ördög Nóri megdöbbentő belépőjében nem hisznek. Exkluzív felvételek - Ákos, ahogy még sohasem láttuk, nyaralni vitte a zenekarát, mindenkit megleptek.Végítélet? - A New York-i magyarok mindenre felkészültek, de akad akik nem hallgat a kitelepítési parancsra.

Fókusz Plusz 12-03-03


szerző:
2012.03.03. 19:30
Fókusz Plusz 12-03-03

Fókusz Plusz: A legsikeresebb magyar zenészeket faggattuk arról, hogyan lehet nemet mondani a korlátlan mennyiségű alkoholra, a drogokra, és a rock and roll életforma folyamatos csábításaira. Rakonczay Gábor az eltűnt magyar expedíciósoknak abba a csoportjába tartozik, akik valóban megkerültek. Sok példa volt már ilyenre, de sajnos az ellenkezőjére is.

10 éve nyoma veszett, de visszavárják

Hónapok, évek vagy évtizedek óta eltűnt magyar expedíciósok nyomába eredünk. Szívbemarkoló történetek olyan kenusokról, barlangászokról és hegymászókról, akiknek az emléke lassan a múltba vész.

13. századi hajóroncsot leltek


szerző:
2011.10.26. 08:49
13. századi hajóroncsot leltek

A mongol hajót a feltételezések szerint Kubilaj kán Japán ellen indított második inváziós kísérlete során nyelt el a tenger.

Viharok nehezítik az olaj eltakarítását

Egyre súlyosabb a helyzet Új-Zéland partjainál, ahol még a hónap elején futott zátonyra egy teherszállító.

Ismét az óceánban „táncol” Happy Feet

Szabadon engedték a Happy Feet, azaz a Táncoló Talpak névre keresztelt császárpingvint Új-Zéland déli részén.

Fókusz 11-08-17


szerző:
2011.08.17. 20:20
Fókusz 11-08-17

Fókusz: A fél celebvilágot átverte, Sebestyén Balázst utolérte a végzete. Vastag Csaba tudta őt zavarba hozni. Az X-Faktor győztese kávéval a kezében váratlanul besétált Balázsék stúdiójába, mi végig forgattuk mi történt ezután. Kiskutya vagy sportautó? Melyik segíthet bennünket abban, hogy mások figyelmét magunkra vonjuk, esetleg leendő párunkra rátaláljunk?

Elképesztő kaland a fúrótornyok „földjén”

Az Adriai-tengeren a döbbenetes méretű gázkitermelő fúrótoronyban egy magyar munkás kalauzolt bennünket.

Ősi világra bukkantak az óceán mélyén

Elveszett, ősi földrészt fedeztek fel az Atlanti-óceán mélyén, az Orkney- és a Shetland-szigetek közelében.

Sólyom „titkos életét” leplezték le

A világ legnagyobb termetű sólyma, az északi sólyom valójában tengeri madár.

Szenzáció! Rekordmélységben találtak életet

Dél-afrikai bányákban, 3000 méteres mélységben fedeztek fel kutatók fonálférgeket, köztük egy eddig ismeretlen fajt.

Kifogták Feketeszakáll horgonyát

Kiemelték a tenger mélyéről a hírhedt XVIII. századi kalóz, Feketeszakáll zászlóshajójának egyik horgonyát.

Korallzátonyok végveszélyben


szerző:
2011.02.24. 03:33
Korallzátonyok végveszélyben

Veszély fenyegeti a korallzátonyokat, 2050-ig teljesen el is tűnhetnek.

Több száz embert menekítettek ki a habokból

Görögország vizein egy teherhajó vette fel egy süllyedő hajó utasait

Beszorultak a jégbe


szerző:
2011.01.04. 19:30
Beszorultak a jégbe

Több mint 500 tengerész esett a jég fogságába az oroszországi Ohotszki-tengeren.

Te vagy az életem 10-12-06

Te vagy az életem, 114. rész - Constanza csak azzal a feltétellel megy hozzá Martinhoz, ha Martin megszakítja a kapcsolatot Monitával. Quique jelentkezik egy olajfúró hajóra a tengerre, hat hónapig távol lesz. Jose maga alatt van Turca miatt. Turcának Salo egy turnét szervez, de valójában kábítószer-csempészetre akarja felhasználni. Monita el van keseredve, mert összeveszett Martinnal.

Bódi Sylvi nedves kalandjai


szerző:
2010.11.04. 19:48
Bódi Sylvi nedves kalandjai

A zöldszemű modell katamaránnal járta be a Földközi-tengert Szicília partjaitól Szardínián át Palma de Mallorcáig.

Hullámok hátán hasították a tengert

Az Adria egyik utolsó eldugott gyöngyszeme, Cres szigete adott otthont a magyar tengeri nagyhajós bajnokságnak, itt gyűlt össze a magyar vitorlástársadalom krémje.

Lángokban egy litván komphajó

Sikerült élve kimenteni mind a 236 utasát annak a litván kompnak, amely kigyulladt az Északi-tengeren.

Megszámlálták a tengeri fajokat


szerző:
2010.10.05. 20:59
Megszámlálták a tengeri fajokat

A felmérésben 80 ország 2700 tudósa próbálta meghatározni a világ tengereiben élő fajok számát.

Partra vetődött delfinek pusztultak el

Csaknem 60 gömbölyűfejű delfin pusztult el Új-Zélandnál, miután partra vetődtek.

Nem folyik több olaj a tengerbe


szerző:
2010.07.16. 07:09
Nem folyik több olaj a tengerbe

Eddig több millió liter ömlött a tengerbe, hatalmas természeti katasztrófát okozva ezzel.

Félsiker az olajjal szemben


szerző:
2010.06.03. 18:43
Félsiker az olajjal szemben

Sikerült elvágni a Mexikói-öböl 1500 méteres mélységébe süllyedt fúrótorony sérült olajvezetékét egy hatalmas vágószerkezettel.

Szélerőmű a tenger közepén


szerző:
2010.04.28. 12:15
Szélerőmű a tenger közepén

Németország partjaitól 60 kilométerre állították fel az első nyílttengeri berendezéseket. A 150 méter magas kerekek 5 megawatt áramot termelnek.

Nyolckarú rabló lopta el a búvár kameráját

Egy polip rárontott a búvárra, kicsavarta kezéből a digitális kamerát és elmenekült.

A jeges tengerbe zuhant két kislány

A gyerekek egy harmadik lánnyal játszottak a tengerparti sziklákon, amikor egy nagy hullám elragadta őket.

Újévköszöntő jeges mártózás világszerte

Belgiumban, Skóciában és New Yorkban is a fagyos vízbe csobbantak az ünneplők.

Észak-Korea a déliekre keni a tengeri csatát

Phenjan szerint a dél-koreai hadsereg szándékosan szítja a feszültséget a térségben.

Az űrből vizsgálják a Föld vizeit

Talajnedvesség- és tengersótartalom vizsgáló műholdat bocsátott fel az Európai Űrkutatási Hivatal.

A tengerbe zuhantak a gyerekek


szerző:
2009.07.27. 06:39
A tengerbe zuhantak a gyerekek

A kirándulócsoport alatt leszakadt egy homokpad a tengerparton.

Tragédiába torkollt a túszok kiszabadítása

Egy túsz életét vesztette, 4 másik azonban - köztük egy gyermek - megmenekült.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való