Belföld

A Momentum és Hadházy Ákos is nekiment Ungár Péternek Orbán strandolós videója miatt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 8. 9:30

Arra kíváncsiak, hogy az LMP társelnöke mennyire érdekelt a rendszer megdöntésében, miközben „az állam évente milliárdos bérleti díjat fizet a családjának Földművelésügyi Minisztérium épületéért”.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy Orbán Viktort strandolás közben levideózták, majd azt is felvették, ahogy kapukóddal bemegy egy villába. Kiderült, hogy a szóban forgó villának a tulajdonosa Ungár Péter testvére.

„A Horvátország ingatlan-nyilvántartásában történt kutakodásunk meghökkentő eredménnyel járt, ugyanis az adatbázis szerint a kérdéses, közel 350 négyzetméteres villa az LMP frakcióvezetője-társelnöke, Ungár Péter testvérének kizárólagos tulajdonában áll. A névazonosság kizárt, ugyanis Ungár Péter testvérének a horvát ingatlan-nyilvántartásban szereplő (magyarországi) címe megegyezik a magyar cégnyilvántartásban szereplő címével” – írja az ügyet kirobbantó Gulyáságyú Média.

Orbán strandolására reagált Kele János, a Momentum elnökségi tagja, aki a Facebookon közzétett bejegyzésében azt kérdezi, hogy

  • mit keres Orbán Viktor az Ungár család tengerparti villájában? Mellébeszélések helyett Ungár Péter azonnal tisztázza magát, hogyan fordulhat elő, hogy Orbán a tengerparti Ungár-villában nyaral. Öntsünk tiszta vizet a pohárba: aki a Fidesz rendszerének haszonélvezője vagy szekértolója, az nem biztos, hogy a rendszer ledöntésében érdekelt.
  • most akkor mi a helyzet azzal, amit alig két hete mondott, miniszterelnök, hogy ilyen gazdasági helyzetben nincs nyaralás?

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is posztolt a témában, a főként korrupciós ügyekkel foglalkozó politikus azt írja, hogy „nem az a legnagyobb baj, hogy hazudott a miniszterelnök, amikor azt mondta, hogy a nehéz gazdasági helyzet miatt a kormány nem nyaralt.” Hadházy szerint inkább az a kérdés, hogy „az ellenzéki oldalon lesz-e annak következménye, hogy a miniszterelnök egy olyan, elvileg ellenzéki pártelnök családjának luxus villájában nyaralt, akiknek az állam évente milliárdos bérleti díjat fizet a Földművelésügyi Minisztérium épületéért.”

Hadházy arra céloz, hogy Ungár Péter és testvére, valamint édesanyjuk, Schmidt Mária, aki a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a tulajdonosai a Pió-21 Kft. elnevezésű családi cégüknek, amely a fő részvényese a BIF Nyrt. elnevezésű részvénytársaságnak.

Az Agrárminisztérium irodái az Ungár-testvérek és Schmidt Mária-érdekeltség BIF Nyrt. egyik irodaházában, a budapesti belvárosi Vigadó Palota Irodaházban működnek. A BIF az irodaház teljes, 15.000 négyzetmétert meghaladó területét bérbe adták az Agrárminisztériumnak. A Gulyáságyú Média azt írja, hogy Nagy István agrárminiszter tárcavezetői irodája is ebben az irodaházban működik jelenleg.

A miniszterelnök strandolásáról készült videó itt tekinthető meg.

Nyitókép: YouTube

#Belföld#ungár péter#schmidt mária#villa#horvátország#tenger#strandolás#Videó#orbán viktor

Címlapról ajánljuk