KERESÉS search-close

szakma

94 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szakma"

A színész, aki két bombariadó között csinált színházat

Az Alvilág című magyar krimi sorozat nyomozója, Nagypál Gábor lesz a Portré vendége. A színész, aki háborús övezetből érkezett, aki két bombariadó között csinált színházat, s aki nem a félelemre emlékszik mindebből, hanem egy elképesztően sajnálatos állapotra. Gábor 10 éve a független szférában tevékenykedik, így érthető, hogy Tom Hanks és Ron Howard neve is felmerül a portréban, mert Gábor bizony amerikai sztárokkal is dolgozott már együtt, ráadásul a nagynevű sztárok alkalmazkodtak ő hozzá, amiről igen kedves kis történeteket mesél...

Öt díjat kapott az RTL a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén

Tegnap a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén öt díjat is hazavihetett az RTL. A győztesekről most nem a nézők, hanem egy szakújságírókból álló zsűri döntött, akik összesen 12 kategóriában díjazták a média legjobbjait. Az X-Faktor mellett díjat kapott a Survivor, A Tanár, a Konyhafőnök VIP, a legjobb műsorvezető 2018-ban pedig Istenes Bence lett.

Így búcsúzott a szakma Baló Györgytől

Méltósággal viselt, hosszú betegség után szerettei körében hétfőn, elhunyt Baló György. Újságíró kollégái és tisztelői így búcsúztak a műsorvezetőtől.

2020-tól megint átalakítják a szakképzést

2020-tól ismét indul a technikus képzés, ezúttal osztrák példára alakítják át a szakiskolákat. Erről az iparkamara elnöke és az innovációs miniszter beszélt Budapesten. Szakgimnáziumok helyett technikumok lesznek, ahol érettségivel és szakmával könnyebb lenne bizonyos egyetemi szakokra bejutni.

Ösztöndíj a szakmát tanulóknak

Havi 30 ezer forintos ösztöndíjjal támogatná a kormány azokat a diákokat, akik vállalják, hogy az érettségivel egyszerre szakmát is szereznek. A Független Diákparlament szerint az ösztöndíjrendszer mellett az is fontos lenne, hogy könnyű legyen szakmát váltani.

Az egész filmes szakma búcsúzik Andy Vajnától

A Filmalap közleményében azt írta, szerepe a magyar filmiparban elvitathatatlan. Kormánybiztosi időszaka alatt a nemzeti filmalap által támogatott magyar filmek sorra nyertek nemzetközi díjakat, köztük Oscart, Golden Globe-ot és Arany Medvét.

Egy fiatal lány lett az ország legsokoldalúbb informatikusa!

Nyolc kategóriában 2600-an versenyeztek a II. Országos IT megmérettetésen, közöttük lett a legjobb Borbély Zsófia. Egyre több nő választja ezt a szakmát. Egy felmérés szerint 30-40 ezer informatikusnak azonnal munkát tudnának adni az országban, akár félmillió forintos kezdő fizetéssel.

Értél el sikert a szakmádon kívül?

Nehéz elképzelni egy zenészt, vagy előadóművészt mondjuk szobafestőnek. Ami nem zárja ki azt, hogy talán még abban a szakmában is érhetnének el kimagasló eredményeket. A Nap Kérdése rovatunkban ma azt járjuk körbe, hogy lehet-e sikert elérni szakmán kívül?

Van olyan műhely, ahol már 3 éve keresnek autószerelőt

Hová lettek az autószerelők? A szakemberhiány ebben a szférában is egyre nagyobb problémákat okoz. Tamásék egy év alatt nem találtak autószerelőt. Azt mondja, mivel kevesen vannak, így nem tudnak annyi munkát elvállalni, amennyit szeretnének, így a műhelyüket is elég nehéz fenntartani.

Milyen szakmát szántak neked?


szerző:
2018.10.08. 16:20
Milyen szakmát szántak neked?

Amikor egy zenekar frontemberét a színpadon látjuk, úgy érezzük, hogy ez a természetes közege. De vajon mindig így volt ez? Vajon milyen szakmát szántak nekik a szüleik?

Akartál valaha szakmát váltani?

A szakmai elhivatottság és alázat néha rózsaszín ködbe burkolja a jövőt, és bizony az ember rákényszerül arra, hogy váltson. Mást csináljon. A Nap kérdése rovatunkban is azt boncolgatjuk, volt-e már szükség váltásra?

Mihalik Enikő szakmát vált?!


szerző:
2018.09.15. 10:00
Mihalik Enikő szakmát vált?!

A gyönyörű modell egy teljesen új dologban próbálja ki magát, amiről már videót is tudunk mutatni!

Szakmát tévesztett A mi kis falunk sztárja?

Ripli Zsuzsiról kevesen tudják, de fiatalkorában nem a színészetről álmodozott, akkor még teljesen más szakma vonzotta. Na, de akkor mégis mi szeretett volna lenni az RTL Klub híres sorozatának szereplője? Mutatjuk!

Legyél te is sztárfotós, mint Debreczeni Zita!

Mi kell ahhoz, hogy valaki befusson a divatszakmában? Nemcsak Zita, de Hajas László és Holdampf Linda is megosztotta tapasztalatait. Kíváncsi vagy a sikeres karrier titkaira?

Mit csinálnál, ha nem lennél színész?

Nézőként talán el sem tudnánk képzelni egy-egy sztárt más szerepben, mint amihez hozzászoktunk már a filmvásznon vagy a tévé képernyőjén. Most A Tanár szereplőit kérdeztük: vajon ők elgondolkodtak-e már azon, mihez kezdtek volna, ha nem a színészetet választják?

A híres énekesnő elárulta születendő kisbabája nemét

Leszállt a bombázó: megállapodott a 2000-es évek első számú szexbálványa. A Fresh együttes barna hajú szépsége másfél évtizeden keresztül a férfimagazinok kedvence volt, egy évvel ezelőtt viszont már gyűrű volt a kezén és egy csöppség a pocakjában. Az énekesnő a Fókuszban mesélte el csodálatos élményeit.

Nem lesz, aki vezesse a kamionokat?

Nincs elég hivatásos sofőr az országban, így egy újabb szakma jövőjét fenyegeti a munkaerőhiány. 5-10 éven belül ráadásul a sofőrök fele mehet nyugdíjba, az utánpótlás hiánya viszont továbbra is égető probléma. Mi lesz a megoldás a sofőrhiányra?

 

Hazánkban ezekkel a szakmákkal lehet a legjobban keresni

Bróker, politikus, IT szakember, légiforgalmi irányító. Eléggé eltérő területek egyvalami azonban közös bennük: mindegyikért álomfizetést lehet kapni. Így nem csoda, hogy egy-egy munkavállaló havi fizetése meghaladja sokak több éves jövedelmét is. Erről számoltunk be pontosan egy évvel ezelőtt!

Betegek szavaztak orvosokra

Két orvos, egy nógrád megyei háziorvos, és a kaposvári kórház szívkakéteres laborjának vezetője kapta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj különdíját. Az elismerésre olyan orvosokat jelölhettek a betegek, akik nagyon elhivatottak, akik mindent megtesznek a pácienseik gyógyulásáért. Majd 1500 orvos közül 170 ezer szavazat alapján választották ki a díjazottakat.

 

Ez az 5 legstresszesebb munka!


szerző:
2018.04.26. 07:08
Ez az 5 legstresszesebb munka!

Hajas László, Kiss Ramóna és Peller Anna meglepődve fogadta egy kutatás eredményét, mely az 5 legstresszesebb munkahelyi pozícióról szól. Ti mit gondoltok?

Szabados Ági egyetemistáknak mesélt a híradózásról

Szabados Ági nem csak a tévé képernyőjén gyakorolja szakmáját, hanem tanítja is. Időről-időre előadásokat tart érdeklődő egyetemistáknak - legutóbb a Corvinus Egyetem kommunikáció szakán mesélt híradózásról, tévézésről.

Nők a férfi szakmában: Az egyetlen magyar női hídmester

A Reggeli hétről hétre bemutat olyan hölgyeket, akik kimagasló eredményt értek el olyan szakmákban, melyeket elsősorban férfiak "uraltak" eddig. Peller Mariann és Lukács Miki mai vendége Hanák Tímea volt - hazánkban jelenleg ő az egyetlen női hídmester.

Cooky-nak választania kell két szerelme között

Óriási dilemma előtt áll az ország egyik legnépszerűbb rádiós műsorvezetője, hiszen elképzelhető, hogy hamarosan választania kell két szerelme, a rádiózás és a pilóta hivatás között.

Nők férfi szakmában


szerző:
2018.03.27. 09:23
Nők férfi szakmában

Ki az? Ülőmunkát végez és lógatja a lábát egész nap! Csak éppen mindezt akár 25 méter magasban! Szép Nikolett női ipari alpinistaként immáron 10 éve teljesít kiválóan egy kimondottan férfiasnak mondott szakmában. Ő is a vendégünk volt a Reggeliben!

Nők a férfiszakmában


szerző:
2018.03.23. 08:46
Nők a férfiszakmában

A mai világban egyre kevésbé létezik olyan, hogy férfi munka. Mostantól kezdve hétről hétre olyan nőket mutatnak be a Reggeli műsorvezetői, akik kimagasló sikereket értek és érnek el "férfiszakmákban". Anna és Miki mai vendégei Barbály Dominika, szoftverfejlesztő és Urbán-Zsilák Eszter, testépítő voltak.

Hatvanadik születésnapján köszöntöttük Gergely Róbertet

Gergely Róbertet egyáltalán nem erre a pályára készült, újságíró szülei bíztatására a fotóriporteri szakmát választotta, ám egy szerencsés véletlennek köszönhetően új irányt vett az élete. Most hatvanadik születésnapján köszöntöttük Robit, aki boldogan nosztalgiázott velünk.

Köleséri Sándor világsztárokkal dolgozott együtt

Sándor az elmúlt 22 évben rengeteg előadásban, filmben, reklámban es videoklipben szerepelt. Például Majka klipjében is. Büszke arra, hogy Verebes Istvan  Lucifer szerepét ráírta, nemsokára pedig a Pesti Magyar Színházban próbál egy új darabot és az Oltári csajok című sorozat egyik szereplője volt.

Köleséri Sándor:

Színészberkekben igencsak ismert művész, sőt, több világsztárral is dolgozott már együtt Köleséri Sándor, aki az Oltári csajok című sorozat egyik szereplője volt.

#RTL20: Erős Antónia elárulta, mit szeret legjobban a tévézésben

Elmeséljük, hogyan indult a Híradó az RTL Klub képernyőjén. Erős Antónia mesél a 2001. szeptember 11-ei adásnapról. És elárulja azt is, mit szeret a legjobban a tévézésben.

#RTL20: Mit ad hozzá egy műsorhoz a műsorvezető?

Elmeséljük, hogyan indult a Híradó az RTL Klub képernyőjén. Szellő István elmesélte, hogy szerinte egy műsorvezető mit ad hozzá az általa vezetett műsorhoz. És kiderül az is, hogyan viccelik meg egymást Erős Antóniával.

Mi a legnagyobb kihívás szakmájukban?

A RTL képernyőjén naponta bizonyítják profizmusukat a műsorvezetők, de vajon mi számukra a legnagyobb kihívás szakmájukban? Ezt ők maguk válaszolják meg a nap kérdésében.

Így adjuk el jól a hiány szakmákat Kőhalmi Zoltánnal

Részlet a 20. évad 6. részéből:

Vannak munkák, amelyek egy kicsit sem tűnnek vonzónak, pedig igazán jól lehetne kaszálni velük. De hogyan adjuk el mondjuk a villamosvezetést menő dologként? Kőhalmi megmutatta!

Nézd meg itt a teljes adást!

Farkas Franciska az álmait éli

Gyerekként csak álmodozott róla, hogy egykor ismert színésznő lesz majd belőle, manapság éli az álmait. Farkas Franciska most egy amerikai szakmai útról hazatérve mesélt nekünk az utazás élményeiről, az ismertséghez vezető útról, és arról, hogy mi számára az igazi elismerés.

A bűvészettel bárkit lenyűgözhetünk, még a csajokat is!

Vannak olyan szakmák, amelyeket nem nagyon lehet iskolában tanulni, ilyen például a bűvészkedés is. Anna és Miki Németh Gábor bűvésszel és Iszak Esztivel beszélgettek az izgalmas munkáról.

Gratulálunk! Az RTL Klub tarolt a Televíziós Újságírók Díja gálán!

Tegnap negyedik alkalommal adták át Magyarország egyik legrangosabb díját. A jelöltek között az RTL Klub több műsora és médiaszemélyisége is szerepelt. Örömmel mutatjuk be a győzteseket!

Milyen ember valójában Thuróczy Szabolcs?

Thuróczy Szabolcs számos oldalát megmutatta már színházi, filmes és sorozatbeli szerepeiben. De milyen ember ő valójában? Egy zsúfolt napján elkísértük egyik kedvenc szabadidős programjára, a Margit-szigetre futni. Mesélt az apaságról, és az ezzel járó nehézségekről, de azt is megtudtuk, mik a további tervei a szakmájában és magánéletében.

 

Hogyan lesz egy szexbomba az éjszaka legismertebb lemezlovasa?

Négy évvel ezelőtt a Fókusz csapata kíváncsi volt arra, hogy a vetkőző modellek, egykori sztriptíztáncosnők mennyit értenek a zenéhez, hogyan tanultak DJ-skedni? Illetve arra a kérdésre is keresték a választ, hogy mit gondolt róluk a lemezlovas szakma elitje, no meg az önfeledten bulizó, feldobott közönség.

A legjobban fizető szakmák

A légiirányítók és a vezető politikusok keresnek a legjobban Magyarországon - a Pénzcentrum toplistája szerint. Az átlagbér lényegesen meghaladja az 1 millió forintot havonta a legjövedelmezőbb állásokban - a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján. A top szakmák szinte mindegyike munkaerőhiánnyal küzd, kivéve a politikusokét.

Tündérország a kézfejen

A körömrágást körömépítésre váltotta és Erika meg sem állt az olimpiai dobogóig. Merthogy a divatszakma legjobbjainak is van ilyen. A gyöngyösi anyuka tizennyolc éves lányával indult a körömolimpián és kis híján tragédiába torkollott a megfeszített koncentrálás.      

Fókusz 2016-09-29


szerző:
2016.09.29. 17:25
Muri Enikőre rátalált az új szerelem?

Ezen a napon, pontosan két évvel ezelőtt az RTL reggeli beszélgetős műsorában megszólalt az énekesnő, és elmesélte, hogy mi is a pontos igazság a magánéletével kapcsolatban. Enikő a felvételen csak úgy ragyogott a boldogságtól, és nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire boldog.

„Nem tudom, hogy a f****ba bírják ezt b***meg!”

Tavaly nyáron az RTL 2 képernyőjén futott az egyik legsikeresebb sorozatunk a Szelfi, ahol hat híresség élte meg a mindennapjait a kamerák előtt. És mit gondolt erről Sixx, az Index és a comment:com bloggere? Izgalmas és érdekes összefoglalót adott. Egyébként a sorozat a megnyerte a Televíziós Újságírók Díja legjobb reality kategóriájának díját.

Istenes Bence szakmát váltott?

Három éve történt, ezen a napon, hogy az X-Faktor műsorvezetője több éves tévés pályafutása után úgy döntött, új területen is kipróbálja magát. Ezzel nem is lenne baj, a gond csak az, hogy Adát szemelte ki a kísérleti nyúl szerepére.

Udvaros Dorottya feláldozta magánéletét a színészmesterségért

A színház mindent elvesz - mondja Udvaros Dorottya. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő ugyanis mindent a mesterségének rendelt alá: a magánéletét és a gyermeknevelést is. Tényleg mindent.

Nem minden szakközépben lenne földrajz

Kikerülhet a földrajzoktatás a szakközépiskolák többségéből - ettől tart a Magyar Földrajzi Társaság. Úgy tudják, jövő szeptembertől a szakközépiskolákból úgynevezett szakgimnáziumok lesznek, ahol a tervek szerint csak a szakmájukhoz kötődő természettudományi tantárgyat tanulnának a diákok.

Alföldi Róbert körbeszárnyalja a világot

A rendező nagyon elfoglalt: alig hagyta ott Dél-Koreát, máris Ausztriában próbált, utána pedig meg sem áll Münchenig és Avignon-ig. A szakmai fejlődésen túl pedig felejthetetlen élményekkel is gazdagodott, amelyekről örömmel mesélt.

Reflektor 2015-12-23


szerző:
2015.12.24. 01:40

Reflektor 2015-12-22


szerző:
2015.12.23. 01:25
Reflektor 2015-12-22

A 2014-es X-Faktor győztese, Tóth Andi életében először a családja nélkül karácsonyozik, idén ugyanis nem utazik haza Nagyváradra. A Budapest Bár tagjai úgy döntöttek, idén ahelyett, hogy egymást ajándékoznák meg, egy óvodát lepnek meg az egymásra szánt összegből.

Reflektor 2015-12-21


szerző:
2015.12.22. 00:35

Reflektor 2015-12-18


szerző:
2015.12.19. 01:35

Reflektor 2015-12-17


szerző:
2015.12.18. 00:40

Reflektor 2015-12-16


szerző:
2015.12.17. 01:00

Reflektor 2015-12-15


szerző:
2015.12.16. 01:45

Reflektor 2015-12-14


szerző:
2015.12.15. 01:35

Reflektor 2015-12-11


szerző:
2015.12.12. 01:35

Reflektor 2015-12-10


szerző:
2015.12.11. 00:30
Reflektor 2015-12-10

Két év után először mentek fodrászhoz a Fekete ikrek. Szombat este, a Hungary’s Got Talent harmadik, egyben utolsó elődöntőjén a Fekete-lányokkal is találkozhatunk majd, akik a válogatón sajátos humorukkal vették le a lábukról a zsűri tagjait. Újra rátalált a szerelem a Szelfi sztárjára. Horváth Gréta élete egyik legnehezebb időszakát élte át, amikor tönkrement a házassága és magára maradt pár hónapos gyermekével.

Reflektor 2015-12-09


szerző:
2015.12.10. 01:05

Reflektor 2015-12-07


szerző:
2015.12.08. 01:35
Reflektor 2015-12-07

Szombat este lezajlott a Hungary’ Got Talent második élő show-ja, amelyen ezúttal három csapat, a Supergirls, a Talamba és az All In jutott tovább. Hegedűs Hanga lett a Konyhafőnök Junior győztese.

Reflektor 2015-12-04


szerző:
2015.12.05. 01:35
Reflektor 2015-12-04

A hatéves Czuczor-Gidai Zsófi nemcsak a Hungary’s Got Talent zsűritagjait, de minden nézőt elvarázsolt a tehetségével és cukiságával. Molnár Andinak az év elején ért véget egy hosszú, többéves kapcsolata, ám nemrégiben ismét rátalált a szerelem.

Reflektor 2015-12-02


szerző:
2015.12.03. 01:05
Reflektor 2015-12-02

Az Anna and The Barbies énekesnője, Pásztor Anna már elmúlt negyven, amikor megszületett a kisfia, második babájának pedig 43 évesen ad majd életet. Megmérkőztek egymással az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai.

Reflektor 2015-12-01


szerző:
2015.12.02. 01:40
Reflektor 2015-12-01

Öt hónap kihagyás után visszatért a színpadra Rékasi Károly. Rúzsa Magdi négy éve alkot egy párt a szerelmével, Vilmossal, de úgy érzi, bőven van még ideje arra, hogy családot alapítson.

Reflektor 2015-11-30


szerző:
2015.12.01. 01:40
Reflektor 2015-11-30

Miközben a Dirty Led Light Crew csapata és Badár Tamás boldogan fogadta a gratulációkat, a Hungary’s Got Talent első elődöntőjének harmadik továbbjutója, Czuczor-Gidai Zsófi az igazak álmát aludta. Együtt buliztak hazánk legszebb lányai.

Reflektor 2015-11-27


szerző:
2015.11.28. 01:35

Reflektor 2015-11-26


szerző:
2015.11.27. 00:30

Reflektor 2015-11-25


szerző:
2015.11.26. 01:10
Reflektor 2015-11-25

Oláh Gergő kimondhatatlanul boldog ezekben a napokban, hisz hétfőn megszületett harmadik gyermeke, a kis Nolen Gergő. Gubás Gabi megtalálta a boldogságot a férje oldalán.

Reflektor 2015-11-24


szerző:
2015.11.25. 01:50
Reflektor 2015-11-24

A döntőbe jutásért küzdenek a junior séfjelöltek. Kialakult a Konyhafőnök Junior középdöntős mezőnye, a kilenc versenyző immár a döntőbe jutásért küzd. Tóth Andi körül zajlik az élet A 16 éves énekesnő délelőttönként az iskolapadot koptatja, majd rohan a stúdióba vagy a próbaterembe, a napot pedig gyakran az esti fellépés zárja.

Reflektor 2015-11-23


szerző:
2015.11.24. 01:35
Reflektor 2015-11-23

Harminc produkció jutott be az élő show-ba - Ahogy azt szombat este láthattuk, a Hungary’s Got Talent zsűritagjai nem mindig értettek egyet egymással, de végül megszületett az elődöntősök harmincas listája. Ladinek Judit jövő nyárra tervezi az esküvőt - A színésznő egy éve alkot egy párt színészkollégájával, Molnár Lászlóval, a napokban pedig már az eljegyzésre is sor került. Megszületett Oláh Gergő harmadik gyermeke.

Reflektor 2015-11-20


szerző:
2015.11.21. 01:35

Reflektor 2015-11-19


szerző:
2015.11.20. 00:15

Reflektor 2015-11-18


szerző:
2015.11.19. 01:10
Reflektor 2015-11-18

Az ősz egyik legjobban várt műsora veszi kezdetét az RTL Klubon, csütörtök este 21 óra 20-kor útjára indul ugyanis a Válótársak című sorozat. Badár Tamás örökölte édesapja humorát.

Reflektor 2015-11-17


szerző:
2015.11.18. 00:40
Reflektor 2015-11-17

Az Éjjel-Nappal Budapest című sorozat négy szexi sztárja, Evelyn, Bori, Karola és Barbi egyáltalán nem jön zavarba, ha bikinire kell vetkőznie, hisz mindannyian tökéletes alakkal rendelkeznek. Gubík Ági elcsavarta Kerekes József fejét.

Reflektor 2015-11-16


szerző:
2015.11.17. 02:00
Reflektor 2015-11-16

A ValóVilág 5 kubai csődöre, Cristofel nem tagadja, csalódottan távozott a Hungary’s Got Talent válogatójáról, hiszen alkotótársával, Futyival több mint egy éven át készült a szombaton látott produkcióra. Kozsó úgy érzi, szinte a csodával határos, hogy ilyen hamar felépült a tavalyi műtétje után.

Portré 2015-11-15


szerző:
2015.11.15. 01:15
Mi tartja fiatalon Székhelyi Józsefet?

Székhelyi Józsefen egyszerűen nem fog az idő, a mai napig ugyanolyan lelkesedéssel veti bele magát az új feladatokba, legyen szó a szakmájáról, vagy éppen az apaságról. De honnan meríti ehhez azt a sok energiát, ami a mindennapokhoz szükségeltetik?

Portré 2015-10-25


szerző:
2015.10.25. 23:45
Koltai Róbert egyszerre több fronton próbál helytállni

Több évtizede a pályán van, de ugyanolyan gyermeki lelkesedéssel és szenvedéllyel űzi a szakmáját, a hobbiját, a szerelmét, a színészetet Koltai Róbert. Egyszerre több szerepben is játszik, rendez és vándorszínészként, mint a hajdani nagyok, bejárja az egész országot. Mi a lendület titka? Elárulta reggel.

Drogügyek: se terv, se pénz, se párbeszéd

Drogfogyasztás volt, van, lesz – a kérdés inkább az, lehet-e megelőzni, hatásait csökkenteni és a szenvedélybetegnek segíteni. Mindezért kiváló szakemberek dolgoznak, de az a meggyőződésük, hogy egyre kevesebb hivatalos segítséget kapnak: 2003-ban még majdnem 2 milliárd forint jutott erre a munkára, ez 10 év alatt ennek az összegnek a 10 százalékára csökkent. A kormánynak van nemzeti drogstratégiája, de szakértők szerint maga sem törődik vele.

Bárki új szakmát tanulhat ingyen

Egy jó szakma felér egy diplomával, ráadásul a szakmunkások és a technikusok a legkeresettebbek Magyarországon és Nyugat-Európában is. Mostantól még többen kaphatnak esélyt, hogy szakmát tanuljanak, az állam ugyanis már nemcsak egy, hanem kettő OKJ-s szakma megszerzését is támogatja. Vendégünk volt Pálfi Krisztina, az Eduline.hu szerkesztője.
 

Gyarmati Andrea a gyerekek lelkét is gyógyítja

Sok gyereket, ha megkérdeznek, hogy mi akar lenni, ha felnő, rávágja, hogy tűzoló, rendőr vagy éppen orvos. Így volt ezzel Gyarmati Andrea is, aki már kislányként tudta, hogy a gyógyítással szeretne foglalkozni. De miért pont ezt a szakmát választotta? Erről is mesélt nekünk.

Ötszörös bérkülönbség a szakmák között

Ötszörös a különbség a legjobban és a legrosszabbul kereső szakmák fizetései között. A legjobban a banki és biztosítási ügyekkel foglalkozók keresnek, míg a szociális területen dolgozók átlagbére a létminimumot sem éri el. A KSH adataiból az is kiderül, hogy a tavalyi adatokhoz képest áprilisra 4 százalékkal nőtt a nettó átlagbér összege, ami így most 155 500 Ft.

Balmazújvárosi fiú lett az ország legjobb kőművese

Posta Zsolt az alaposságának köszönheti, hogy 200 indulót maga mögött hagyva, megnyerte Budapesten a Szakma Sztár Fesztivált. Bár vezeték nevéből adódóan postaládába is dobálhatná a leveleket, ő mégis kőműves lesz, mert már kisgyermek korában beleszeretett a szakmába.

Vannak-e kifejezetten női és férfi szakmák?

Érdekes kérdés, hogy vannak-e kifejezetten női vagy férfi szakmák, és miért néznek először ferde szemmel valakire, aki az ellenkező nem szakmájában próbál érvényesülni. Mennyire rögös ez az út és hogyan harcolnak a konvenciók ellen? Egy férfi műkörmössel, egy női kaszkadőrrel, valamint egy nyomozónővel beszélgettünk.

Tahi-Tóth László 70 évesen is bohém

Bár már túl van a hetedik x-en, a művész jókedve és szűnni nem akaró lelkesedése felesége és munkája iránt továbbra is töretlen. Több mint 40 évnyi munkásságáról, szerelemről és jövőről mesélt nekünk.

Riporter, rendőr, focista, avagy mi leszel, ha nagy leszel?

„Tűzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász” József Attila verse szerint 80 évvel ezelőtt ezek voltak a slágerszakmák a gyerekek körében. Kíváncsiak voltunk mennyit változtak az évek során a gyerekek karrier tervei.

Csonka Bandi szakmát váltott


szerző:
2013.08.22. 23:30
Csonka Bandi szakmát váltott

Igencsak elámultak a minap a belváros egyik gofrisütödéjének a vendégei, amikor a megszokott felszolgáló helyett Csonka András vette fel a rendelésüket. A népszerű színész-műsorvezető ugyanis úgy döntött, egy napra kipróbálja magát ezen a területen.

Reflektor 13-07-18


szerző:
2013.07.19. 00:55
Reflektor 13-07-18

Reflektor: Müller Attila veszélyes szakmát választott magának. Szűcs Zolinak már vannak kiszemeltjei.

Fókusz 2012-11-29


szerző:
2012.11.29. 20:55
Fókusz 2012-11-29

Fókusz: Ebbe belehalunk?- Kiderült, hogy Majka slágerének ötletét egy szerb zeneszerző adta, aki megdöbbent, hogy nálunk ekkora sikere van. Botrányos kiruccanás - Az Irigy Hónaljmirigy Beatlesnek képzelte magát, és mindenkibe belekötött Londonban. Itt a vége!- Gáspár Győző befejezi médiaszerepléseit, a Fókuszban végleg elbúcsúzik a nézőktől.

Egy új élet várta Gergőt a Villán kívül

A Való Világ előtt már ismertük a történetét, de Gergő személyiségét csak az elmúlt négy hónap hozta közelebb számunkra. Beköltözésekor azt mondta, célja, hogy bebizonyítsa, mindenkinek jár még egy esély.

Hormonok dönthetik el a karrierünket

A terhesség alatt kapott androgén hormon a férfiasabb foglalkozások iránt teszi fogékonnyá az embert.

Siófokra költözik a legnagyobb médiakonferencia

A hatékony működés lesz a XVI. Media Hungary rendezvény fő témája, ahova 1200 vendéget várnak.

Szakmai segítség is kell a Kiútprogramhoz

Nem csak hitel, hanem rendszeres szakmai segítség is kell azoknak a mélyszegénységben élőknek, akik próbálnak saját lábukra állni.

Többet ér egy jó szakma, mint egy diploma

Sofőr, gépkezelő, karbantartó, orvos, szakács, könyvelő és pénzügyi munkatárs - ezekre a szakemberekre a legnagyobb a kereslet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való