KERESÉS search-close

boltok

25 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "boltok"

Sonkáért és tojásért is sorok kígyóztak

Az év egyik legforgalmasabb napjára sikerült a szombati az üzletekben, mert annyian hagyták az utolsó pillanatra a húsvét előtti bevásárlást. Sonkáért és tojásért is sorok kígyóztak. A Kereskedelmi Szövetség úgy számol, 5 százalékkal többet vásároltunk idén húsvétra, mint tavaly. A zöldségeket és a kenyeret lényegesen drágábban, a tojást viszont olcsóbban adták, mint egy éve.

A tévé és a játékkonzol volt a sláger a Fekete Pénteken

Rekordforgalomra számítanak a Fekete Pénteken a hazai kereskedők. Becslések szerint csak a webáruházak 40 milliárdos forgalmat bonyolítanak le ma. A boltokban a megszokottnál sokkal többen voltak, a legtöbben a tévéket és a játékkonzolokat viszik kedvezményesen. A fogyasztóvédelem szerint viszont sok a jogsértő webáruház.

Lejjebb ment a dinnye ára

Megérkezett a magyar görögdinnye az áruházakba. Átlagosan 160 és 220 forint közötti áron kínálják a különböző fajtákat. A vásárlók elsősorban a hagyományos fajtákat keresik. A különleges, például a sárga húsú, vagy mag nélküli dinnyék egyelőre kevésbé népszerűek.

 

Négyezer bolttal kevesebb


szerző:
2018.05.19. 18:50
Négyezer bolttal kevesebb

Hiába vásároltunk többet, egy év alatt 4 ezer bolt szűnt meg az országban - a KSH friss adatai alapján. Nem bírták a kötelező béremelést - az egyik szakportál szerint.

Házon kívül 2018-01-31


szerző:
2018.01.31. 22:50

RTLII Híradó 2018-01-26


szerző:
2018.01.26. 21:30

Újabb roham a boltokban!


szerző:
2018.01.02. 05:00
Újabb roham a boltokban!

Újraindult a roham a boltokban, két évvel ezelőtt is. Bár sok üzletben már a két ünnep között is akcióztak, a nagy leárazások ezen a napon kezdődtek. Ez az üzleteknek azért volt jó, mert így el tudták adni a karácsony előtt felhalmozott készleteket, másrészt így próbálták kompenzálni az év eleji kisebb forgalmat.

Elkezdődött a karácsony utáni első roham

Ma sokan cserélték ki azt az ajándékot, ami kicsomagolás után nem működött szenteste, vagy épp nem tetszett az új tulajdonosának. Az üzletek csak akkor kötelesek visszavenni a terméket, ha az hibás. Ha csak a méret, vagy a szín a gond, akkor mindig az adott boltra van bízva, kicserélik-e.

 

Húsvét előtti roham a boltokban

Akár 40 milliárd forintot is költhetünk a húsvéti bevásárlásra az előrejelzések szerint. A boltok és piacok csütörtökön mindenhol tele voltak, mert holnap nagypéntek, ami ebben az évben már munkaszüneti nap. A karácsony után a húsvét a legforgalmasabb időszak a boltokban.

Rengeteg eladót kellene felvenni

10 ezres nagyságrendben kell eladókat felvennie a diszkontláncoknak, ha kötelezővé teszik a bevételarányos létszámbővítést. Így számol a Kereskedelmi Szövetség, miközben a boltok most sem találnak elegendő alkalmazottat. A kormány javaslata szerint javul majd a vásárlók tájékoztatása az új dolgozók jelenlététől, de a részleteket még nem tudni. A Kereskedelmi Szövetség azt mondja, képtelenség, hogy egy bolti eladó több ezer termék adatát tartsa a fejében.

Tanácstalanok a boltosok


szerző:
2017.03.10. 18:29
Tanácstalanok a boltosok

Tanácstalanok a boltosok az áruházi parkolók megadóztatása miatt. Egy kormányzati előterjesztés alapján minden kétezer fősnél nagyobb településen fizetni kellene a boltok parkolói után. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a leaszfaltozott parkolók a városok felmelegedéséhez is hozzájárulnak - ezért kell lépniük. A kormány jövő héten tárgyal az Országos Kereskedelmi Szövetséggel. Az MSZP szerint inkább a vasárnapi boltzár eltörlésekor megfelezett bérpótlékot kellene visszaadni.

Szinte eltűnt a kacsa és a liba

Alig kapni kacsát és libát a boltokban, ami van, az pedig egyre drágább. Ezt mondták az RTL Híradónak nyilatkozó boltosok. Az eladók szerint a rendelt áru alig fele, harmada érkezik meg, mert a madárinfluenza miatt nincs elég baromfi. Eddig 3 millió szárnyast kellett leölni az országban. A vírus azonban tovább fertőz, már 11 megyében és a fővárosban is kimutatták. Ezért az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zárt tartását egész Magyarországon.

Tömeg a piacokon és a boltokban

Tömeg a piacokon, hipermarketekben. Idén is sokan hagyták az utolsó pillanatra az ünnepi bevásárlást. A húsvét előtti napon sonkából tojásból és csokinyúlból fogyott a legtöbb. Az egyik hipermarketlánc csak csokinyusziból és csokitojásból öt millió darabot rakott a polcokra. A családok azt mondták az RTL Híradónak, nagyjából 20-30 ezer forintot költenek az ünnepre.

Hatalmas tömeg a bevásárlóközpontokban

Hatalmas tömeg volt vasárnap a bevásárlóközpontokban. Több plázában is kinyitottak a boltok a karácsony utáni vasárnapon. Rengetegen mentek vásárolni, főleg a leárazások miatt. A legtöbb helyen 30, de van, ahol akár 80-90 százalékos kedvezménnyel is lehet vásárolni. Sokan pedig azért indultak útnak, hogy becseréljék a karácsonyi ajándékokat. A legtöbben masszírozógépet és vasalót vittek vissza.

A karácsonyi hitelek veszélyei

Nem csak a karácsonyi fények és az ünnepi zenék jelzik, hogy kezdődik a karácsonyi szezon: a boltok akciókkal, a vásárlók pedig a várható költségek számolgatásával készülnek az ünnepekre. Ebben időszakban megnő a kecsegtető személyi kölcsönt és az áruhiteleket felvevő száma, a buktatókkal azonban kevesen vannak tisztában. Hitelszakértőnkkel, Gergely Péterrel jártunk utána a buktatóknak.

Csak nyomokban tartalmaz csokit a legtöbb csoki mikulás?

Elárasztották az áruházakat a különböző formájú és méretű csokoládé mikulások, nincs könnyű dolga, aki a nagy választékból ki akarja válogatni a minőségi darabokat, mert bizony rengeteg olyan termék sorakozik a boltok polcain, amiről, ha tudnánk, hogy mit tartalmaz, nem biztos, hogy jó szívvel adnánk oda a gyerkőcöknek. Mire érdemes figyelni és milyen összetevőktől óvakodjunk? Erről beszélgettünk Dr. Pleva Györggyel, a Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság vezetőjével.

Örültek a vásárlók a nyitott üzleteknek

Bár még nincs advent, tele voltak a nyitva tartó üzletek. Jövő vasárnaptól pedig mindenki kinyithat. Sokan már az ajándékokat is elkezdték beszerezni, idén is sokan keresnek okostelefont és a tévét. A boltok külön karácsonyi akciókat és kedvezményes hiteleket hirdetnek, az állami hírügynökség szerint az ünnepek előtt személyi kölcsönt is többen vesznek fel.

Advent: vasárnap is kinyitnak


szerző:
2015.11.21. 18:20
Advent: vasárnap is kinyitnak

Újra lehet majd vasárnap vásárolni, de csak a karácsony előtti időszakban. A törvény szerint ugyanis az adventi vasárnapokon nem kell bezárni, és még egyet szabadon választhatnak az üzletek, holnap is sok bolt nyitva lesz. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint azért, mert már ilyenkor megnő a forgalom az ünnep miatt. Az általunk megkérdezett vásárlók örülnek, mert az ünnep előtt egyébként is nehéz mindent beszerezni.

Úgy készültek, mintha advent volna

Már az áruházba jutás is tortúra volt egy vásárló szerint, aki szombaton intézte a nagybevásárlását. Ez a hétvége volt az első, a vasárnapi zárva tartás bevezetése óta, amikor pénteken se voltak nyitva a boltok az ünnepnap miatt. Így a legtöbben szombaton próbáltak megharcolni az árukért az óriási tömegben. Volt olyan áruház, ahol annyi kassza működött, mint karácsonykor.

Több nagy hipermarket is kinyitott vasárnap

A húsvét előtti nagybevásárlás miatt döntött úgy több üzlet, hogy az ünnep előtti utolsó vasárnap nyitva tartanak. Megtehették - az adventi vasárnapokon kívül ugyanis egyetlen egy napról dönthetnek úgy az üzletek, hogy kinyitnak. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint azonban ez a lehetőség összezavarja a vásárlókat, akik egyre bizonytalanabbak, mikor, mi van nyitva vasárnap.

Az ellenzék szerint a kormány kivételez

Nem vonatkozik egyformán minden piaci szereplőre a vasárnapi zárva tartás az Együtt szerint. Az ellenzéki párt úgy látja: a Fidesz-közeli cégek kivételezett helyzetben vannak. Arra szólítják fel a kormányt, hogy vonja vissza a törvényt. A Párbeszéd Magyarországért pedig törvényjavaslatot ad be hétfőn a vasárnapi zárva tartás megszüntetésére. A kormányzati kommunikációét felelős államtitkár szerint az ellenzéki pártok rémhíreket terjesztenek, mert a törvény egyetlen üzletláncot sem hoz kivételezett helyzetbe.

Tömeg szombatonként a boltokban?


szerző:
2014.12.02. 18:30
Tömeg szombatonként a boltokban?

Zsúfolt parkolók, tömeg és tortúra. Ez lehet majd egy átlagos szombati bevásárlásból a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége szerint. Azt mondják, ha a boltok nem nyithatnak ki vasárnap, mindenki szombaton megy majd vásárolni.

Utolsó hajrá a boltokban


szerző:
2011.04.23. 18:01
Utolsó hajrá a boltokban

Tömve voltak a piacok, élelmiszerboltok, és nemcsak azokkal, akik az utolsó pillanatra hagyták a teljes bevásárlást.

Húsvéti menetrend és nyitvatartás

A kisebb boltok, benzinkutak és a vendéglátóhelyek az ünnepnapokon is várják a vendégeket.

Csak az akciós termékek fogynak


szerző:
2010.01.17. 15:59
Csak az akciós termékek fogynak

Akár több ezer üzlet is bezárhat márciusban a gyenge demcemberi és éve eleji forgalom miatt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való