Híradó

Azt hitte, most volt aranyvasárnap? Tévedett! De mi lesz a boltok nyitvatartásával?

Blaschek KárolyBlaschek KárolyVelti LászlóVelti LászlóFerenczi PéterFerenczi Péter

2023. december 17. 18:19

A boltokat megrohanó vásárlók egy része biztos volt abban, hogy most vasárnap aranyvasárnap van, pedig az idén szenteste napjára esik, a boltláncok egy része pedig ki sem nyit akkor. Ők jövő szombaton hosszabbított nyitvatartással várják majd a vásárlókat a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint. Az RTL Híradónak nyilatkozó családok a karácsonyi vacsorán is spórolnak, ezért többször mennek boltba, hogy körültekintően költsék pénzüket. 

Soványabbak a pénztárcák, hízik a boltosok bevétele. A parkolók számát a legnagyobb, a karácsony előtti forgalomhoz tervezték az áruházak előtt. Vasárnap megteltek a beállóhelyek egy budapesti és egy pécsi plázánál is. A vásárlók egy része biztos volt benne, hogy most aranyvasárnap van.

Valójában ma ezüstvasárnap van, aranyvasárnap szenteste napjára esik. Amikor a boltosok egy része nem nyit ki idén. 

Barkácsüzletek, drogériahálózatok és élelmiszerláncok jelentették be az elmúlt hetekben, hogy zárva tartanak december 24-én, a dolgozók érdekében.   

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint a vásárlókat nem éri hátrány a karcsúbb, aranyvasárnapi kínálat miatt.  

„A vásárlók szerintem még lehet, hogy profitálnak is ebből, mert azok az üzletek, amelyek zárva lesznek december 24-én, egy hosszított nyitvatartással készülnek, tehát 23-án valószínűleg akár éjfélkor is be tudok szaladni egy üzletbe, ha valamire szükség van. 24-én pedig fogok találni nyitva tartó üzletet” – magyarázta Karsai Zoltán, a KASZ elnöke. 

Mennyit változott a hal ára tavaly karácsonyhoz képest? Drágább lesz-e a töltöttkáposzta? És jut-e idén süteményekre? A Híradó riportjából az is kiderül, hogyan spórolnak az idei karácsonyon a magyarok.

#Híradó#Videó#Belföld#karácsony#aranyvasárnap#ezüstvasárnap#vásárlás#boltok#ünnepi nyitvatartás#top hírek

Címlapról ajánljuk