Belföld

Karsai Dániel nyilvánosan meghívta magához Gulyás Gergelyt: Ezen ne múljék

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 14:42

Pénteken Karsai Dánielnél járt Cseh Katalin, Donáth Anna és Bedő Dávid, maximális támogatásukról biztosították. Lesz még bejelentés.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta: nem kapott Karsai Dánieltől meghívót, így nem tudja, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz hasonlóan meglátogatná-e a gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő, az életvégi döntésért küzdő alkotmányjogászt.

Erre reagált a Facebookon Karsai Dániel, aki azt írta: 

A tegnapi kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, hogy még nem kapott tőlem személyesen meghívót, ezért nem tudja, hogy a köztársasági elnökhöz hasonlóan meglátogatna-e. Ezen ne múljék. Ezennel tisztelettel meghívom Gulyás urat magamhoz, egy kötetlen beszélgetésre.

Hozzátette: „Azért mindenképpen érintsük az életvégi döntéshez való jogot is. A részleteket beszéljük meg írásban. A megkeresést a magán email-címemről elküldtem a Miniszterelnökség hivatalos emailjére. Azt meg tudom ígérni, hogy előzetesen nem tájékoztatom a sajtót a találkozóról. Várom mielőbbi szíves visszajelzését.”

A meghívásom egyébként ugyanúgy szól az EP-listavezetőknek és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek is. Ma reggel itt járt nálam Cseh Katalin, Donáth Anna és Bedő Dávid, és maximális támogatásukról biztosítottak. A Momentum részéről a dolog tehát ki van pipálva (már eddig is többet tettek puszta szavaknál).

Karsai Dániel április közepén a Házon kívülnek nyilatkozott. Beck Nóra a műsor nézőitől érkezett kérdéseket is feltette a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogásznak:


Nyitókép: RTL

#Belföld#karsai dániel#gulyás gergely#als#életvégi döntés

Címlapról ajánljuk