Belföld

Karsai Dániel az orális szexet is emlegetve reagált a megafonos influenszer „kapd be” felszólítására

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 14:22

Karsai Dániel azt is leírta, szerinte mi az Alaptörvény egyik legszebb mondata.

 

Mint arról beszámoltunk, visszavonul a közélettől a megafonos, aki Karsai Dánielnek azt üzente, hogy ölje meg magát. Szakács István, a győri influenszer azt üzente az ALS-sel küzdő Karsai Dánielnek, hogy „kapja be”, továbbá két doboz Xanaxot javasolt neki. A megafonos influenszer hozzátette, azért mondja ezt, „mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni”. 

Erre reagált most egy Facebook-posztban Karsai Dániel. „Az elmúlt napokban több helyről elhangzott, hogy az életről csak Isten dönthet. Ebben a kontextusban kissé meglepő módon az orális szex is felmerült. Most erről szeretném kifejteni az álláspontomat. (Nem az orális szexről, arról elég annyit tudni, hogy ha jó, akkor nagyon jó, ha nem jó, akkor is jó. Adni és kapni is.)” – kezdi Karsai. Majd így folytatja:

Én vallásos vagyok. Hiszek abban, hogy egy felsőbb entitás teremtett minket. Ugyanakkor a teremtés nem lenne teljes a szabad akarat nélkül. Ha nem tudunk elkövetni jót és rosszat egyaránt, nem lenne értelme a létezésnek. Tegyük fel, hogy az életvégi döntés meghozatala »rossz«. Evilági, azaz jogi eszközökkel megtiltani akkor sem lehet. Az Isten által adott szabad akaratot nem lehet korlátozni.

Mint írja, természetesen a mások sérelmére elkövetett „rosszat” nem szabad hagyni, de ha más nem sérül, mint az életvégi döntések meghozatala esetében, úgy a szabad akarat nem akadályozható.

Karsai azt írja: az Alaptörvény egyik legszebb mondata szerinte az, hogy „a létezés alapja az emberi méltóság”. Aminek integráns része az önrendelkezési jog. Ami kiterjed az elmúlás idejének és módjának megválasztására is – tette hozzá.

Karsai dühös a strasbourgi döntés miatt

Mint arról beszámoltunk, a strasbourgi bíróság csütörtökön azt mondta ki, hogy „nincs olyan nemzetközi jogi eszköz, amely kötelezhetné az Emberi Jogok Európai Bíróságához tartozó tagállamokat az aktív eutanázia elősegítésére, így annak magyarországi tiltása nem sérti a betegek jogait”. 

Az alkotmányjogász, aki annak ellenére küzd töretlenül az életvégi döntésért, hogy életminőségét már nagyban lerontotta halálos betegsége, az ALS, elsőként a Híradónak kommentálta a strasbourgi döntést pénteken. Azt mondta, feldühítette, hogy elutasították a keresetét. „Jobbulást meg kitartást már túl sokan kívántak, a bíróságtól jogvédelmet várok el”. Ugyanakkor az ítélet szerinte nem jelent teljes vereséget, mert nem tiltották meg az életvégi döntések jogát. Az ügyben hamarosan újratárgyalási kérelmet nyújtanak be, de Karsai Dániel abban már nem biztos, hogy azt a döntést is megéri.


Nyitókép: RTL

#Belföld#karsai dániel#megafon#influenszer#takács istván

Címlapról ajánljuk