Belföld

Visszavonul a közélettől a megafonos, aki Karsai Dánielnek azt üzente, hogy ölje meg magát

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 11:59

Szakács István, a győri influenszer azt üzente az ALS-sel küzdő Karsai Dánielnek, hogy „kapja be”, továbbá két doboz Xanaxot javasolt neki.

Visszavonul a közélettől Szakács István, a Karsai Dánielnek Xanaxot ajánló megafonos, adta hírül a Telex.

„A Karsai Dániel kapja be” – ez volt a megafonos influenszer, Szakács István válasza arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy Sulyok Tamás elutasította Karsai Dániel kérését, hogy részesítse kegyelemben az embertelen szenvedésnek kitett halálos betegek életvégi döntéseinek végrehajtásában segédkezőket. Szakács hozzátette, azért mondja ezt, „mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni”. Szakács a hozzá a TikTokon intézett kérdésre válaszolva még hozzátette

A Karsai Dániel annyira izél. Tehát ha annyira olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, oszt viszon' látásra.

Szakács nem sokkal később elnézést kért, elmondása szerint az élő videója alatt baloldaliak fél órán keresztül folyamatosan provokálták és hergelték Karsai Dániel történetével „és volt egy pont, amikor nyersen fogalmazott”. Közölte, még az élő adásban elnézést is kért emiatt.

Szombat esti Facebook-posztjában pedig már azt üzente, visszavonul. Egyebek mellett azt írta, „hatalmas butaság volt, amit mondtam, sosem szabadott volna, és bárcsak vissza tudnám csinálni”.  Szerinte a mentális egészségére rossz hatással volt „az intenzív TikTok-élőzés”.

Ezért most egy jó darabig (talán örökre) visszavonulok a közéleti kommentártól!

– írta Szakács. Hozzátette: „Még egyszer bocsánatot szeretnék kérni Karsai Dánieltől, családjától és minden olyan embertől akiben minősíthetetlen kijelentésem megbotránkozást keltett!”

Karsai dühös volt Strasbourg miatt

Az alkotmányjogász, aki annak ellenére küzd töretlenül az életvégi döntésért, hogy életminőségét már nagyban lerontotta halálos betegsége, az ALS, elsőként a Híradónak kommentálta a strasbourgi döntést pénteken. Azt mondta, feldühítette a döntés, „jobbulást meg kitartást már túl sokan kívántak, a bíróságtól jogvédelmet várok el”. Ugyanakkor az ítélet szerinte nem jelent teljes vereséget, mert nem tiltották meg az életvégi döntések jogát. Az ügyben hamarosan újratárgyalási kérelmet nyújtanak be, de Karsai Dániel abban már nem biztos, hogy azt a döntést is megéri.


Nyitókép: Facebook / Szakács István

#Belföld#megafon#szakács istván#karsai dániel#als#életvégi döntés#kegyes halál#visszavonul#xanax#tiktok#eutanázia

Címlapról ajánljuk