Belföld

Karsai Dániel bocsánatot kért Gulyás Gergelytől

rtl.hurtl.hu

2024. június 7. 11:07

Egy tévéműsorban derült ki, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter meglátogatja Karsai Dániel alkotmányjogászt.

„Gulyás Gergely miniszter úrral megállapodtunk, hogy jövő héten meglátogat. A nyitottságát a találkozóra ezúton is köszönöm. Úgy egyeztünk meg, hogy előzetesen erről a nyilvánosságot nem tájékoztatjuk. A találkozó után természetesen mindenről beszámolok” – írja Facebook-bejegyzésében az ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász.


Majd így folytatja: „Tegnap a testvérem az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt. A szerkesztő asszony megkérdezte tőle, hogy Gulyás úr válaszolt-e a megkeresésemre. Peti számos jó tulajdonsága között az egyik legidegesítőbb a becsületessége. 

Nem hazudott a szerkesztő asszony és a nézők szemébe, hanem megmondta az igazat: lesz találkozó. Ezzel viszont nem tartottam be Gulyás úrnak tett ígéretemet, ezért elnézést kérek tőle.

Mint arról beszámoltunk, elutasította az Alkotmánybíróság is Karsai Dániel népszavazási kérdéseit. Az ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azután fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy a Kúria nem engedte népszavazásra az életvégi döntésekkel kapcsolatos kérdéseit.

A strasbourgi emberi jogi bíróság június 13-án hoz ítéletet Karsai Dániel ügyében. Az aktív eutanáziáért küzdő alkotmányjogász a Híradónknak elmondta, bár korábban attól tartott, nem éri meg a döntést, így el tudja majd olvasni azt. Abban reménykedik, hogy kimondják: sérülnek az emberi jogai azzal, hogy nem dönthet élete méltó befejezéséről.


Nyitókép: RTL

#Belföld#karsai dániel#gulyás gergely#életvégi döntés#aktív eutanázia

Címlapról ajánljuk