Belföld

Orbán Viktor titkos kampánya, Magyar Péter vágya, Balogh Levente meglepetése és a legdurvább landolás

rtl.hurtl.hu

2024. április 27. 16:30

Orbán Viktor zárt körű kampányt tart, de az RTL-nek sikerült megszólaltatnia. Magyar Péterrel és támogatóival Baranyában beszélgettünk, miközben Gulyás Gergely a kormányinfón egyebek mellett arról tájékoztatott, hogy Magyar tartozik a Fidesznek 47 ezer forinttal. Az álommeló meglepő fordulatokkal Spanyolországban folytatódott, és kiderült az is a héten, hogy egy igazi csúcskategóriás sztár lesz Gáspár Laci, Majka és Valkusz Milán mentortársa az X-Faktorban. Ezek a hét videói.

Ráfordult az ország 2024. júniusi választásokat megelőző kampányra. Orbán Viktor miniszterelnök szokatlan módját választotta a közreműködésnek: titokban indult kampánykörútra. Hétfőn Nemesgörzsönyben és Győrben járt, de még Győr fideszes polgármesterének is csak röviddel az érkezése előtt szóltak. A miniszterelnök sajtófőnöke a további helyszíneket sem árulta el, azt mondta, azokról majd kellő időben tájékoztatást adnak. Dobrev Klára szerint Orbán Viktor bujkál, ami azt mutatja, hogy meggyengült a Fidesz.


Orbán Viktor arról is beszélt, hogy szerinte Magyar Péter a baloldal belügye. Ezt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fiataloknak szóló fesztiválján mondta. A miniszterelnök azt is elmondta, Gulyás Gergelyben továbbra is megbízik, még akkor is, ha Magyar Pétert épp a miniszterelnökséget vezető miniszter ajánlotta korábban Fidesz-tagnak. De mit válaszolt Orbán az RTL Híradónak arra a kérdésére, hogy miért nem hirdetik meg nyilvánosan a kampányeseményeit? Az alábbi videóból kiderül:


Magyar Péter is kampányol, az RTL elkísérte Baranya megyei programjaira, ahol a Tisza párt alelnökével és támogatóival is beszélgettünk. Magyar azt mondta, annak örülne a legjobban, ha más vinné ezt a feladatot, és újra átlagos életet élhetne, június 9-éig, a választás napjáig azonban biztosan nem fog megpihenni. A vele szimpatizálók közül beszélgettünk Németországban élő, idősebb férfival, aki elsírta magát a kamera előtt, és fiatal lánnyal, aki párjával együtt Ausztriában dolgozik, de szeretne Magyarországon élni és pénzt keresni. 


A főpolgármester-jelöltek is belehúztak, Karácsony Gergely szerint a mostani kampány nehezebb, mint a 2019-es. Szentkirályi Alexandra 7 pontos programot hirdetett, Vitézy Dávid pedig nagyon örült annak, hogy a II. kerületi polgármester, Őrsi Gergely támogatta őt az aláírásával.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón Magyar Péterről beszélt, szerinte a Tisza párt alelnöke baloldali, és mielőtt Fidesz-tag lett, SZDSZ-es is volt. Szerdán Orbán Viktor hozta nyilvánosságra, hogy Magyar Pétert Gulyás Gergely ajánlotta Fidesz-tagnak. Csütörtökön Gulyás az RTL kérdésére azt állította, Magyar Péter amellett, hogy több politikai fordulatot is tett, még mindig tartozik a Fidesz-tagdíjjal, 47 ezer forinttal. Magyar Péter úgy reagált: nem kapott felszólítást tartozás miatt.


Karsai Dániel a nézők kérdéseire is válaszolt

Múlt vasárnap mutatta be a Házon kívül megrázó interjúját Karsai Dániellel, az élet végi döntésért küzdő alkotmányjogásszal, akinek a gyógyíthatatlan betegsége olyan előrehaladott már, hogy eldöntendő kérdésekre tudott csak válaszolni. Akkor került haza a kórházból, és bár nagyon gyenge volt, látszott, hogy szellemileg továbbra is tökéletes állapotban van. Beck Nóra a műsor nézőitől érkezett kérdéseket is feltette a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogásznak. A videóból kiderül, hogy hiányzott-e neki valami az életéből, és szerinte ez volt-e az utolsó interjúja.

A legdurvább leszállás

Élő közvetítés rögzítette azt a pillanatot, amikor a Lufthansa Boeing repülőgépe kedden „touch and go” leszállást hajtott végre Los Angelesben. A stream kommentátora döbbenten reagált az esetre, és a „legdurvább leszállásnak” nevezte, amit „valaha is rögzítettek a közvetítéseikben”. Itt látható a pillanat:

Csepeli túlélés

Isteni csoda – mondta Híradónknak néhány napja az édesanya, akinek 3 éves fia múlt pénteken esett ki a nagyszülők ötödik emeleti lakásának ablakán Csepelen. Jonatán életveszélyesen megsérült, de édesanyja szerint most nagyon jól van. A gyerek valószínűleg azért élhette túl a zuhanást, mert egy bokorra esett. Az asszony azt mondja: nem tudja, hogy történhetett a baleset, hiszen az ablak, amin kizuhant, bukóra volt állítva, és többen is voltak a lakásban.

Szekér Gergő felvállalta

Szekér Gergő a Reggeliben beszélt arról először, hogy meleg. Spontán elhatározás volt, de úgy érezte, hogy elég a titkolózásból. A coming out még a múlt héten történt, de Gergő csütörtökön magyarázta el döntése hátterét, miért lett elege abból, hogy nyilvánosan csak „páromként” emlegeti kedvesét.

Az álommeló

Sok-sok izgalmat és fordulatot hozott a hét Az álommeló versenyzői számára. Nem vette mindenki zökkenőmentesen az akadályokat, amikor a spanyolországi üdülőhelyen, Benidormban kellett megállniuk a helyüket. Volt két csapat, akik együtt tudtak összesen annyi profitot realizálni a napi feladatban, amit a harmadik csapat tagjai pár óra leforgása alatt értek el. Így érthető módon számukra Balogh Levente elismerése nem maradhatott el a nap végén. Amikor Balogh Levente győztest hirdetett, sokan levonták a tanulságokat.


Kása Eszternek és Steiner Rachelnek pedig már nem kellett munkába állnia az egyik napon, hogy miért, kiderül itt.

A hét végére aztán kialakult a TOP3 mezőnye, akiket Balogh Levente magánperülővel visz haza Spanyolországból.

 

Nemrég a Portréban Balogh Leventével beszélgetett Barabás Évi, az RTL+-on teljes egészében elérhető interjú rövidebb változatát az rtl.hu-n mutattuk be. A Cápák közöttből is jól ismert milliárdos befektető elmagyarázta nézeteit arról, hogyan lehet és kell karriert építeni, miért gondolja például, hogy nem olyan fontos tanulni, viszont már 14-15 évesen tudni kell, mivel szeretne foglalkozni az ember. Emellett arról beszélt, hogy bár szigorúnak tűnik Az álommelóban, ő csak egy ministránsfiú azokhoz az „elnök urakhoz” képest, akik a műsor amerikai változatában szerepeltek.

Buli Dorina 

Sokak kíváncsiak voltak a Fókusz riportjára Dorináról, aki hét éve robbant be a köztudatba, azóta a tinilányból felnőtt nő lett, és nemzetközi sztárrá vált. Munkatársunk Pozsonyban találkozott a fiatal énekessel, hogy a repülőtérről egyenesen a következő koncertjére kísérje.

VV szerelem

A kapcsolatukról először az rtl.hu-nak mesélt VV Barna és Halastyák Fanni, vagyis Nemazalány. A Való Világ 11-ben feltűnt Fenyvesi Barna egy közösségi oldalon kereste fel az énekesnőt, aki eleinte bizalmatlanul fogadta a közeledést. A szerelmesek a kisebb-nagyobb összetűzések ellenére boldogok egymással. Az azonban mindkettőjük baráti társaságát meglepte, hogy összejöttek. Most nemcsak a kapcsolatukról, a nehézségekről, hanem a terveikről is meséltek a Fókusznak:

Összeállt az X-Faktor mentorcsapata

Ki lett Gáspár Laci, Majka és Valkusz Milán mentortársa az X-Faktorban? Ki az az énekesnő, akinek nagy slágere lassan negyvenmilliós megtekintésnél jár, és akit egykor szintén ebben a tehetségkutatóban fedeztek fel? Milyen mentor szeretne lenni, és kit tekint példaképének elődei közül? Mindez kiderül a Fókusz riportjából:


Valkusz Milán az rtl.hu kérésére megválaszolta azokat a kérdéseket, amikre a leggyakrabban keresnek rá vele kapcsolatban az interneten. Interjúnkból kiderült, négy-öt éve ő maga is majdnem jelentkezett a tehetségkutatóba, ahol mentorként a morális értékek átadását is fontosnak tartja, mert mint mondja, „durva lelki pályákra” számít az X-Faktorban. Valkusz Milán mentortársairól, Gáspár Laciról és Majkáról is kifejtette véleményét, és kiderült az is, hogy annak idején egy videójátékban nézte ki jelenlegi autóját. Elmondta, mi volt az utolsó kép, amit a telefonjával készített, és azt is, hogy mit gondol a Redditen keringő pletykákról.


Nyitókép: Orbán Viktor - Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

 

 

 

#Belföld#orbán viktor#magyar péter#karácsony gergely#vitézy dávid#kampány#gulyás gergely#X-Faktor#valkusz milán#majka#szekér gergő#Az álommeló#balogh levente#ma#a hét videói#ep-választás#választás 2024#Európa#karsai dániel

Címlapról ajánljuk