Belföld

Karácsony: nekem Rogán Antal a legfőbb ellenfelem a választáson

rtl.hurtl.hu

2024. április 21. 18:25

Karácsony Gergely szerint a mostani kampány nehezebb, mint a 2019-es és tett egy ígéretet arra, hogyan fogja megjósolni a végeredményt.

Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke a legfőbb ellenfelem a választáson – mondta Karácsony Gergely a Blikknek. „Ezek a jelöltek, akik a placcon vannak, a Fidesz játékszerei. Nekem nem velük van vitám, hanem azzal a Budapest-ellenes politikával, amit általában a magyar kormány képvisel. Amit ők kiszolgáltak államtitkárként, kormányszóvivőként. Kiszolgálták azt a politikát, amiben a pénz és a hatalom köré épül minden, a közérdek és az igazság pedig nem számít. Nekem ezért Rogán Antal az ellenfelem” – tette hozzá a főpolgármester.

A másik két főpolgármester-jelöltről is beszélt, Vitézy Dávidról azt mondta, az egyik a jobb közlekedési szakértők közül és egy középszerű politikus. Míg Szentkirályi Alexandráról úgy nyilatkozott, hogy „nehéz őt önálló jelöltként számon tartani. Ha valaki öt évig főpolgármester-helyettes volt és csak azért emlékszünk rá, mert kitüntette a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját, akkor az elég beszédes. Ő ennek a hatalomnak az arca, szerintem ő volt a huszadik a listán a jelöltjeik közül, csak az előtte lévő tizenkilenc nem vállalta” – mondta.

A kampány szerinte most nehezebb, mint 2019-ben. „Az én kampányom most azért nehezebb, mert 2019-ben azzal kampányoltunk, amit ellenzékből látni lehetett. Most viszont oda tudok figyelni arra, hogy csak olyan dolgot ígérjek, aminek látom a fedezetét is” – ezek egyébként csak európai uniós forrásból származnak.

Öt éve a szavazás napján egy éttermi szalvétára írta, hogy milyen százalékban győzi le Tarlós Istvánt. Azt ígérte Karácsony, hogy visszamegy ugyanabba a pizzériába és rendel egy ugyanolyan pizzát, fölír két számot és azt gondolja, hogy ugyanolyan közel lesz a valósághoz és ugyanúgy azt mutatja majd, hogy megnyerik a választást.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Belföld#karácsony gergely#önkormányzati választás 2024#Szentkirályi Alexandra#vitézy dávid#rogán antal

Címlapról ajánljuk