Belföld

Magyar Péter felvétele, Varga Judit vádjai, Esterházy Péter háza és Makranczi Zalán helye a családban

rtl.hurtl.hu

2024. március 30. 16:12

Magyar Péter nyilvánosságra hozta a hangfelvételt, amelyen Varga Judit arról beszél, hogy manipulálták a Schadl-Völner-ügy iratait. A korábbi igazságügyi miniszter erre párkapcsolati erőszakkal és éveken át tartó lelki terrorizálással vádolta meg volt férjét, Hajdú Péter műsorában részletezte hosszan az őt ért sérelmeket, Magyar Péter szerint viszont a felesége bántalmazta őt. Rettenetes ralibaleset rázta meg az országot, a héten sok minden kiderült az öt halálos áldozatot követelő tragédia okairól. A kormánypárti képviselők leszavazták, hogy vita legyen az életvégi döntésekről, folytatódik a kormány és a SPAR háborúja, árulják Esterházy Péter házát, Menczer Tamás a járdán parkolt, Balogh Levente pedig már nagy erőkkel keresi új asszisztensét. A hét videós összefoglalója. 

 Magyar Péter hangfelvétele

Magyar Péter kedd reggel újra bement az ügyészségre, hogy tanúvallomást tegyen, ezzel egy időben pedig közzétette a bizonyítéknak szánt hangfelvételt is. Ezen  Varga Judit hallható, amint arról beszél, hogy „Rogánék javasolták az ügyészségnek, hogy mit kellene kihúzni” a Schadl–Völner-ügy irataiból. A Magyar Péter által rögzített felvétel: 


Magyar Péter szerint ezután „bármilyen normális demokráciában azonnal lemondana a kormány” – ezt a Híradónak adott interjúban mondta. 


A Központi Nyomozó Főügyészség szerint azonban ügyészségi iratok eltüntetése, átírása „nemcsak jogi, hanem fizikai képtelenség is”. Zamencsik Péter ügyvéd azt mondta, az ügyészségnek Varga Juditot is meg kellene hallgatnia, mert a hangfelvétel alapján két bűncselekmény gyanúja is felmerül – ez az ügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint meg is történt, és Magyar Péter hangfelvételét lefoglalták. 


Varga Judit nem hagyta szó nélkül volt férje akcióját. A korábbi igazságügyi miniszter Facebook-oldalán állítólagos párkapcsolati bántalmazásról írt, arról, hogy Magyar Péter  házasságuk alatt könyveket és a nadrágját is hozzávágta, ő pedig a hangfelvételen azt mondta, amit volt férje hallani akart, mert napok óta terrorizálta.  2020-ban azonban még másképp nyilatkozott a kapcsolatukról, a Képmás magazinnak adott interjúban akkor azt mondta: „Péter sosem várta el tőlem, hogy feladjak bármit is abból, aki én vagyok”. Bayer Zsolt szerint a Fideszben 10 éve tudnak arról, hogy a volt miniszter családon belüli erőszak áldozata. 

Varga Judit végül Hajdú Péternek tálalt ki, ekkor állt először nyilvánosság előtt azóta, hogy a kegyelmi botrány miatt visszavonult a közélettől. A Frizbi TV Youtube-csatornáján szerda este közzétett videóban a volt miniszter részletekbe menően adott betekintést magánéletébe: többek között azt mondta, hogy egykori férje terhesen egy ajtónak lökte, máskor tramplinak nevezte, és egyéb módon is folyamatosan becsmérelte, előfordult, hogy bezárta, öngyilkossági kísérletet színlelt, egyszer pedig késsel a kezében jártkált a lakásban. Íme néhány részlet az interjúból, melyben sem a kegyelmi ügyről, sem a hangfelvétel tartalmáról nem esett szó. 


Magyar Péter viszont azt mondja, ő sosem bántalmazta volt feleségét, Varga Judit ellenben sokszor megütötte őt, hol ököllel, hol lábbal bántotta. 


Varga Judit utalt arra is, hogy volt férje neki köszönhetően jutott jól fizető állami pozíciókhoz. Magyar szerint ha ez igaz, akkor az a hivatali visszaélés gyanúját vetné fel.


Magyar Péter kedden spontán tüntetést is tartott a Kossuth téren. Erről, és arról, hogy mit reagált Deutsch Tamás a nyilvánosságra hozott hangfelvételre, ebben a riportunkban számoltunk be:


A kormány érdemben még nem reagált azokra a vádakra, amelyeket Varga Judit mondott Rogán Antalról a hangfelvételen. Orbán Viktor múlt vasárnap, amikor még nem lehetett tudni, Magyar Péternek milyen bizonyítékai lehetnek, annyit mondott: nem foglalkozik tévésorozatokkal.


SPAR vs. kormány

Folytatódott a SPAR üzletlánc és a kormány vitája. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerint racionális viselkedés lenne a SPAR részéről, ha kivonulna az országból. 


A SPAR viszont hosszú távon tervez Magyarországon – ezt Híradónknak írta az osztrák boltlánc, azt is megerősítve: megnyugtatásképp valóban levelet küldtek valamennyi dolgozójuknak.

Menczer parkolása

Hadházy Ákos a héten közösségi oldalán arról közölt képeket, hogy a járdán állt meg Menczer Tamás államtitkár szolgálati autója. Hadházy szerint ez gyakran előfordul, annak ellenére, hogy a Külügyminisztérium körül rengeteg olyan szabad parkolóhely van, amit csak ők használhatnak. Menczer Tamás azt közölte: nem parkolt a járdán, csak kiszállt.


Nem lesz vita az életvégi döntésekről

Hiába szólalt fel személyesen Karsai Dániel az igazságügyi bizottság keddi ülésén, nem lesz újabb vita a parlamentben az életvégi döntésekről. A kormánypárti képviselők szó nélkül leszavazták a javaslatot. 


Tragikus ralibaleset

A nézők közé csapódott egy versenyautó az Esztergom Rally vasárnapi szakaszán Lábatlan és Bajót között. Az RTL Híradó által megszerzett felvételek alapján a raliautó egy egyenes szakaszon egy lassító előtt csúszott le az útról, ahol elsodorta az ott állókat.


Ekkor még négy halálos áldozata volt a balesetnek, szerdára azonban meghalt az ötödik áldozat is. 12 éves kislány halt meg a kórházban, anyja a helyszínen vesztette életét. 


Ajánló: Döbbenetes hasonlóság: napra pontosan 40 évvel ezelőtt is történt egy négy halálos áldozatot követelő ralibaleset

Az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről készült megrázó videó az egész országot bejárta. Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke azt mondta: gyorsasági szakaszon történt a baleset, ahol a pilóták a határaikat feszegetik. 


Giltner Attila, a Magyar Gyorsulási Szövetség elnökhelyettese pedig a Reggeliben úgy fogalmazott: „Százasával álltak a nézők olyan helyeken, ahol nem lehetett volna”. 


Árulják Esterházy Péter házát

Árulják Esterházy Péter Kossuth-díjas író egykori házát, ahol halálig élt és alkotott. Dragomán György író felvetette, hogy az épületből összefogással alkotóház is lehetne, Esterházy Péter fia azonban megkeresésünkre elmondta, hogy ugyanerre már évek óta sikertelenül keresnek támogatókat. 

Dokumentumfilm-sorozat készül Kokóról

Legutóbb a Sztárbox szakmai vezetőjeként láthattuk az RTL-en, de volt idő, amikor egy ország drukkolt azért, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címek után a profi bokszvilágban is eltáncoljon a csúcsig. Kovács Kokó István életéről most dokumentumfilm-sorozat készül. 


Depeche Mode

Több mint negyven év után sem hanyatlik a Depeche Mode kultusza. A zenekar már tizennégyszer járt Magyarországon, az elmúlt egy évben kétszer is teltházas koncertet adott hazánkban. A keddi bulira a belépő 260-szor annyiba került, mint az első, 1985-ös koncertre. A Depeche Mode sikerének titkáról a legkitartóbb és leghűségesebb rajongóikat kérdeztük.
 

Makranczi Zalán

„Mindig kérdeztem, hogy hol van a helyem nekem ebben a családban” – erről Makranczi Zalán beszélt Barabás Évinek a Portréban. Arra is választ kaptunk, hogy miért nem engedte a színész anyukája, hogy vízilabdázzon.

 

Tóth Enikő

Tóth Enikő úgy érzi, muszáj szeretnie, amit csinál – és ez nemcsak a munkájára, hanem életének minden területére igaz. Az általa A mi kis falunkba megformált Zömbikné karakterét is kedveli, aki pletykás és néha kellemetlen, de felfedezhetjük szerethető oldalát is. A bakikról azt mondta: „vannak olyan jelenetek, amik valahogy elátkozódnak”. 


Zámbó Jimmy és Kiss Kató halottlátó 

Zámbó Jimmy el lett átkozva Kiss Kató halottlátó szerint, de már készül rá, hogy leszülethessen újra a földi létbe – erről mutattunk riportot a Fókuszban. 


Az álommeló

Elindult Az álommeló legújabb évada, tizenkét elszánt jelentkező küzd azért, hogy az előző nyertes, Keserű Balázs nyomdokaiba léphessenek Balogh Levente asszisztenseként a bruttó hárommillió havi fizetésért. Balogh Levente ezúttal nehezített. 


És az első évadból ismert Papp Gábor, azaz Pégé fia Az álommeló második évadában próbálkozott meg azzal, ami apjának nem sikerült: elnyerni Balogh Levente elnöki asszisztensi pozícióját. Papp Bence úgy érzi, előnnyel indult

#Belföld#a hét videói#magyar péter#varga judit#hangfelvétel#makranczi zalán#kovács kokó istván#dokumentumfilm#tóth enikő#A mi kis falunk#Az álommeló#rali#baleset#karsai dániel#spar#hét videói#ma

Címlapról ajánljuk