Belföld

Nincs egyetértés a kormányban: az egyik miniszter cáfolja a másikat

rtl.hurtl.hu

2023. december 5. 16:23

Csák János bejelentette, hogy minisztériumában már készül a terv, az iskolákat felügyelő belügyi tárca viszont  nem tervezi korlátozni a mobiltelefonon iskolai használatát.

Mint korábban írtuk, a Kulturális és Innovációs Minisztériumban olyan tervezeten dolgoznak, amely szabályozná a mobiltelefonok iskolai használatát. Erről Csák János miniszter beszélt kedden az Országgyűlés Népjóléti bizottsága előtt.

A köznevelés irányítása és igazgatása ugyanakkor a Belügyminisztériumhoz tartozik, az ATV így Pintér Sándor tárcájánál érdeklődött, hogy terveznek-e a mostani szabályokon változtatni és jónak látják-e a „zéró toleranciát”. A belügy azt válaszolta, hogy „a mobiltelefonok osztálytermi használatának kérdésköre nincs központilag szabályozva”, és ezt nem is tervezik, az intézmények saját házirendjükben dönthetnek a digitális eszközök tanórai és tanórán kívüli használatáról.

Nemrég arról írtunk, hogy egy amerikai középiskolában jelentős változást hozott a mobiltelefonok kitiltása: az osztályzatok nem lettek ugyan jobbak, de a gyerekek aktívabbak az órákon, koncentráltabbak, beszélgetnek egymással és a bántalmazás is csökkent.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#közoktatás#köznevelés#iskola#mobiltelefon#csák jános#pintér sándor

Címlapról ajánljuk