Belföld

Szabályozná az iskolai mobilozást a kormány

rtl.hurtl.hu

2023. december 5. 6:23

A TikTok betiltására viszont a kabinet szerint nincs lehetőség.

A Kulturális és Innovációs Minisztériumban olyan tervezeten dolgoznak, amely szabályozná a mobiltelefonok iskolai használatát – derült ki Csák János miniszter népjóléti bizottság előtt tett keddi meghallgatásán.

Az állami hírügynökség tudósítása szerint Csák János azt mondta: a TikTok betiltására nem lát lehetőséget, de most dolgoznak azon, „hogy az osztálytermekbe beengedjék-e a telefonokat”.

A miniszter arról is beszélt: a kormány a magyar kultúrán nemcsak művészeti alkotásokat ért, hanem az észjárást, az életmódot, a hagyományok továbbörökítését is. Ennek elsődlegesen a családokban kell történnie, és a különböző családtámogatási formák mind azt célozzák, hogy minden vágyott gyermek megszülessen – mondta.

Hozzátette: A családpolitika nemcsak pénz, hanem egyfajta szemlélet is, és igazán senki nem vitatja, hogy a gyerek a jövő. A miniszter szerint négy szóban leírható annak a tartalma, amit csinálnak; Isten, család, haza és magyar szabadság, ami alatt az egyéni és alkotmányos szabadságot kell érteni. A minisztérium feladata az, hogy amit az elődeinktől örököltünk, azt a következő nemzedéknek átadjuk – emelte ki Csák János.

A tárcavezető azt mondta, világbajnokok vagyunk a családokra fordított támogatásban, ami jelenleg a GDP 4,3 százaléka.

A miniszter beszámolt arról is: programot indítanak, hogy a vállalatok és az egyetemek saját bölcsődéket nyissanak. 

Nyitókép: Kovács Attila/MTI

#Belföld#iskola#tanterem#csák jános#kulturális és innovációs minisztérium

Címlapról ajánljuk