Belföld

Dúró Dóra szerint a Nemzeti Múzeum főigazgatója az aberrációhoz vonzódik, az LMBTQ-fotósorozat készítője pedig „nem magunkfajta”

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 14:52

Azért nem, mert „bár ezt a fősodratú magyar sajtó teljesen elhallgatja – 2020-ban a Klaus Schwab vezette Világgazdasági Fórum kulturális vezetőnek nevezett ki a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) fórumán”.

Ahogy mi is megírtuk, Dúró Dóra LMBTQ-ellenes aktivizmusa a Meseország Mindenkinek ledarálása után másodszor is épp az ellenkezőjét érte el, mint célja lett volna: mióta az ő kérésére Csák János miniszter be akarta tiltatni a Nemzeti Múzeum sajtófotó-kiállítását a 18 éven aluliak részére, ami LMBTQ-embereket is bemutat, tömött sorokban állnak a nézők a kiállítás előtt. Ráadásul az is kiderült, hogy gyakorlatilag lehetetlen onnan kitiltani a kiskorúakat.

Most Dúró Facebook-posztban reagált az általa gründölt ingyenreklám utóéletére. Azt írta: a múzeum igazgatója, „L. Simon László nemhogy behúzná fülét-farkát, hanem még neki áll feljebb, mert a saját minisztere megzavarta LMBTQ-népszerűsítés közben”.

Persze tudtuk korábbi, obszcén »versei« alapján is, hogy az aberrációhoz vonzódik, de most már a saját kormányán is gúnyolódik, ami azért szokatlan, mert Orbán Viktor nem szokta az ilyesmit eltűrni

– tette hozzá. Arról is írt: „Felőlem bárki nézegethet tűsarkúba öltözött férfiakról fotókat otthon a négy fal között, de a Nemzeti Múzeumnak méltósága van”. Azt tervezi, hogy „benyújtok egy törvénymódosítást, hogy orvosoljuk a problémát, és tudjon működni az állam. Egyébként a magyar református közösség egyik legfontosabb temploma 200 méteren belül található, így emiatt sem lehetett volna megtartani az egész kiállítást, így még egy törvénysértéssel dicsekedhet L. Simon László”.

Azt is felrója a kiállításnak, hogy az negatívan mutatja be az USA alkotmánybíróságának döntését, amelynek értelmében megszüntették az abortusz alkotmányjogi védelmét. Azt is megemlíti: „Hab a tortán, hogy az ominózus LMBTQ-fotósorozatot Hannah Reyes Morales készítette, akit – bár ezt a fősodratú magyar sajtó teljesen elhallgatja – 2020-ban a Klaus Schwab vezette Világgazdasági Fórum kulturális vezetőnek nevezett ki a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) fórumán. Hogy finoman fejezzem ki magam, nem éppen magunkfajta, a Nemzeti Múzeum mégis az ő LMBTQ-sorozatát népszerűsíti. Pedig nem lehet egyszerre két Istent szolgálni”.

Korábban arról is írtunk, hogy több LMBTQ-szervezet közös közleményében rosszindulatúnak, abszurdnak, és érthetetlennek nevezte a kísérletet a 18 éven aluliak kitiltására a kiállításról. A MÚOSZ pedig azt írta, hogy „a kormány első szóra bedőlt a Mi Hazánk Mozgalom hecckampányának”.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#nemzeti múzeum#dúró dóra#mi hazánk#l. simon lászló#lmbtq#fotósorozat#kiállítás

Címlapról ajánljuk