Belföld

Mégis látogathatják a Nemzeti Múzeum fotókiállítását 18 éven aluliak

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 5:52

L. Simon Lászlóék tájékoztatása szerint nem tudják jogszerűen végrehajtani a kulturális és innovációs miniszter felszólítását. A múzeum igazgatója Dúró Dórának is üzent a Facebookon.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy a Mi Hazánk kezdeményezésére kizárják a 18 éven aluliakat a Nemzeti Múzeum World Press fotókiállításáról. „A Mi Hazánk kezdeményezése nyomán 18 év alattiak nem látogathatják tovább a Nemzeti Múzeum kiállítását, mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt. Erről Csák János illetékes miniszter tájékoztatta a Mi Hazánkat, megállapítva a törvénysértést” – közölte a párt.

Csák János közölte, hogy „a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon L. Simon László főigazgatón, így a múzeum szigorította a kiállítás megtekintésének szabályait, és 18 év alattiak számára ezentúl nem értékesít jegyet”. Az esettel az RTL Híradója is foglalkozott:


A Népszava értesülései szerint az L. Simon László vezette múzeum azt közölte, hogy nem tudnak eleget tenni Csák János kulturális miniszter felszólításának, ugyanis a múzeumban nem kérhetik el senkinek a személyi igazolványát.

A lap az AFP-t idézve azt írja, hogy a kiskorúakat beengedik a kiállításra, a hírügynökség egy olyan családdal beszélt, ahol egy 10 és egy 15 éves gyerek is gond nélkül meg tudta tekinteni a kiállítást.

L. Simon a Facebook-oldalára is posztolt az üggyel kapcsolatban, a fotón az látható, hogy kígyózó sorok állnak a múzeum előtt, hogy bejuthassanak a kiállításra.

Él és virul a nemzet múzeuma. Köszönjük, kedves Dúró képviselő asszony… Különösen köszönjük a közönségünk figyelmét, szeretetét és megértését

– írta a közösségi oldalán a múzeum igazgatója.


Nyitókép: RTL

#Belföld#nemzeti múzeum#l. simon lászló#world press#kiállítás

Címlapról ajánljuk