Belföld

Lázár János tárcája megemeli a távolságalapú vonat-, busz, és HÉV-jegyek árát

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 17:39

Ezzel az új bérletrendszer előnye nőhet.

Megemeli a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium a távolságalapú jegyárakat a tömegközlekedésben, írja a Telex. Ez azt jelenti, hogy július 1-től a vonatok, a buszok, és a HÉV jegyei is drágulhatnak, elsősorban rövidebb távolságokon.

A lap kérdésére egyelőre csak annyit írt a minisztérium: folyamatos a tarifarendszer felülvizsgálata, amelyben a jövőben további változások várhatóak. A jegyárak emeléséről szóló utasítást már megkaphatta a MÁV-Start, a GYSEV, a Volánbusz, illetve a MÁV-HÉV vezetője is. A Telex a következő drágulásokról tud:

  • a 0-10 kilométeres távokon 250 forint helyett 400 forint,
  • a 10-15 kilométeres távokon 310 forint helyett 450 forint,
  • a 15-20 kilométeres távokon 370 forint helyett 500 forint,
  • a 20-25 kilométeres távokon 465 forint helyett 550 forint,
  • a 25-30 kilométeres szakaszokon pedig 560 forint helyett 600 forint lesz a menetjegyek ára.

A MÁV-nál nemrég duplázták meg az új, NER-közeli vezetők fizetésért, erről a fejleményről itt írtunk. A szintén Lázár nevéhez kötődő, veszteséges tram-trainről itt írtunk. Arról is beszámoltunk, hogy a MÁV mozdonyvezetőinek viszont nőtt a fizetése, miután a szakszervezet megegyezett a miniszterrel.

Nyitókép: Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a hajdú-bihari Nyíradonyban, az Erdei Harmónia látogatóközpont avatásán 2023. január 26-án. –Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

#Belföld#bérlet#jegy#áremelés#lázár jános#máv#vonat#busz#hév

Címlapról ajánljuk