Belföld

Lázár János úgy érzi, legyőzte Soros György magyar ügynökét

rtl.hurtl.hu

2023. május 5. 12:51

Szerinte miután Márki-Zay Pétert megválasztották polgármesternek, „az alvóügynök felébredt”, és a helyi érdekekkel szemben azonnal idegen megbízói érdekeit kezdte érvényesíteni a városban.

A liberális hálózat már nemcsak globális, hanem immár lokális is, képes egy kisváros konzervatív közösségébe is beépülni – jelentette ki az építési és közlekedési miniszter pénteken a CPAC Magyarország konferencián – ahova Donald Trump volt amerikai elnök és a Fox Newstól nemrég elbocsátott műsorvezető, Tucker Carlson is üzenetet küldött. Orbán Viktor pedig csütörtökön ugyanott arról beszélt, hogy a világ minden országa a „progresszívek és a liberálisok” által kifejlesztett „vírus” támadása alatt áll.

Lázár János az Alapjogokért Központ által szervezett Együtt erő vagyunk! című rendezvényen azt monda, 

a magyar szuverenitás ellen a tavalyi országgyűlési választásokon vívott „proxy háborúnak” az országos politikában, sőt a magyar külpolitikában húzódó mellett egy vidéki frontvonala is volt.

Azt mondta, hogy míg Orbán Viktor országosan győzte le a liberálisokat, ő helyben, Hódmezővásárhelyen bizonyult erősebbnek az egyesült – és „ma már tudottan dollármilliókkal pénzelt” – baloldali ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjénél.

Lázár János a hvg.hu tudósítása szerint különösen ügyelt arra, hogy beszédében egyszer se ejtse ki Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármesterének és a 2022-es választások ellenzéki miniszterelnök-jelöltjének nevét, mégis egyértelművé tette, hogy „legyőzte Soros György magyar ügynökét". Szerinte miután Márki-Zay Pétert megválasztották polgármesternek, „az alvóügynök felébredt”, és a helyi érdekekkel szemben azonnal idegen megbízói érdekeit kezdte érvényesíteni a városban.

A miniszter úgy fogalmazott a hódmezővásárhelyi polgármester nem a helyi ügyeket vitte fel az országos politika fórumaira, hanem az országos vitákat vitte le helybe, hogy megossza vele a közösséget. És ezt jól csinálta, „a rosszban mindig a liberálisok a legjobbak” – tette hozzá.

Lázár János kitért arra is, hogy sajnos a konzervatívok is követtek el hibákat, ezek közül az erő témáját említette. A német konzervatív vezetés lemondott a hadiipari fejlesztésekről, a hadsereg megerősítéséről, az európai konzervatív vezetés feladta az egységes európai hadsereg projektjét, sőt a különböző konzervatív kormányok a hátárvédelem kérdésében sem voltak mindig egységesek. Történt ez annak ellenére, hogy a problémát a magyar kormány jó előre jelezte.

Orbán Viktor miniszterelnök CPAC-s felszólalásáról a Híradó is beszámolt:

 

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

#Belföld#lázár jános#soros györgy#választás#cpac

Címlapról ajánljuk