Orbán Viktor: Vírustámadást indítottak ellenünkOrbán Viktor miniszterelnök a világ konzervatívainak összejövetelén, a CPAC Magyarország rendezvényén beszélt. Szerinte a világ minden országa a „progresszívek és a liberálisok” által kifejlesztett „vírusának” támadása alatt áll, és be kell venni az olyan nagy szentélyeket, mint Brüsszel és Washington.
Belföld

Orbán Viktor: Vírustámadást indítottak ellenünk

rtl.hurtl.hu

2023. május 4. 11:01

Orbán Viktor miniszterelnök a világ konzervatívainak összejövetelén, a CPAC Magyarország rendezvényén beszélt. Szerinte a világ minden országa a „progresszívek és a liberálisok” által kifejlesztett „vírusának” támadása alatt áll, és be kell venni az olyan nagy szentélyeket, mint Brüsszel és Washington. 

A szabad világ védelmezőikén köszöntötte Budapesten Orbán Viktor, a CPAC magyarországi rendezvényén megjelent konzervatívokat. Néhányukat külön is kiemelte. Grúzia elnökétől Orbán Viktor szerint meg lehet tanulni, hogyan kell élni Oroszország árnyékában úgy, hogy közben az ember megtartsa a hazáját. Valójában azonban Oroszország már jókora darabokat hasított ki Grúziából és hozott létre tőle függő kváziállamokat.

Andrej Babis korábbi cseh kormányfő regnálása idején Orbán szerint dübörgött a cseh-magyar barátság. Együtt küzdöttek az Unióban, és nagyobb harcosnak tartja, mint saját magát. Az Európai Tanács vezetői, ha nem harcol vele Babis, akkor migránsokkal árasztották volna el Európát Orbán Viktor szerint.

„Ha van egy jó szokásod, akkor ragaszkodj hozzá” – mondta Orbán, aki szerint jó szokásukká vált, hogy Budapestre sereglik a konzervatív világ. Ezzel kapcsolatban feltette a kérdést, hogy mit keres Magyarország a CPAC-ben. Szerinte egy oka lehet, ami miatt bekerültek az elitkulubba, méghozzá az, hogy Magyarország valójában egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kísérletezik ki. Hozzátette: itt nem csak beszéltek a liberálisok legyőzéséről, hanem meg is csinálták azt. Mindez pedig 2010-ben kezdődött.

Ahol nagy a szükség, közel a segítség 

– mondta erről Orbán.

A miniszterelnök szerint már 2010 óta tart a magyar sikertörténet, ami egyebek közt teljes foglalkoztatást, Európa legjobb közbiztonságát, 40 százalékkal kevesebb abortuszt és megfékezett migrációt jelent.

„Vírustámadást indítottak ellenünk”

Orbán Viktor szerint a magyar politika 2015-ig nem volt híres, az, hogy felfigyeltek rájuk, Soros Györgynek köszönhetik. A kormányfő erről azt mondta, ha Soros György nem támadja meg Magyarországot, nem hirdeti meg a programját az illegális migrációról, akkor soha nem kerültek volna a világsajtó címlapjára.

„De Gyuri bácsi meghirdette programját”, ami miatt Orbán szerint fel kellett venni a kesztyűt, mert migránsokkal árasztották volna el Európát. A kormányfő hozzátette, hogy rájöttek, ideológiai harcot kell vívniuk a progresszív liberálisok ellen, akiket beszédében többször is az Európai Unió vezetésével azonosított.

Mi nem támadunk, védekezünk

– mondta Orbán Viktor, aki szerint nem csak Magyarországot támadták meg a „baloldaliak”, hanem a „szabad világ minden nemzetét”. A kormányfő közölte: Ma egy inkubátorprogram vezetőjeként jelentem önöknek, hogy mindannyian támadás alatt állunk. Egy biológiai fegyverrel van dolgunk. Egy vírustámadást indítottak ellenünk. Ezt a vírust a progresszív liberális laboratóriumokban fejlesztették ki ellenünk. Ez egy nemzetfelemésztő vírus, ami a nemzetetek atomokra bontja és szétporlasztja.

Ha a nemzeteknek annyi, akkor elvész a szabad élet lehetősége. Haza nélküli emberek sohasem lehetne szabadok. „Isten nemzetekre osztotta a világot” – mondta Orbán Viktor, aki szerint a nemzetek elleni támadás sikeres volt, mert a Nyugat fejlődése lelassult, más civilizációk kezdték beérni és lehagyni ezt a régiót.  

Egyedül katonai erő tekintetében erősek, ami csak első látásra jó hír Orbán Viktor szerint, mert ha csak a hadsereg marad versenyképes, akkor az a katonai konfliktusok irányába tereli

Ez történik ma

– mondta Orbán Viktor, aki szerint amikor a baloldaliak a vírust rászabadították a világra, akkor a sok konzervatív azt mondta, hogy ez a nemzetellenes vírus csak egy laborszökevény. De nem ez történt. A kormányfő szerint ma már látjuk, hogy ezt a vírust kitenyésztették, szaporították és terjesztik a világon. A migráció, a gender és a woke csak variánsok, ugyanannak a vírusnak a variánsai.

„Térjen vissza elnök úr”

Orbán szerint a progresszív külpolitika a demokráciaexport jegyében felforgatja a világot. Szabadsággal indult és liberális átneveléssel folytatódott, majd magára hagyott országokkal lett vége. Biztos benne, ha Trump lenne az elnök, semmilyen háború nem sújtaná Európát és Ukrajnát.

Térjen vissza elnök úr

– fogalmazta meg kérését Orbán Viktor.

A progresszívek most újra felosztják a világot jókra és rosszakra, birodalmi politikát folytatnak. Orbán Viktor meglátása szerint diplomáciai nyomást gyakorolnak a nemzetekre, hogy valljanak színt. Hozzátette: Ha azt mondod, hogy a gender és az LMBTQ-mozgalmak a gyerekek szexualizálását jelentik, akkor elárulod a liberális értékeket.

A progresszívek célja most az Orbán fejtegetése szerint, hogy az EU tagállamaitól elvegyék a saját külpolitika jogát.

Végezetül az elmúlt évek jobboldali sikereit sorolta, például Olaszországban és Izraelben, majd elárulta, szerint mi a siker receptje. Úgy látja, hogy kétféleképpen lehet egy várost elfoglalni: vagy elfoglalják a falait, vagy a szentélyeit. Orbán szerint: Mi kezdjük a szentélyekkel, aztán jöhetnek a falak. Nagy európai szentélyeket foglaltak el, de két nagy szentély, Washington és Brüsszel még mindig a liberálisok kezén van, zárta a kormányfő.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#orbán viktor#cpac#konzervatívok#beszéd#ma

Címlapról ajánljuk