A Konyhafőnök VIP

Rácz Jenő kiképezte Járai Mátét, Zé pedig úgy ugrált, ahogy Sárközi Ákos fütyült

rtl.hurtl.hu

2022. december 14. 21:40

A Konyhafőnök VIP legújabb részében a pirosak mentora igazi zsírégető edzésen dolgoztatta meg Mátét, akinek több körben kellett asztalon ugrálnia, futnia vagy éppen kitöréseznie. Természetesen nemcsak ő izzadt meg a főzés alatt: Zé minden energiájára szüksége volt, hogy felvegye Ákos követhetetlen tempóját.

Az első feladatban a versenyzőkre egy igazi tökös kihívás várt: nem dolgozhattak mással, csak tökkel és tökmaggal. Egyetlen ember volt, aki kicsivel több muníciót kapott: miután előző nap Osváth Zsolti teljesített a legjobban, előnyként kapott egy ajándékcsomagot, benne minden földi jóval. Emellett egy hátrányt is kioszthatott, neki köszönhetően Fésűs Nellynek pluszban egy desszertet is el kellett készítenie.

Amikor elindult az óra, Nelly akkor döbbent rá, hogy nemcsak egy édesség miatt fájhat a feje, hanem Zsoltitól is, aki folyamatosan kéretlen tanácsokkal bombázta:

Nem zavar, hogy nem érdekel a véleményed egy szikrányit sem?

– pirított oda ellenfelének Nelly.


Miután lemeccselték a hátráltatás miatt kialakuló ellentétüket, Zsoltinak szembe kellett néznie saját hátrányával is: teljesen lefagyott tőle, hogy neki sokkal több alapanyaga van, mint a többieknek. A feszültségtől sorra elégette az elemeit, amivel nemcsak Sárközi Ákost, de saját magát is meglepte:

Hogyan jutott el idáig?

– mondta ezt saját magáról.


A második feladatban egy tál tepertő várt a középdöntősökre, ami már önmagában elegendő okot adott a pánikra, de a fekete leves csak ezután következett: a zsűri közölte, hogy egy főételt és egy desszertet is készíteniük kell belőle a versenyzőknek.

A főzés előtt még volt egy-két elintéznivalója a zsűrinek: miután Dobos Evelin volt a legjobb az előző napon, ő hátráltathatott egyet. Valakire egy zsírégető torna várt Rácz Jenővel és a színésznő választhatta ki a szerencsést. Amikor kimondta Máté nevét, a színész felháborodott:

Te lekövéreztél?


A vicces közjáték után az is kiderült, hogy Ákosnak is be kell állnia főzni, aki ráadásul ajándékba még Fördős Zét is megkapta segítségnek. A főzés azonban tiltólistára került, a séf csak szóban instruálhatta zsűritársát:

Ez tök megalázó és tök ciki az életemben

– szívatta Zét, miközben egyre gyorsabban diktálta neki a feladatokat.


Eközben Rácz Jenő sem unatkozott, több körben tartott edzést Járai Máténak, aki az egyre nehezedő feladatoktól kezdett kikészülni:

Tuti, hogy megdöglök

– nyögte, és visszakúszott a pultjába, hogy az ugrálások és futások után folytathassa a főzést.


A nap végén Pirner Alma és Nagy Zsolt kerültek a veszélyzónába, és a zsűri döntése alapján a kék kötényes Almának kellett távoznia a konyhából.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#rácz jenő#sárközi ákos#gasztroreality#Videó#fördős zé#összefoglaló#ez történt#edzés#kiképzés#torna

Címlapról ajánljuk