Tudomány-Tech

Levélben panaszkodnak Elon Muskra a saját dolgozói: már nekik is gáz a cégvezető magatartása

rtl.hurtl.hu

2022. június 16. 19:10

A SpaceX munkatársai szerint őket is leégeti a milliárdos.

„Elon magatartása a közéletben gyakran válik zavaróvá és kínossá számunkra” – írják levelükben Elon Musk űrcége, a SpaceX dolgozói.

A Verge szerint a levelet hivatalos formában a cég vezetőségének tervezik majd átadni. Abban figyelmeztetnek: Elon Musk minden tweetje gyakorlatilag a cég állásfoglalásának minősül, így őket hozza velük kellemetlen helyzetbe.

Jelenleg még a dolgozók között kering az anyag, amit egyre többen írnak alá, vagy biztatnak másukat aláírására. Ebben szót ejtenek a szexuális zaklatási vádakról Muskkal szemben.

Az rtl.hu is megírta: 2018-ban a SpaceX peren kívüli egyezség részeként 250 ezer dollárt fizetett egy légiutas-kísérőnek, aki azt állította, hogy Elon Musk zaklatta őt. Az utaskísérő a kabinszemélyzet tagjaként dolgozott a SpaceX vállalati repülőgépflottájánál. Az Insider által megszerzett interjúk és dokumentumok szerint a nő azzal vádolta Muskot, hogy 2016-ban az egyik repülőúton a férfi elővette előtte merev péniszét, beleegyezése nélkül fogdosta a lábát, és felajánlotta neki, hogy erotikus masszázsért cserébe lovat vesz neki.

Nemrég egy Elon Musk által is pénzelt, antidemokratikus mozgalomról is hosszabban írtunk. A milliárdos legdurvább húzásait két részes cikkben foglaltuk össze.

Nyitókép: Joe Rogan Experience / YouTube

#Tudomány-Tech#elon musk#spacex#levél#igazgató#twitter

Címlapról ajánljuk