Sztárbox

Rácz Jenő: Mindjárt elkezdek sírni

Szeifert-László MónikaSzeifert-László Mónika

2023. november 28. 5:55

Rácz Jenő élete egyik legnehezebb időszakát élte át az elmúlt héten: előbb Kabát Péter megrázó KO-ját kellett feldolgoznia, miközben egyre nagyobb nyomást helyezett rá a kommentháború Istenes Bencével, amiről eleinte azt hitte, hogy csak vicc és médiafogás. Korábban kifejezetten büszke volt arra, hogy ismeri a műsorvezetőt, később azonban éppen az ő beszólása adott célt a felkészülésének. Akkor már úgy érezte, Kabátot is azért kell legyőznie, hogy szembekerülhessen Istenessel. A séf elmondta azt is, szerinte mi hangzott el a ringben két ütés között, és ki kezdte valójában az üzengetést. 

Hogyan összegeznéd a vasárnap esti meccset Istenes Bencével?

Az történt, amire számítottam. Lelkileg megterhelőbb volt, mint a Petivel vívott meccsem. Nem volt időm regenerálódni, sem testileg, sem lelkileg, egy hét nagyon kevés idő. Fáradtabban mentem be a ringbe, stresszesebben, ami pedig ott történt, úgy alakult, ahogy elterveztem. A Reggeliben is mondtam, hogy nem akarom kiütni a Bencét. Peti miatt is az volt bennem, hogy még egyszer ugyanazt a dolgot nem akarom átélni. Egy jó meccs volt, örülök neki, nekem tiszta a lelkiismeretem.  

Mennyi idő kellett, hogy összeszedd magad az első meccsed után, amikor a barátod ellen bokszoltál és megrázó KO lett a vége?

Három-négy nap kellett, mire lelkileg túltettem magam rajta, a negyedik napnál pedig ráébredtem, hogy úristen, 72 óra múlva újra a ringben kell állnom egy olyan ember ellen, aki hatalmas nyomást is tesz rám azokkal a dolgokkal, ami a médiában történt. Nagyon megterhelő volt az előző egy hét. Vannak az ember életében nehéz időszakok és nekem ez az egyik legnehezebb volt.  


Elfogadtad Istenes Bence bocsánatkérését?

Én bárkinek a bocsánatkérését szívesen elfogadom, ha azt érzem, hogy az őszinte. De valamiért a Bencének nem tudom teljesen átérezni az őszinteségét. Vasárnap is látszott, hogy meg van sértődve. Én nem tudok ezzel mit kezdeni. Túlságosan el vagyok fáradva ahhoz, hogy foglalkozzak ezekkel a dolgokkal. Két étterem mellett, a családom mellett, egy harmadik étterem mellett, amit nemsokára nyitok, én elfáradtam. Az elmúlt hat hónapban majdnem hét napot edzettem minden héten. Ehhez lelkileg már nincs erőm. Bármikor szívesen odaállok bárki elé, hogy azt mondjam: semmi gond és nem haragszom, de ehhez szeretnék végre alázatosságot látni Bencétől, ne folyamatosan csak a kifogásokat keresse, hanem legyen egy őszinte megnyilvánulása. Azt akarom látni, hogy tényleg szeretné azt, hogy rendezzük a köztünk lévő feszültséget.

Szerinted mi miatt romlott meg köztetek a kapcsolat?

Ezt Bence magának köszönheti. Én kifejezetten büszke voltam mindig arra, hogy őt ismerem, elmentem a műsoraiba is. Az elmúlt fél-egy évben, mióta a Sztárboxra készül, megváltozott. Nekem már az sem volt szimpatikus dolog, amit az ifjabb Schobert Norbi felé közvetített a meccsük előtt. Azt gondolom, hogy nem lehet úgy nekiállni egy sportküzdelemnek, hogy ő mindenkit le fog csücsültetni, meg kitalálja azt, hogy én kihívtam őt. Próbáltam mindezt figyelmen kívül hagyni, de nagyon nehéz volt ez az egész út idáig.

Ajánló: Istenes Bence nem hiszi, hogy beszélni fog Rácz Jenővel

Mit gondolsz arról, hogy Bence azt nyilatkozta: te mondtad először a háta mögött, hogy meg fogod verni, ő csak erre válaszolt nyilvánosan és kihívott.

Ezek olyan mendemondák, amik a Bence fejében születtek meg. Volt egy pillanat, amikor csodálattal gondoltam a Bencére, hogy milyen jó médiaszemélyiség, tudja, hogyan kell megcsinálni a tüzet és nem is haragudtam rá emiatt. Bele sem álltam a sztoriba, nem mondtam, hogy hazudik, csak a felkészülésemre akartam fókuszálni. Megvan a telefonszáma, ha nagyon ki akarnám őt hívni, akkor felhívnám. Azt gondoltam az elején, hogy ez az egész dolog csak egy médiafogás és egy vicc, talán nincs mögötte több. De úgy néz ki, hogy a Bence halálosan komolyan gondolta, hogy ki fog engem hívni.  

Amikor Bence a Schobert Norbi elleni győzelme után kihívott téged nyilvánosan, mit reagáltál rá?

Próbáltam higgadt maradni és sportolóként gondolkodni. Kerestem a helyemet ebben a Sztárboxban, mert az elején azért vállaltam el, hogy lefogyjak és találjak egy új hobbit, amiben ki tudok teljesedni. Amikor ez a beszólás megtörtént, akkor célt nyert az egész. Úgy éreztem, Kabát Petit is azért kell legyőznöm, hogy szembekerülhessek a Bencével. Ezek mellett az is hajtott, hogy nem találtam sok esetben igazságosnak, hogy minden résztvevőnek beszólt meg üzengetett.  


A meccs alatt úgy tűnt, mindkettőtökben forrnak az indulatok. Hogy érezted ott a ringben?

A Bence ellen kifejezetten piszkos bunyóra készültünk. Mert van ilyen, hogy piszkos bunyó, ha megnézünk egy régi Muhammad Ali-meccset, ott is láthatjuk, hogy az indulatok tetőfokon vannak, odaszólogatnak egymásnak, megy az őrület. Készültem rá, hogy ilyen meccs lesz, hogy a Bence odanyom a ringnek, vagy hogy hiába szólal meg a csengő, még hármat rám üt és szabálytalan lesz. Ezekre mind mosolyogtam, ez a játék része, hogy nem mutatjuk azt, hogy idegesek vagyunk. Ha valaki elveszíti a fejét, azzal a saját vesztébe tud rohanni. Mint például Kabát Peti is, akinek ez balul sült el.

Istenes Bence azt mondta, a meccs alatt te különböző káromkodásokat mondtál neki, többször leb*ziztad, és emiatt szólt is a bírónak. Mi történt pontosan?

Egyre több fórumon látom, hogy Bence erről nyilatkozott, és mindenhol mást nyilatkozik. Ugyanúgy, ahogy kitalálta, hogy én az RTL-ben üzengettem embereknek, akikről nem tudjuk, hogy kik, ugyanilyen sztori, hogy kitett egy gyűlöletkeltő kollázst, amit ő csinált, de nem olvasta el és nem tudja, hogy került ki, ezek ilyen furcsa dolgok. 

Amikor alig kap az ember levegőt és ott van bent a fogvédője, nem tud hosszú alázásokat mondani, mert örül, hogy van levegője. Egy-egy dolgot szúrtunk oda, de nemcsak én, hanem ő is.  


Mit szúrtatok oda egymásnak?

Én egy dologra emlékszem kifejezetten, hogy engem „letörpecigányoztak” az egyik ilyen kollázsban, nem ő mondta, hanem egy kommentelő, de Bence poénosnak találta. Direkt nem válaszoltam ezekre a dolgokra, mert úgy voltam vele, hogy az öklünk helyettünk is fog majd beszélni. Mikor egy nagyobbat találtam neki, akkor azt mondtam: „na itt a cigány, gyere!” Ő is dumált, rám vert még hármat-négyet, amikor már rég vége volt a menetnek, mindenáron le akart ütni engem. De én ezekért nem fogok panaszkodni, tudtam jól, hogy ez egy ilyen bunyó lesz. A ringben elegánsnak kell maradni és neki nem sikerült. Az, hogy a pontozóbírókat rögtön a meccs után megkérdőjelezte, megmutatja, hogy ő milyen sportember.

Az edződ elégedett volt a teljesítményeddel?

Nagy volt a boldogság, szerencsére megúsztam a mérkőzést sérülések nélkül annak ellenére, hogy kaptam nagy pofonokat. Nincs rajtam egy lila vagy zöld folt sem, picit a fejem fáj, de ez normális. Sikerült, amit elterveztünk, megpróbálom végre jól érezni magam ebben a dologban és nem mindig arra gondolni, hogyan védekezzek és hogyan magyarázkodjak arról, hogy miért nyertem.

Dóri hogyan viselte az elmúlt egy hetet?

A Dóri egy angyal, folyamatosan segített lelkileg, fizikailag, mindenhogy, ezt nem is tudom szavakba önteni… Az a baj, hogy itt ül mellettem, mindjárt elkezdek sírni. Nagyon sokat köszönök neki, ez a lényeg, ezen is együtt mentünk keresztül. Az a jó tulajdonságunk, hogy amikor az egyikünk gyenge, akkor a másik erősebb és ez fordítva is így működik. Mikor ő aggódik, akkor én bizonyítok, és amikor én tele vagyok kételyekkel, akkor ő az, aki tol előre és támogat.  

Rácz Jenő: Mindjárt elkezdek sírni
Rácz Jenő és Rácz-Gyuricza Dóra. Fotó: RTL Sajtóklub


A döntőben vagy Józan Laci vagy Molnár Áron lehet az ellenfeled. Az ő esetükben milyen meccsekre számítasz?

Mind a ketten mást tudnak, és mindkettőjüket kedvelem. Áron nagyon fegyelmezetten, sportszerűen dolgozik, ha vele ringbe megyünk, akkor az tényleg egy nagybetűs sportesemény lesz. Ha így alakul, szerintem a Sztárboxot úgy fogjuk tudni lezárni, hogy megtapsolnak minket és azt mondják: ez a boksz, ez a sport szépsége. Lacit is ismerem régóta, nagyon kedvelem, nagyot nőtt a szememben, ő a Sztárbox legnagyobb meglepetése, amire senki nem számított. Neki is örülnék. Ez már örömboksz lesz, mert a legnagyobb mumusom elleni meccsemet megvívtam, a többi már csak hab a tortán.  

#Sztárbox#elődöntő#rácz jenő#győzelem#istenes bence#döntő#józan laci#molnár áron#ma#boksz

Címlapról ajánljuk