Sztárbox

Istenes Bence nem hiszi, hogy beszélni fog Rácz Jenővel

Szeifert-László MónikaSzeifert-László Mónika

2023. november 27. 13:42

Istenes Bence úgy érzi, szoros meccset vívott Rácz Jenővel a Sztárboxban, de szerinte egyértelműen az ő javára billent a mérleg, és a csapata is igazságtalannak érezte a pontozók döntését. A műsorvezető csak az edzői miatt szomorú, szerinte ők nem ezt érdemelték volna, ezzel együtt nem bánja, hogy számára véget ért ez a verseny. Nem volt baja azzal sem, hogy Rácz Jenővel olykor szabálytalanul összegabalyodtak a ringben, a séf állítólagos káromkodását viszont zokon vette meccs közben. Ennek ellenére úgy véli, kettőjük párharcában benne van akár egy trilógia lehetősége is.

Hogyan összegeznéd a meccs alatt történteket?

Kemény és szenvedélyes meccsnek éltem meg, amiben sok volt az indulat. Nagyon szoros csata volt.

A mérkőzés előtt azt nyilatkoztad, hogy meg kell őrizni a higgadtságot a ringben, de úgy láttam, ez egyikőtöknek sem sikerült, forrtak az indulatok. Mi volt az oka?

Az előhangulatnak is köszönhető, ami közöttünk kialakult: az üzengetéseknek, annak az ügynek, ami a héten kirobbant. Aztán Jenő a ringben is elkezdett ordenáré módon káromkodni és b*zizni engem, amit a bírónak is jeleztem, és kérdeztem, hogy nem kellene-e ezt leállítani. Minden összejött. Emiatt volt ilyen a mérkőzés. Lehet, hogy nem így tűnt, de én higgadt voltam belülről, és tudtam tartani magam ahhoz a taktikához, amit megbeszéltünk az edzőmmel.  


A meccs elején volt egy lefogás, kívülről úgy tűnt, hogy Rácz Jenő szorította a nyakadat és alig akart elengedni. Mi történt ott valójában?

Pontosan ez történt, de nehéz visszapörgetni, hogy mi és hogyan volt, mert nagyon más idegállapot, amikor az ember ott van a ringben. Visszanézve elég fura volt, hogy Kokó azt mondta: Bence fogja a Jenőt, miközben látszik a felvételen, hogy ő fogta a nyakamat és a bíró kiabált, hogy engedjen el. 

A boksznak része lehet, hogy néha lefogják egymást a versenyzők, ezzel nem volt bajom, nekem a káromkodással volt bajom. 

Az, hogy párszor lenyomta a fejem vagy hogy összegabalyodtunk, az a meccshez hozzátartozik.

A bíró mit reagált, amikor szóltál a káromkodás miatt?

Annyit mondott csak, hogy folytassuk a meccset. Nekem meglepő volt, hogy ott állt tőlünk egy méterre és hallgatta szó nélkül, nem szólt érte semmit.


Volt a meccs közben holtpontod?

Nem volt. A Norbi elleni meccset sokkal keményebbnek éreztem belülről, lehet hogy azért, mert az az első volt, nagyobb volt a nyomás. Nehezebben bírtam, jobban nyomott a Norbi, erősebbek voltak az ütései.  

Volt egy olyan pontja ennek a mérkőzésnek, amikor kiosztottál 2-3 ütést a Jenőnek, aki nekidőlt a kötélnek, mintha leállt volna, és csak nézett a bíróra. Mi történt itt pontosan?

Azt nem is értem, hogy a bíró miért nem számolt rá, de megállította a mérkőzést. Azt hittem, azért, mert rá fog számolni a Jenőre, mivel nem reagált az ütésekre. Egy pillanatra megállította és utána mondta, hogy mehet tovább. Nem tudom, mi történt, ez számomra is érdekes jelenet volt.

Elmondtad már, hogy nem egészen értesz egyet a pontozóbírók ítéletével.  

Azt éreztem, hogy több tiszta találatom volt, a Jenőt sokkal többször megfogtam, beszédült több ütésemtől is, a harmadik menetben szinte végig kereste magát. 

Azt gondoltam, hogy ez egy nagyon kemény és szoros meccs, de azért én nyertem. Ahogy kimentem, rögtön kérdeztem a csapatomat, ők hogyan érezték, és örültek, hogy megvan, meg kell hogy legyen! 

Az egyik legkomolyabb szakmai stáb volt mögöttem: Szili Pisti, Tóth Tamás Barbár, Urbán Feri. Pisti rögtön meg is kérdezte a pontozóbírókat, hogy lehet az, hogy ezt a meccset így pontozták. Nem értette, kikelt magából, érezte az igazságtalanságot. Az már egy jel volt, hogy ilyen szakembereknek ez volt a véleménye, más versenyzők edzője is odajött hozzánk, mert ugyanezt gondolták, és utána rengeteg üzenetet is kaptam. Hazamentem, megnéztem a mérkőzést, és én sem értem. Szoros volt, de egyértelműen az én javamra billent a mérleg. De ezt eldönteni a pontozóbírók feladata, gratulálok a Jenőnek, ha ők így látták, de én ezzel nem értek egyet. Az első két menet billegő menet volt, ahogy a Kokó mondta: ki milyen szögből látja. A harmadik menet kérdés nélkül az enyém volt, Jenőnek nem nagyon volt tiszta találata, folyamatosan ütéseket kapott, és a negyedik is szerintem az én menetem volt. Őszintén nem értem. Mindezek ellenére valamiért így kellett lennie, bennem nincsenek rossz érzések. Mindennek megvan az oka.  

Mi lehet ez az ok szerinted?

Elfáradtam, nagyon sok, nagyon hosszú volt ez az év, életem talán legintenzívebb éve, pedig minden évem nagyon intenzív. Elkezdett ellenkezni a szervezetem, éreztem az izmaimon és azon, ahogy a szervezetem reagált, hogy tök jó, hogy most van vége. Valószínűleg ezért is nincs bennem semmilyen rossz érzés, mert elképesztően boldog vagyok, hogy hazamehetek a kisfiaimhoz, velük tölthetek időt, a kutyámmal foglalkozhatok, pihenhetek végre. Újra tudok magammal foglalkozni és találkozni a barátaimmal, mert fél éve senkivel nem tudtam találkozni, éjjel-nappal edzettem. Most értettem meg életemben először, hogy az út a fontos, és ez egy csodás utazás volt, rengeteget tanultam magamról, megtanultam egy sportot, és a teljesítményemre büszke lehetek. Nem én nyertem, mégis elégedett vagyok. Itt van vége, és ez rendben van így.


Csak a Sztárboxra való felkészülés merített ki?

Nem csak az, az egész életem: tévéműsort csináltam, közben van két gyerekem, elköltöztünk, készítem az IstenEstet, vannak vállalkozásaim. Az életem elképesztően intenzív volt. Az utóbbi négy hónapban már Balatonról jártam fel, fárasztó volt ennek az egésznek a logisztikája, az edzések, minden percem beosztottam, elfáradtam. 

De azért is érzem kereknek a történetet, mert olyan meccsel szálltam ki, amin nem volt annyira egyértelmű, hogy ki a jobb. Ennek így kellett lennie, emelt fővel tudok távozni.  

Van benned csalódottság?

Ha szomorú vagyok, az csak azért van, mert az edzőim rengeteg munkát tettek ebbe bele, hittek bennem, velük szemben érzem ezt igazságtalannak, hogy így alakult ez a mérkőzés. Ha csak a saját testemet-lelkemet nézem, azt tudom mondani, hogy semmi baj nincs ezzel, hogy ennek most vége van.  

Istenes Bence nem hiszi, hogy beszélni fog Rácz Jenővel
Fotó: RTL


Jenővel beszéltetek a meccs után?

Nem, nem beszéltünk.

És fogtok?

Nem hiszem.

Adél hogyan élte meg a történteket?

Nagyon nagy igazságtalanságot érez ő is, az egésznek nincs jó hangulata. Nem a pontozás miatt, hanem ahogy az egész ügy alakult, mindennel együtt. Adélnak nagyon erős az igazságérzete, ahogy nekem is. Valaki kitett egy posztot azzal a szöveggel, hogy győzött az igazság, Adél pedig oda is kommentelte, hogy itt minden nyert, csak az igazság nem.

Bevállalnád újra, hogy Jenővel bokszolj?

Abszolút! Azt gondolom, amit a Kokó mondott erről: ennek a meccsnek szinte kötelező, hogy legyen egy visszavágója. Nagyon nyitott lennék rá. Sok bokszolónak volt olyan ellenfele, akivel akár trilógiát is csinált. Lehet mi is ilyenek leszünk egymásnak.  

#Sztárbox#boksz#istenes bence#interjú#rácz jenő#elődöntő

Címlapról ajánljuk