Titkos hozzávaló: Jamie Oliver kedvenc kuglófjának receptje!

rtl.hurtl.hu

2025. április 16. 11:00

A tavaszi napsütés frissességét érdemes a konyhába is átültetni! Az RTL OTTHON áprilisi gasztroműsorai, különösen Jamie Oliver Jamie hétköznapi kajái, kreatív és ínycsiklandó receptekkel inspirálnak. Most egy különleges tavaszi süteményt hozunk!

Az RTL OTTHON áprilisi gasztroműsorai tökéletes inspirációval szolgálnak, különösen Jamie Oliver Jamie hétköznapi kajái című sorozata, amely minden hétköznap délelőtt kreatív és ínycsiklandó recepteket hoz. Ma egy igazán különleges tavaszi sütemény következik: Jamie kedvenc kuglófja, egy mennyei joghurtos piskóta tahinivel, gránátalmával és pisztáciával.

Jamie kedvenc kuglófja – A tavasz legízletesebb süteménye

Hozzávalók (18 adaghoz):

  • 250 g szobahőmérsékletű sótlan vaj + egy kevés a forma kikenéséhez
  • 250 g porcukor
  • 250 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 100 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál tahini
  • 6 nagy méretű szabad tartású tojás
  • 1 citrom leve
  • 1 narancs leve
  • 100 g hámozott, sótlan pisztácia

A sziruphoz:

  • 1 gránátalma
  • 1 lime
  • ½ teáskanál rózsavíz
  • 300 g porcukor

Elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és alaposan vajazd ki egy 2 literes kuglófformát.
  2. Egy aprítógépbe tedd a cukrot, lisztet, sütőport, vajat, joghurtot és tahinit. Üsd bele a tojásokat, majd facsard bele a citrusok levét. Turmixold simára.
  3. Öntsd a tésztát az előkészített formába, majd finoman rázd meg, hogy egyenletesen eloszoljon. Süsd 50-55 percig, amíg aranybarna nem lesz, és egy beleszúrt tű tisztán ki nem jön.
  4. Hagyd a sütőformában hűlni 5 percig, majd borítsd rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.
  5. A gránátalmát vágd félbe, és nyomj ki belőle kb. 30 ml levet. Keverd össze a lime levével és a rózsavízzel, majd add hozzá a porcukrot, amíg sűrű, csorgatható állagot nem kapsz.
  6. Öntsd a szirupot a kihűlt kuglófra, hagyd, hogy szépen lecsorogjon az oldalán. Szórd meg durvára tört pisztáciával, és szeletelve kínáld.

Meglepő csavarral! Jamie Oliver kedvenc kuglófját imádni fogod

Miért imádjuk ezt a receptet?

Ez a sütemény tökéletes tavaszi desszert: a tahini gazdag, földes íze harmonizál a citrusok frissességével, a gránátalma rózsavízzel megbolondított szirupja pedig ellenállhatatlanul különlegessé teszi. A pirított pisztácia ropogós textúrája pedig megkoronázza ezt az ízbombát!

Tudtad? Jamie Oliver ismét kimondta a boldogító igent – a feleségének

Ne hagyd ki Jamie hétköznapi kajái sorozatot minden hétköznap délelőtt az RTL OTTHON csatornán, és engedd be a tavaszt a konyhádba!

Fotó: RTL OTTHON