Húsvéti répatorta: 2 isteni recept, amit ki kell próbálnod!

rtl.hurtl.hu

2025. április 4. 14:30

A húsvéti asztalról nem hiányozhat a répatorta! Hoztunk neked két egyszerűen elkészíthető receptet, amelyek garantáltan sikert aratnak. Puha, szaftos és mennyei ízvilág – ezeket a répatortákat imádni fogja a család!

Krémes répatorta tepsiben - az igazi klasszikus

Ha egy igazán szaftos, puha répatortára vágysz, akkor ez a recept lesz a kedvenced! A titok a friss ananász ettől és a mandulától extra zamatos lesz, a krém pedig maga a mennyország.

Új hír

Hozzávalók:

  • 1 doboz (850 ml) ananászlé (apróra vágva)
  • 500 g reszelt répa
  • 6 tojás
  • 400 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fahéj
  • 350 ml repceolaj
  • 200 g darált mandula
  • 400 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
Krémhez:
  • 900 g krémsajt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 450 g porcukor

Elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra. Vajazd ki és szórd meg zsemlemorzsával a tepsit.
  2. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval és fahéjjal habosra keverjük.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd a répát, ananászt és a darált mandulát. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd apránként beleforgatjuk a masszába.
  4. A masszát a tepsibe öntjük, és kb. 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A krémsajtot a citromhéjjal és a porcukorral simára keverjük, majd vastagon a kihűlt tortára kenjük. Dióval díszithetjük.

Omlós répatorta nagyi módjára

Ez a klasszikus két rétegű répatorta az édes narancs és a krémes töltelék miatt egyszerűen ellenállhatatlan! Ha szeretnéd valami igazán házias finomsággal megkoronázni a húsvéti menüt, ezt próbáld ki!

Új hír

Hozzávalók (kb. 13 szelethez):

  • 200 g reszelt répa
  • 225 g vaj
  • 125 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 175 g liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 2 narancs
  • 75 g porcukor
  • 400 g krémsajt
  • 3 evőkanál tejszín

Elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra, vajazd ki és lisztezd be a formát.
  2. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a répával váltakozva a masszához adjuk.
  3. A masszát a formába öntjük és kb. 45 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. A narancshéjat lereszeljük, a levét kifacsarjuk, majd a cukorral karamellizáljuk. A vajat a porcukorral, krémsajttal és tejszínnel habosra keverjük, majd a karamellizált narancshéj 2/3- át beleforgatjuk.
  5. A tortát 2 részre vágjuk, megtöltjük és a tetejére is krémet simítunk, majd megszórjuk a maradék narancshéjjal. Díszítheted marcipánrépákkal vagy cukormázból készített díszekkel! Hűtőben pihentessük legalább 1 órát, majd szeleteljük.

Bízunk benne, hogy ezek a répatorta receptek meghozzák a kedved a sütéshez! Húsvétra garantáltan mindenki imádni fogja őket!

AJÁNLÓ: Különleges húsvéti receptre vágysz? Tanulj Fördős Zétől és a séfektől!

Fotók: Freepik, Pexels