Húsvéti répatorta: 2 isteni recept, amit ki kell próbálnod!
2025. április 4. 14:30
A húsvéti asztalról nem hiányozhat a répatorta! Hoztunk neked két egyszerűen elkészíthető receptet, amelyek garantáltan sikert aratnak. Puha, szaftos és mennyei ízvilág – ezeket a répatortákat imádni fogja a család!
Krémes répatorta tepsiben - az igazi klasszikus
Ha egy igazán szaftos, puha répatortára vágysz, akkor ez a recept lesz a kedvenced! A titok a friss ananász ettől és a mandulától extra zamatos lesz, a krém pedig maga a mennyország.
Hozzávalók:
- 1 doboz (850 ml) ananászlé (apróra vágva)
- 500 g reszelt répa
- 6 tojás
- 400 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 350 ml repceolaj
- 200 g darált mandula
- 400 g liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 900 g krémsajt
- 1 citrom reszelt héja
- 450 g porcukor
Elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra. Vajazd ki és szórd meg zsemlemorzsával a tepsit.
- A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval és fahéjjal habosra keverjük.
- Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd a répát, ananászt és a darált mandulát. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd apránként beleforgatjuk a masszába.
- A masszát a tepsibe öntjük, és kb. 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
- A krémsajtot a citromhéjjal és a porcukorral simára keverjük, majd vastagon a kihűlt tortára kenjük. Dióval díszithetjük.
Omlós répatorta nagyi módjára
Ez a klasszikus két rétegű répatorta az édes narancs és a krémes töltelék miatt egyszerűen ellenállhatatlan! Ha szeretnéd valami igazán házias finomsággal megkoronázni a húsvéti menüt, ezt próbáld ki!
Hozzávalók (kb. 13 szelethez):
- 200 g reszelt répa
- 225 g vaj
- 125 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 175 g liszt
- ½ csomag sütőpor
- 2 narancs
- 75 g porcukor
- 400 g krémsajt
- 3 evőkanál tejszín
Elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra, vajazd ki és lisztezd be a formát.
- A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a répával váltakozva a masszához adjuk.
- A masszát a formába öntjük és kb. 45 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
- A narancshéjat lereszeljük, a levét kifacsarjuk, majd a cukorral karamellizáljuk. A vajat a porcukorral, krémsajttal és tejszínnel habosra keverjük, majd a karamellizált narancshéj 2/3- át beleforgatjuk.
- A tortát 2 részre vágjuk, megtöltjük és a tetejére is krémet simítunk, majd megszórjuk a maradék narancshéjjal. Díszítheted marcipánrépákkal vagy cukormázból készített díszekkel! Hűtőben pihentessük legalább 1 órát, majd szeleteljük.
Bízunk benne, hogy ezek a répatorta receptek meghozzák a kedved a sütéshez! Húsvétra garantáltan mindenki imádni fogja őket!
AJÁNLÓ: Különleges húsvéti receptre vágysz? Tanulj Fördős Zétől és a séfektől!
Fotók: Freepik, Pexels