Reggeli

Kiderült, ez az étkezés a legfontosabb

rtl.hurtl.hu

2024. július 23. 9:51

Tényleg megbukott „a reggelizz úgy, mint egy király” elgondolás? Tóth Tamás obezitológus mondta el a Reggeliben, melyik a legfontosabb étkezés, amit mindenkinek komolyan kéne vennie.

„A reggeli piedesztálra emelése részben marketingfogás volt” – mondta dr. Tóth Tamás obezitológus. Szerinte ezt bizonyos amerikai gyártók hangoztatták azért, hogy el tudják adni a saját termékeiket.

Laborvizsgálatokkal nehéz lefedni a témát, azonban saját tapasztalatai alapján az, hogy valaki nagyreggeliző vagy kisreggeliző, egyértelműen behatárolható.

Azt az emberkísérletet szoktam javasolni a pácienseimnek, hogy reggelizzenek egy kicsit, és ha 11-kor meghalnak az éhségtől, akkor ők nagyreggelizők. Fordítva pedig a kisreggelizők

– magyarázta. Azonban nem az első nap érdemes levonni a következtetéseket, kilenc napot kell próbálni, tette hozzá.

Este sok, reggel semmi?

Sok embert azonban megzavarhat az, hogy ha este sokat eszik, nem kívánja annyira a reggelit – ez azonban nem jelenti azt, hogy valaki ne lenne esetleg nagyreggeliző. A magyarokra nagyon jellemző, esti nagyobb vagy folyamatos evések nem feltétlenül egészségesek, megterhelik a szervezetet, mondta a szakember. A praktikus az lenne, ha mindenki az összkalória-bevitelre figyelne.

De mikor és melyik étkezés a legfontosabb? Kiderül a videóból.

#Reggeli#rtl#Videó#egészség#étkezés#tóth tamás#obezitológus#evés#kalória#fogyás

Címlapról ajánljuk