Reggeli

„Százasával álltak a nézők olyan helyeken, ahol nem lehetett volna”

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 7:46

Vasárnap a nézők közé hajtott egy autó a 11. Esztergom–Nyerges Rally versenyen, öten meghaltak, nyolcan pedig megsérültek. A rendőrség hivatalos közleményében is szerepel, hogy néhányan a közönségtől elzárt füves területen álltak, amikor lesodródott az útról a versenyautó. A tragédiába fulladt versenyről egyre több videó kerül elő, amiken látszik, rengetegen állnak olyan helyeken, ahol nem lehetett volna.

Ez az autósport fekete napja, ennél nagyobb katasztrófa a magyar autósportban nem történt – erről beszélt Giltner Attila a Magyar Gyorsulási Szövetség elnökhelyettese a Reggeliben. Azt mondta a rali és a gyorsulási versenyekben is kötelező a hivatalos biztonsági terv, aminek tartalmaznia kell a nézők helyét, a nézők elől elzárt területet és a nézők menekülési útvonalát.

Hangsúlyozta azt is, hogy egy ilyen rendezvényhez megfelelő számú biztonsági személyzetre van szükség, akiknek folyamatosan kommunikálniuk kell egymással és valakinek ellenőrizni kell a munkájukat.

Naponta kerülnek elő újabb videók, amiken jól látható, hogy százasával állnak olyan helyeken a nézők, ahol nem lehetett volna. Lehet, hogy a látogatók hibáztak, akik rossz helyen álltak, lehetett a közreműködő, a szervező, és lehetett a szervezet is, aki a hibás döntéseket hozta. Ennek összességéből lesz egy hosszú vizsgálat, ami után kártérítési perek is lesznek

– mondta.

Az internet népe össztűzként zúdította haragját a sofőrre, aki a nézők közé hajtott. Giltner Attila mindenkit óva intett attól, hogy ítélkezzen, szerinte a versenyző csak a feladatát teljesítette, és őt is komoly sokk érte.

Itt az a kérdés, hogyha a szervezőnek jogában állt megállítani akár többször is a futamot, vagy akár hatósági segítséget is kérhetett volna, hogy a rendbontókat eltávolítsa, azt miért nem tette meg

– tette fel a kérdést a szakértő.

 

#Reggeli#rtl#Videó#baleset#Baleset-bűnügy#rali#autósport

Címlapról ajánljuk