Reggeli

Megszólalt az antifa-ügy fővádlottjának korábbi védője: Semmi nem indokolta a kéz- és lábbilincset

rtl.hurtl.hu

2024. február 5. 7:06

„Nem arról van szó, hogy ő szervezte volna ezeket a támadásokat, az ügyészség azzal vádolja, hogy ezekben részt vett” – magyarázta Dr. Sánta Szabolcs Miklós ügyvéd, az antifa-ügyben megvádolt olasz tanárnő korábbi védője a Reggeliben. A jelenleg börtönben fogvatartott nő szerint a magyar büntetésvégrehajtás kegyetlenül bánik vele, a börtön körülményei elfogadhatatlanok. De mit gondol erről korábbi védője?

Nemzetközi diplomáciai ügy lett az esetből. Az olasz nemzetiségű tanárnőt azzal vádolják, hogy azért jöttek Budapestre, hogy általuk szélsőjobboldalinak gondolt emberekre vadásszanak. Az olasz tanárnő és családja szerint a magyar börtönkörülmények elfogadhatatlanok – azt mondta, patkányok, egerek és poloskák vannak az épületben.

Patkányok, egerek, poloskák? Az utóbbi igaz, patkányokról és egerekről nem hallottam

– mondta Dr. Sánta Szabolcs Miklós. Sőt, azt is elárulta, vajon indokolt volt-e az előkészítő ülésre kéz- és lábbilincsben szállítani a tanárnőt.

55 legfeljebb 60 kilós tanárnőről beszélünk, de a büntetésvégrehajtási intézet dönt arról, hogy milyen körülmények között szállítják. Semmi nem indokolta a kéz- és lábbilincset

– fogalmazott.

  • Mire számít a korábbi védő az ügy folytatásában?
  • Milyen helyzetekkel szembesül, míg ő védte az olasz nőt?
  • Hogyan értékeli a nemzetközi visszhangot, amit az ügy kapott?

Kiderül a fenti videóból.

A nő édesapja, Roberto Salis az RTL Híradónak elmondta, hogy aggódik a lányáért, aki akár 11 évet is kaphat. Édesapja ezt nagyon soknak tartja, szerinte Olaszországban jóval enyhébb az ilyen ügyek megítélése.

#Reggeli#rtl#Videó#Belföld#antifa#antifasiszta#olasz tanár#börtön

Címlapról ajánljuk