Recept: így készül Roxi nagymamájának málnás hüvelykujj sütije
2022. július 9. 12:30
A Mestercukrász pénteki adásában Roxi a nagymamája egyik jól bevált receptjéhez nyúlt, és olyan kekszet készített, ami mind a három zsűritagot levette a lábáról. A nagy érdeklődésre való tekintettel a versenyző jóvoltából elhoztuk Irén nagyi málnás hüvelykujj receptjét, ami után a családtagjaid garantátlan megnyalják majd mind a tíz ujjukat. Sütésre fel!
Hozzávalók:
- 230 gramm szobahőmérsékletű sótlan vaj
- 135 gramm kristálycukor (plusz 40 gramm, amibe majd beleforgatjuk)
- 2 nagy tojássárgája
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 290 gramm búzaliszt
- málnalekvár
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tepsire zsírpapírt teszünk.
Egy edényben fehéredésig kikeverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliát és a sót, utoljára pedig a lisztet. Először kicsit pergős lesz a tészta, de ahogy dolgozzuk, egyre jobban összeáll.
Kis golyókat formázunk belőle és kristálycukorba forgatjuk. A tepsire tesszük, és a hüvelykujjunk segítségével egy lyukat csinálunk a közepére, majd pihentetjük hűtőben egy 5-10 percet.
Miután kivettük, a lyukakba málnalekvárt töltünk (barackkal is nagyon finom) és 10-12 percig sütjük, amíg a szélei aranybarnák nem lesznek. Azt mindenképp meg kell várni, hogy kihűljön.
Olvasztott fehércsokival lehet dekorálni.