Mestercukrász

Recept: így készül Roxi nagymamájának málnás hüvelykujj sütije

rtl.hurtl.hu

2022. július 9. 11:30

A Mestercukrász pénteki adásában Roxi a nagymamája egyik jól bevált receptjéhez nyúlt, és olyan kekszet készített, ami mind a három zsűritagot levette a lábáról. A nagy érdeklődésre való tekintettel a versenyző jóvoltából elhoztuk Irén nagyi málnás hüvelykujj receptjét, ami után a családtagjaid garantátlan megnyalják majd mind a tíz ujjukat. Sütésre fel!

Hozzávalók:

  • 230 gramm szobahőmérsékletű sótlan vaj
  • 135 gramm kristálycukor (plusz 40 gramm, amibe majd beleforgatjuk)
  • 2 nagy tojássárgája
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 290 gramm búzaliszt
  • málnalekvár

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tepsire zsírpapírt teszünk.

Egy edényben fehéredésig kikeverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliát és a sót, utoljára pedig a lisztet. Először kicsit pergős lesz a tészta, de ahogy dolgozzuk, egyre jobban összeáll.

Kis golyókat formázunk belőle és kristálycukorba forgatjuk. A tepsire tesszük, és a hüvelykujjunk segítségével egy lyukat csinálunk a közepére, majd pihentetjük hűtőben egy 5-10 percet.

Miután kivettük, a lyukakba málnalekvárt töltünk (barackkal is nagyon finom) és 10-12 percig sütjük, amíg a szélei aranybarnák nem lesznek. Azt mindenképp meg kell várni, hogy kihűljön.

Olvasztott fehércsokival lehet dekorálni.

#Mestercukrász#linzer#keksz#süti#sütemény#recept#rábai roxána#roxi#nagyi#nagymama#2. évad#15. rész#az édesszájú konyhafőnök#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk