Külföld

Patkányok és egerek teszik rémálommá az ukrán lövészárkokat

rtl.hurtl.hu

2024. január 22. 10:32

Megoldhatatlan problémát jelentenek az egerek és patkányok az ukrán katonák számára a lövészárkokban. 

Egerek és patkányok lepték el az ukrán lövészárkokat, ahogy az orosz-ukrán háború frontvonalai megmerevedtek, és lehetetlenség megszabadulni tőlük – jelentette a CNN. Az amerikai hírtelevíziónak egy ukrán katona elmondta, hogy nagyjából ezer egér volt abban az árokban, amin három bajtársával osztozott:

Nem az egerek voltak a látogatók, mi voltunk az ő vendégeik.

A csak Kira néven említett nő elmondta, hogy este csak pár órát tudta aludni az egerek miatt, amik bementek a pokrócok alá, és harapdálták őket, és hiába próbálkoztak, nem lehetett megszabadulni a rágcsálóktól. 

Patkányok és egerek teszik rémálommá az ukrán lövészárkokat
Egérfogók egy szemetesben az ukrán fronton, 2023. október 27-én. Fotó: Kostya Liberov / Libkos via Getty Images)

Nem segített sem a méreg, sem az ammónia, sem az imádság – mondta el a nő. Olyan sok egér volt, hogy egy idő után már a macskájuk sem győzte az iramot.

Közben a közösségi oldalak is teli vannak videókkal, amin azt látni, hogy az egerek minden belepnek az ukrán fronton: táskákból, kabátzsebekből, párnákból és karosszékek támláiból özönlenek elő.


Emellett Kira elmondása szerint szétrágják a rádiókat és adóvevőket, és az elektromos vezeték szétrágásával autókat és tankokat tesznek használhatatlanná. „Csak a mi lövészárkunkban egymillió hrivnya (9,3 millió forint) kárt okoztak” – tette hozzá az ukrán katona.

Az egerek emellett betegségeket terjesztenek a lövészárkokban – írta a CNN. Erről számolt be az ukrán katonai hírszerzés decemberben, igaz ők csak arról beszéltek, hogy az orosz oldalon szenvednek „egérláztól”, amit a belélegztet és ételekbe kerülő egérürülékek terjesztenek. A tünetek között van az ukrán hírszerzés közlése szerint egyebek mellett a hányás, vérzés a szemből, kiütések és láz és az ukrán hírszerzés közlése szerint

Nyitókép: Ukrán felcser tart egy egeret az ukrán frontnál, 2023 december 16-án – Fotó: Ozge Elif Kizil / Anadolu via Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#lövészárok#front#frontvonal#egér#patkány

Címlapról ajánljuk