Külföld

Összecsaptak a vegánok és a húsimádók, miután az összes vegánt kitiltotta az étterméből egy sztárséf

rtl.hurtl.hu

2023. június 20. 13:35

A mentális egészségre hivatkozott. 

Sajnálatos módon az összes vegánt kitiltottuk a Fyre-ból, a mentális egészségünk érdekében. Köszönjük a megértést

– posztolta közösségi oldalára John Mountain, a brit sztárséf, a Perth külvárosában található Fyre nevű étterem tulajdonosa.

A séf azután döntött így, hogy egy fiatal nő felvette vele a kapcsolatot és megkérdezte, hogy vannak-e vegán opcióik. A séf biztosította róla, hogy bár vegán ételeik nincsenek, majd kitalál valamit. Az ominózus napon azonban a séf elfelejtkezett róla, hogy jön a vegán vendég, mert éppen egy privát rendezvény cateringjét biztosította, így a nő vegetáriánus ételt evett, amiért másnap panaszt is tett – írja a Daily Mail. Az általa küldött üzenetben nemcsak azt sérelmezte, hogy nem volt vegán opció az étteremben, de azt is, hogy az általa elfogyasztott vegetáriánus étel 32 dollárba, azaz közel 11 ezer forintba került.

Szerintem hihetetlenül fontos manapság, hogy az éttermekben mindenki számára legyen választék, és az, hogy nincs teljes értékű növényi fogás a te hiányosságaidról árulkodik

– írta a nő a negatív értékelést a séfnek, és hozzátette, hogy reméli, hamarosan változtatnak a menün, különben azt jósolja, hogy az étterem az előtte lévőkhöz hasonlóan csődbe fog menni.

A séf szívére vette a kritikát, és elmagyarázta, hogy mivel kevés vegán van abban a régióban, így ő inkább a többi étterembejáró ízlésének igyekszik megfelelni, majd néhány csípős megjegyzést is hozzáfűzött:

Köszi a negatív értékelést … nyugodtan oszd meg a sz*r élményedet másokkal, remélem, hogy sosem találkozunk többet… Milyen gyerekes… Te és a vegán bandád menjetek máshova. Mostantól ki vagytok tiltva.

Azonban itt nem állt meg, a felmérgesedett séf további kommenteket fűzött az internetes értékeléshez:

De ha ti, gyönyörű vegánok össze akartok fogni, és lehúzni az éttermemet, akkor sok sikert, hajrá, nézzük meg, hogy mit gondolnak a vendégeim

– írta, majd kirobbant az értékelésháború. Az egy csillagos és az öt csillagos értékelések sorra érkeztek, és amíg sokan egyetértettek azzal, hogy az étteremnek biztosítania kellene opciókat a vegánok számára is, mások kifejezetten támogatták, hogy nincs vegán választék:

Imádom az ételeiket! Különösen azt imádom a menüben, hogy nem pazarolja a helyet vegán opciókra

– írta egy vendég, és sokan a védelmükbe vették a tulajdonost, hogy kamu értékelésekkel nem szép dolog kárt okozni egy üzletnek.

A sok negatív értékelés hatására a séf elismerte, hogy kissé hevesen és bunkón reagált az eredeti panaszra, azonban mivel a nő az ő kompetenciát kérdőjelezte meg, személyes támadásnak vélte az értékelést. A férfi hozzátette, hogy reméli, hogy az eredeti panasz kivételével törlik majd a negatív értékeléseket.

Nyitókép: SeventyFour / Getty Images

#Külföld#étterem#vegán#kitiltás#mentális egészség#séf#negatív#értékelés#panasz

Címlapról ajánljuk