Híradó

„Ököllel verte telibe a fejemet” – súlyos testi-lelki bántalmazásról beszélt a karateedző volt barátnője

Zalavári NoémiZalavári Noémi

2024. július 19. 13:46

Az RTL Híradónak nyilatkozott A. Tibor volt barátnője és egykori tanítványa, aki 19 éves volt, amikor a nála 21 évvel idősebb férfi párkapcsolatba kezdett vele. Azt mondta, a jászberényi karateedző eleinte „csak” lelkileg bántalmazta: kimosta az agyát, elidegenítette családjától, kontrollálta az öltözködését. Később pedig fizikailag is bántotta, ütötte-rúgta őt, miután a fejébe vette, hogy a lány megcsalja. Az RTL Híradónak a volt barátnő részletesen leírta, hogyan terrorizálta őt a nála 30 kilóval nehezebb férfi, és hogyan reagált A. Tibor, amikor ki akart szállni a kapcsolatból.

Súlyos testi-lelki bántalmazásokról számolt be az RTL Híradónak nyilatkozó nő, aki korábban párkapcsolatban élt A. Tibor karateedzővel – aki azzal került az országos figyelem középpontjába, hogy egy szolnoki kalandparkban felrúgott egy rábízott gyereket. 

A Híradónak az edző volt barátnője azt mondta: a nála 21 évvel idősebb edző szabályosan „kimosta az agyát”, megszabta, hogyan öltözködjön, elidegenítette családjától, majd fizikailag is súlyosan bántalmazni kezdte. A nő, aki korábban az edző tanítványa is volt, felidézte: vidékről származik, ott is kezdett karatézni. A sporttal tervei, álmai voltak, elmondása szerint az edző ezt használta ki. 

A mesterből és tanítványból hamarosan egy pár lett. A nő szerint a párkapcsolatban „az első év még teljesen normális volt” a korkülönbséget leszámítva. Utólag tudatosult benne, hogy „kimosta az agyamat, mindenkitől elidegenített.

»Anyád egy szar, apád egy paraszt, ne menjél haza, minek mész te oda, nem kapsz ott semmit. Itt én vagyok egyedül az, aki az álmaidat megvalósítja, én vagyok az, aki szeret téged. Soha nem fogsz egy ilyen férfit találni, sőt soha nem fogsz férfit találni magad mellé, mert megcsal«

– idézte fel az edző szavait.

„Bebeszélte magának, hogy megcsalom, ekkor járt el először a keze”

Az edzőről, aki ellen a Magyar Karate Szakszövetség is vizsgálatot indított, volt tanítványa a Fókusznak azt mondta, edzésein mindennapos volt az erőszak. Az RTL Híradó kérdésére, hogy előfordult-e efféle agresszió a párkapcsolatukban is, a nő azt mondta, „volt, volt”.

A férfi a nő öltözködését is korlátozta, „tett arról, hogy 20 évesen még csak véletlenül se legyek csajos”. Megakadályozta, hogy „fodrász, vagy bármi legyen a közelemben”, az egyesületi melegítőben kellett járnia. A cél az volt szerinte, hogy „még csak véletlenül se lássák, hogy én hogy nézek ki, vagy milyen az alakom, hanem egy lelakott asszonynak nézzek ki mellette” – fogalmazott.

A férfi először szóban bántalmazta, többek között lekurvázta. Aztán „bebeszélte magának, hogy megcsalom. Ekkor járt el először a keze. 

Nem egy pofont adott, vagy ilyesmi, hanem keményen, ököllel verte telibe a fejemet vagy a testemet, mintha edzésen lenne

– emlékezett vissza. Kiemelte, hogy ő nagyjából 65 kiló volt akkor, és egy 95-100 kilós férfi bántalmazta. „Volt olyan, hogy azért nem tudtam elmenni gyakorlatra, mert akkora monokli volt a fejemen. Akkor azt kellett hazudnom, hogy beteg vagyok.” Felidézte: olyan is akadt, amikor „a hajamnál fogva húzott végig a ház melletti járdán, és úgy cibált ki az utcára. Akkor sikerült tőle elszaladnom. Ott volt a közelben valami templom, vagy kereszt, én pedig odamentem, 

és imádkozni kezdtem, hogy Istenem, könyörgök, mikor lesz ennek vége? Megúszom én ezt élve? De akkor sem hívtam fel a szüleimet, meg senki mást sem.

A Híradónak elmondta: a kapcsolatból nagyon nehezen tudott kitörni: „Jöttek a zaklatások, ezresével az üzenetek, amikre nem válaszoltam.” A férfi élesváltásokban kommunikált vele: az egyik pillanatban a nő „mocskos kurva” volt, a másikban pedig azt írta, hogy „elsírom magam, életem szerelme vagy, gyere vissza hozzám”. Közben ki akarta túrni az albérletéből, valamint lejáratni a munkahelyén. Amikor pedig megtudta, hogy időközben új párkapcsolata lett, tovább terrorizálta őt és párját is.

Elmondása szerint a kálváriájának akkor lett vége, amikor az edző összejött a jelenlegi feleségével, és végre békén hagyta őt. 

#Híradó#szolnoki kalandpark#bántalmazás#gyerek#kapcsolati erőszak#karate#edző#kitüntetés#ma

Címlapról ajánljuk