Baleset-bűnügy

Etikai vizsgálatot indított a Magyar Karate Szakszövetség a gyereket felrúgó karateedző ellen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 18. 13:30

Az egész magyar karatetársadalom elhatárolódik a gyereket felrúgó edzőtől, az agresszív férfit az ellene indult belső eljárás idejére eltiltották a karateoktatástól.

Facebookon reagált csütörtökön a Magyar Karate Szakszövetség a kalandparkban felrúgott kisfiú ügyére. A közlemény szerint „a Magyar Karate Szakszövetség és az egész magyar karatetársadalom mélységes felháborodással értesült a sajtóból a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő gyermekbántalmazási esetről”.

Az egész magyar karatetársadalom elhatárolódik „a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől”, hangsúlyozta a szövetség.

A sportszövetség mindezek miatt sürgősen megindítja a karateedző ellen a Magyar Karate Szakszövetség Fegyelmi Szabályzatának és az Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának megfelelő eljárásokat, és

az eljárás lefolytatásának végéig az érintett személyt mindennemű karate oktatási tevékenységtől eltiltja.

Mint azt megírtuk, kedden került nyilvánosságra egy felvétel arról, hogy múlt csütörtökön egy karateedző felrúgott egy 7 éves kisfiút a szolnoki kalandparkban. A gyerekek egy jászberényi küzdősport-egyesület táborával mentek el a kalandparkba, ahol bántalmazta az edző. Kirúgta a lábát, amitől fejjel a földre esett. Volt rajta bukósisak, így szerencsére nem esett komoly baja. A bántalmazás a többi gyereket is felzaklatta, volt, aki elsírta magát.

Az RTL Híradónak megszólalt a bántalmazott kisfiú anyja, Tóthné Nagy Judit, aki szerint „ez nem egy egyszeri eset volt, és dühít, hogy ilyen előfordulhat”.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#gyermekbántalmazás#karateedző

Címlapról ajánljuk